PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) - pentru regiunea Centru

   

Comunicat de PresaAgentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov (ADDJB), in parteneriat cu Universitatea Spiru Haret (USH), deruleaza, in baza contractului de finantare POCU/82/3.7/104254 din 12.01.2018, proiectul "PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) - pentru regiunea Centru", finantat prin Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020, Axa prioritara 3 Locuri de munca pentru toti, Obiectivul tematic 3.7 Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.
Valoarea totala a proiectului: 8.722.301,38 lei, din care ajutor de minimis 5.649.811,20 lei.
Durata proiectului: 36 de luni
Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea competentelor antreprenoriale si crearea de noi afaceri in Regiunea Centru, prin furnizarea de programe de formare profesionala si activitati integrate.
336 de persoane din Regiunea Centru, cu varsta intre 18 - 64 de ani vor beneficia de masuri de formare in domeniul antreprenoriatului. Dintre cele 336 de persoane, 100 de persoane trebuie sa aiba statut de angajat, iar 236 de persoane sa se incadreze in categoria de persoane inactive si someri.
Din fiecare judet al Regiunii Centru vor fi selectate minimum 20 de persoane care vor fi formate in domeniul antreprenoriatului si vor primi sprijin pentru elaborarea planului de afaceri. Minimum 36 de planuri de afaceri vor fi sprijinite a se implementa in mediul urban, din Regiunea Centru, in diferite domenii non agricole. Valoarea maxima a subventiei acordate fiecarei intreprinderi nou-infiintate in baza planului de afaceri aprobat este de 35.000 euro.
Grupul tinta eligibil al acestui proiect este format din persoane fizice cu domiciliul / resedinta in Regiunea Centru, in unul dintre cele 6 judete (Brasov, Sibiu, Mures, Covasna, Harghita sau Alba) si care fac parte din categoriile:
someri, persoane inactive (studenti, persoane casnice), persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca. In categoria persoane active sunt incluse si persoane care desfasoara o activitate independenta (persoane fizice autorizate, titulari ai intreprinderilor individuale si membrii intreprinderilor familiale). Sunt excluse persoanele NEETs - tineri cu varsta intre 16 si 24 de ani, care nu urmeaza nicio forma de invatamant si nici nu au un loc de munca.
Proiectul are, in conformitate cu schema de antreprenoriat, 3 etape:
Etapa I - Formare antreprenoriala Informarea cu privire la programul de formare antreprenoriala, realizata la nivelul fiecarui judet din Regiune, de catre experti de informare si selectie grup .
Selectarea grupului tinta ce va participa la cursurile organizate in cadrul programului de formare antreprenoriala de catre partenerul USH.
Derularea programului de formare antreprenoriala "Competente antreprenoriale", autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) - 40/ore.

Selectarea planurilor de afaceri ce vor fi finantate in cadrul proiectului
La selectie pot participa persoanele inscrise la cursul antreprenorial, dar si persoane care nu au participat la programul de formare din cadrul proiectului.
Vor fi selectate:
Minimum 2 planuri de afaceri propuse in fiecare judet al regiunii Centru; Maximum 7 planuri de afaceri care se incadreaza in CAEN, Sectiunea G - Comert cu ridicata si cu amanuntul; Maximum 3 planuri de afaceri depuse de persoane care nu au participat la programul de formare din cadrul proiectului Planul de afaceri prevede crearea a minimum 2 locuri de munca in termen de 6 luni de la data semnarii contractului de subventie si mentinerea acestora pe o perioada minima de 18 luni.
Efectuarea de stagii de practica pentru minimum 36 de persoane selectate in vederea acordarii a ajutorului de minimis, intr-o intreprindere care este functionala si a carei activitate economica face parte din aceeasi grupa CAEN cu cea aferenta planului de afaceri selectat.
Etapa a II-a - Implementarea planurilor de afaceri finantate din fonduri FSE Serviciile de consiliere/ consultanta/ mentorat vor fi oferite doar persoanelor selectate in vederea implementarii planurilor de afaceri.
Ajutorul de minimis va fi acordat in doua transe:
Maxim 75% din valoarea ajutorului de minimis, dupa semnarea contractului de subventie; Diferenta pana la valoarea totala a ajutorului de minimis - transa este conditionata de obligativitatea beneficiarului de a realiza venituri de minim 30% din valoarea transei initiale, in termen de 12 luni de la infiintare. In cazul neindeplinirii acestei conditii, transa a doua nu se va acorda. Etapa a III-a - Program de monitorizare a functionarii si dezvoltarii afacerilor finantate Supravegherea si urmarirea modului in care se implementeaza planul de afaceri va fi realizata de catre experti ai beneficiarului.
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020.
Pentru detalii ne puteti contacta:
Manager de proiect
Gliga Luciana
ADDJB
Tel: +40 735.511.757
profit@addjb.ro
Comunicatul complet il gasiti aici.
Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 17:57
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Cine este barbatul care a sunat la politie sa spuna ca a condus beat
Sambata, inainte de orele pranzului, un barbat a sunat la 112. Urgenta sa era aceea ca a condus baut ...
Rata incidentei Covid din fiecare localitate - Apoldu de Jos are 6.77, Sibiul e la un pas de 3.00
Rata de incidenta cumulata la nivelul judetului Sibiu este de 1,81/1000 de locuitori in ultimele 14 ...
Sibian mort la o partida de vanatoare in Lotrioara
Potrivit surselor Ora de Sibiu, sibianul se afla la o partida de vanatoare autorizata in satul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor