Afacere de succes pentru un fost fotbalist sibian - Iulian Pitigoi e acum antreprenor de top

   

Cariera unui sportiv este de scurta durata. Dupa ce nu mai activeaza in prima linie multi se retrag din viata sportiva si se reorienteaza. Asta a facut si Iulian Pitigoi, un fost fotbalist sibian. S-a reorientat chiar bine, pentru ca afacerea pe care a deschis-o in urma cu doar trei ani are succes si deja se transforma in franciza. Cum a reusit sa treaca sibianul de la fotbal, la domeniul asigurarilor si apoi la vanzarea de echipamente de protectie? Simplu si lin, spune el. A dat cu piciorul in minge, apoi a devenit cel mai bun consultant financiarIulian Pitigoi are 34 de ani. Pana in anul 2010 a jucat fotbal la Sibiu, apoi la Timisoara. Dupa ce si-a incheiat cariera de sportiv a crezut ca se va intoarce la Sibiu unde va pune umarul la dezvoltarea echipei de fotbal. Lucrurile nu au iesit chiar cum sperase, asa ca a trebuit sa se reorienteze. "Aveam rate, trebuia sa castig bani. Asa ca m-am angajat ca si consultant financiar la Axa Asigurari. Era un domeniu nou pentru mine, asa ca m-am straduit sa invat cat mai multe ca sa ma perfectionez. Am muncit si in scurt timp am devenit cel mai bun consultant financiar din tara. Dupa ce Axa Asigurari s-a retras de pe piata din Romania m-am angajat la o firma broker de asigurari unde am fost promovat ca director de agentie. Atunci mi-am dat seama ca oricat ai munci, daca muncesti pentru altii nu e acelasi lucru ca si cand ai lucra pentru tine, poti fi oricand inlaturat daca nu mai ai succes", povesteste Iulian Pitigoi.
Si asa spiritul de antreprenoriat a iesit la iveala si dupa o discutie cu un prieten din Bucuresti, Iulian a inceput afacerea cu vanzarea echipamentelor de protectie.
Succes din primul an, franciza din al treilea
Pic Protect a inceput sa functioneze in 2016. Inca de la inceput afacerea a mers bine. "Noi aducem echipamentele din Cehia prin unul dintre parteneri. Avem mii de produse. Chiar si asa, in primul an ne-am propus sa taiem o factura pe zi. La final am avut mult mai multe. In al doilea an ne-am propus doua facturi pe zi. La fel, la finalul anului am constatat ca am avut mult mai multe. Si asa acum, in al treilea an am inceput sa dezvoltam o franciza. Deja avem reprezentanti in Brasov, Targu Jiu si Caransebes, iar pana la finalul anului o sa incheiem alte 8 francize in tara", spune Iulian.
Pic Protect s-a dezvoltat atat de mult intr-un timp atat de scurt, ca pe langa echipamentele importate au incheiat contracte cu doua firme de croitorie care lucreaza exclusiv pentru ei. Au si un showroom unde cei interesati pot vedea ceea ce comanda. Si paleta de produse este extrem de larga: de la dopuri de urechi la bocanci, la cizme, la salopete, geci..casti...absolut tot ceea ce este necesar in protectia muncii.

De unde succesul?
Cheia succesului fostului fotbalist este foarte simpla si are mare legatura cu sportul, cu echipa. "Am crezut intotdeauna ca o afacere are succes daca toti cei implicati se simt parte din ea, nu doar salariati. Fiecare membru al echipei trebuie sa se simta si sa fie important in dezvoltarea ei. Un angajat care primeste un salariu si asteapta sa treaca luna nu va fi niciodata eficient. Exact de aceea am ales sa dezvolt afacerea ca pe o franciza. Nu platesc niste oameni sa lucreze pentru mine, ci ii incurajez sa lucreze pentru ei. Astfel ei sunt parte din afacere, sunt promotori, au tot interesul sa lucreze pentru ca sa aiba succes, se dezvolta ca antreprenori", spune Iulian.
Aceasta viziune asupra modului de a face afaceri este probabil cel mai mare castig din viata sportiva a lui Iulian. "Am jucat pe postul de portar. De la locul meu puteam vedea toti colegii. Daca fiecare este asezat unde trebuie este sigur ca jocul va merge bine. Asa este si in afaceri. Daca fiecare isi face treaba la postul lui lucrurile nu au cum sa nu functioneze. De aceea pun accentul pe importanta fiecarui om in echipa", spune Iulian.
Iulian pe vremea cand juca la echipa din Rasinari Si cu aceasta deviza Iulian Pitigoi a reusit ca in numai trei ani sa dezvolte o afacere de succes intr-un domeniu absolut nou pentru el. Asta demonstreaza ca daca ai initiativa si dorinta nimic nu e de nerealizat.
Joi, 29 Martie 2018, ora 04:01
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Lista cu consilierii locali ai municipiului Sibiu - Ei ne reprezinta in urmatorii patru ani
Dupa redistribuire, PNL are 16.144 voturi (47,71%), in timp ce FDGR are 13.860 de voturi (41,25%). ...
Daniela Cimpean zdrobeste competitia - Tischer pe locul doi la mare distanta
Dupa numararea a 20% din voturi, Daniela Cimpean este cea care conduce detasat. A castigat alegerile ...
Numaratoarea paralela la Sibiu - Astrid Fodor castiga la Paltinis
Conform numaratorii paralele facuta la sectia numarul 105 din Paltinis, actualul primar al Sibiului, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor