Romania, ''tinta'' pentru o fabrica Skoda - Sibiul pe lista grupului Volkswagen

   

Esara noastra are sanse mari de a fi destinatia unei viitoare fabrici a celor de la Skoda. Faptul ca Romania va fi legata de Vestul Europei printr-o autostrada continua de la Sibiu si de la Cluj, aduc un mare avantaj in fata Bulgariei.Romania concureaza cu Bulgaria si Ungaria pentru o noua uzina Skoda, potrivit Automotive News Europe. Miza o reprezinta o investitie de tip "greenfield" de peste 1 miliard de euro si cel putin 4.000 - 5.000 de noi locuri de munca bine platite, anunta zf.ro. Anterior, presa din Bulgaria scria de faptul ca VW ia in calcul tara de la sud de Dunare si Turcia. Insa climatul politic din Turcia nu este unul favorabil iar Bulgaria nu are nici traditie si nici o retea de furnizori la fel de mare precum Romania. Pe plan local sunt peste 230.000 de oameni care lucreaza in industria auto, dintre care aproape 19.000 pentru Dacia si Ford. De asemenea, si cand vine vorba de infrastructura, in 2022 cand uzina ar trebui sa fie gata, in Romania se va putea circula de la Sibiu si de la Cluj spre Vest numai pe autostrada, acest lucru fiind un avantaj si pentru alegerea localitatii in care Skoda sa investeasca.
CEO-ul VW Group, Herbert Diess, declara pe 18 noiembrie faptul ca grupul cauta o noua locatie in Europa de Est pentru o fabrica Skoda pentru a demara productia dupa 2022. Nevoia de o noua uzina apare deoaerce VW va converti uzina din Emden, Germania in uzina de masini electrice si va muta productia lui Passat in actuala uzina Skoda din Kvasiny, care in prezent produce Skoda Superb. In viitoarea uzina se vor produce SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca, asamblate in prezent in Kvasiny. Romania are deja o traditie in productia de SUV-uri. La Dacia aproape 70% din productie o reprezinta SUV-ul Duster, iar la Ford, pe langa EcoSport, din 2019 este asteptat un al doilea model, cel mai probabil tot un SUV.
Pe de alta parte, pe langa Bulgaria si Romania, Volkwagen ar putea de asemenea sa decida "convertirea" unei uzine de motoare precum sunt cele Polkowice, Polonia si Gyor, Ungaria. Astfel, Romania ar intra din nou in concurenta cu Polonia si Ungaria, doua tari care au atras in ultimii ani toate investitiile in industria auto din Europa Centrala si de Est.
Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 22:35
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Lista cu consilierii locali ai municipiului Sibiu - Ei ne reprezinta in urmatorii patru ani
Dupa redistribuire, PNL are 16.144 voturi (47,71%), in timp ce FDGR are 13.860 de voturi (41,25%). ...
Daniela Cimpean zdrobeste competitia - Tischer pe locul doi la mare distanta
Dupa numararea a 20% din voturi, Daniela Cimpean este cea care conduce detasat. A castigat alegerile ...
Numaratoarea paralela la Sibiu - Astrid Fodor castiga la Paltinis
Conform numaratorii paralele facuta la sectia numarul 105 din Paltinis, actualul primar al Sibiului, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor