Magazinul din Sibiu unde gasesti doar pantofi din piele naturala. Mica afacere are succes

   

Toata lumea stie ca un pantof, ca sa fie de calitate, trebuie in primul rand sa fie din piele. Apoi, calapodul trebuie sa fie bine gandit si apoi lucrat. Daca ai norocul sa gasesti astfel de pantofi, si sa iti mai placa si modelul si culoarea, te poti considera norocos. Dar de cate ori nu ati intrat intr-un magazin si ati plecat nemultumiti? La Sibiu insa, de ceva ani, exista un magazin care le are pe toate: calitate, pantofi din piele naturala, modele frumoase, preturi bune. Adelina, caci asa se numeste magazinul, e pe Bulevardul Nicolae Balcescu, la numarul 12. Deschis din nevoieMihai Toparcean este sibianul care in anul 2012 a riscat si a deschis un magazin de pantofi lucrati exclusiv din piele. "La vremea aceea fetita mea avea doi ani. Cautand sa ii cumparam incaltaminte de calitate ne-am dat seama ca avem foarte putine optiuni. Asa m-am gandit ca ar fi fost bun un magazin in care sa intri si sa gasesti incaltaminte de calitate, diversificata, din piele", povesteste Mihai Toparcean.
Aceasta a fost ideea de inceput. Apoi s-a gandit ca cel mai bine ar fi ca pantofii sa fie lucrati in Romania. "Pe langa faptul ca se gasea in foarte putine locuri incaltaminte pentru copii din piele, preturile erau mari, si erau produse in alte tari. Asa ca am zis ca daca tot e sa deschid un magazin sa fie doar cu producatori autohtoni", isi aminteste Mihai.
I-a luat ceva timp si energie sa caute producatori romani de incaltaminte din piele, pentru copii. Cam multe criterii de indeplinit, dar a reusit. Asa ca a gasit o locatie chiar in buricul targului, a cumparat marfa si a deschis.
Mihai Toparcean este mereu prezent in magazin Raport calitate- pret
Investitia initiala a fost de 6.000 de euro, dar in lunile urmatoare Mihai a investit peste 50.000 de euro in tot ce inseamna marfa, promovare, furnizori. "M-am gandit la inceput daca o sa mearga sau nu. Dar eu am terminat stiinte economice, asa ca am stiu cum sa fac sa mearga. Am facut un mic studiu, am vazut ca in Sibiu exista un segment de populatie care isi doreste asa ceva pentru copii, asa ca i-am dat drumul. Am facut si publicitate, ca sa afle lumea, iar apoi vestea s-a dus de la un client la altul", spune Mihai.

Acum la Adelina se gaseste incaltaminte de la 10 producatori din Romania. "La inceput am avut doar producatori de la noi, acum avem si din Italia, dar in continuare toti pantofii sunt 100% piele. Asta a fost ideea de la inceput si pe asta mergem in continuare. Intre timp insa am adus si pantofi pentru adulti, pentru ca venind cu copiii, parintii intrebau si de incaltaminte pentru ei, si asa ne-am diversificat oferta", spune Mihai Toparcean.
Preturile pantofilor nu sunt mari in comparatie cu calitatea lor. "Reusim sa mentinem preturi decente pentru ca in timp am ajuns la un rulaj de marfa foarte mare, cam 5.000 de perechi de copii si adulti pe an, si asa am obtinut si discount-uri tot mai mari de la producatori. Nici adaosul nostru nu e foarte mare, si asa se ajunge ca o pereche de incaltari de vara se se invarta undeva la 100 de lei, iar cele de iarna un pic peste 200 de lei", spune Mihai Toparcean.
La magazinul Adelina se gaseste doar incaltaminte din piele Vrea sa devina "regele" pantofilor din piele
Mihai Toparcean a deschis deja un magazin la Brasov si are planuri mari. "Peste tot in tara se cer pantofi de calitate, mai ales pentru copii. Pentru ei este mult mai important, pentru ca sunt in crestere, piciorul lor se schimba foarte des ca marime si forma. Noi alegem produsele pe care le comercializam astfel incat parintele sa poata alege dintre modele diferite, potrivite si pentru un piciorus mai subtire, si pentru unul mai grasut, pantofi mai inalti...ei, problema asta exista in toata tara. Nu se gaseste un magazin care sa aiba doar pantofi din piele pentru copii", spune Mihai.
Asa ca dupa Brasov, urmatorul magazin conceput exact pe aceasta idee il va deschide la Bucuresti. Mai in gluma, mai in serios, Mihai spune ca va deveni "regele" magazinelor cu pantofi. "Anul acesta sigur urmeaza un magazin in Bucuresti. Apoi am in vedere si late orase mari din tara, dar in principiu as dori sa dezvolt o franciza. Sa vand ideea si conceptul de afacere".
Si uite asa, de la Sibiu pleaca inca o idee grozava de afacere, pornita din nevoia de calitate.
Vineri, 16 Martie 2018, ora 00:37
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Destinul tragic al barbatului care s-a sinucis in spitalul TBC - Ce a spus inainte sa moara
Barbatul in varsta de 73 de ani s-a sinucis in noaptea de joi spre vineri, in spitalul TBC din ...
Liberalii sibieni au stabilit lista cu candidatii pentru Parlament - Surprize mari si multe nume noi
PNL Sibiu si-a ales candidatii pentru Camera Deputatilor si Senat. Este vorba despre noua candidati ...
Barbat viu declarat mort - A fost tinut o zi in camera frigorifica
Indianul Balasubramanyam a fost declarat mort, luni, dupa ce a fost dus la spital. El a fost pus ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor