Suma record pentru investitii la Sala Transilvania. Modernizari de un milion de euro

   

Sala Transilvania este o institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Sibiu, asa ca o mare parte din banii pentru investitii provin de la bugetul judetului. Anul acesta institutia a alocat aproximativ un milion de euro, bani care vor merge exclusiv catre investitii la Sala Transilvania. Pe langa acestea, managerul Adrian Bibu atrage fonduri din alte activitati si contracte, inclusiv din mult discutatele targuri de haine. Sala Transilvania nu e autorizata la incendiuSuma primita anul acesta pentru investitii este un record pentru Sala Transilvania. O mare parte din bani insa vor merge catre lucrarile necesare pentru a primi autorizarea la incendiu. "La Sala Transilvania nu s-au mai facut investitii de foarte mult timp. Sunt multe ce trebuie modernizate, dar in primul rand trebuie incepute lucrarile pentru a putea obtine autorizatia ce ne lipseste, cea la incendii.Vor intra destul de multi bani aici, pentru ca trebuie facuti pereti contra focului, surse de apa, acces pentru pompieri, si alte serii de lucrari care sunt costisitoare", spune directorul Adrian Bibu.
In paralel cu aceste lucrari se vor moderniza si incaperi din Sala. "Vom vedea daca este urgent sa renovam vestiare, bai, sali...asta vom stabili in perioada urmatoare, care sunt prioritatile", spune managerul.

Bani din targuri de haine
Bugetul Salii Transilvania este completat de incasari venite in urma inchirierii spatiului disponibil. Astfel, cele mai mari fonduri intra in urma organizarii targurilor de haine. Desi acestea sunt mult comentate de iubitorii sportului, Adrian Bibu spune ca nu poate renunta la ele prea curand, dar ca acestea nu sunt organziate in detrimentul sportului. "Un targ de aduce cam 10.000 de euro, iar noi organizam cam 6-7 pe an. Sunt niste bani care intra, bani ce ii folosim fara a lua din banul public. Cu aceste fonduri putem sa oferim gratuitate celor de la CSU, celor din echipele de juniori. Aceste facilitati costa cam 60.000 de euro pe an, deci exact targurile. Daca am renunta la ele echipele nu ar mai putea veni aici gratis. Iar aceste targuri sunt planificate atunci cand exista o fereastra. Niciodata nu au impiedicat veun antrenament sau o competitie. De exemplu, in iunie am anulat un targ pentru a se putea organiza Balcaniada de Judo. Sportul are intaietate", explica Adrian Bibu.
Pentru a atrage si alti bani catre bugetul salii, Adrian Bibu spune ca se gandeste sa vanda spatiu publicitar atat in interiorul salii, cat si in exterior. Dupa calculele lui, asta ar putea aduce Salii Transilvania cam 20.000 de lei pe luna, dupa ce imaginea Salii Transilvania va fi imbunatatita.
Joi, 22 Februarie 2018, ora 18:12
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Destinul tragic al barbatului care s-a sinucis in spitalul TBC - Ce a spus inainte sa moara
Barbatul in varsta de 73 de ani s-a sinucis in noaptea de joi spre vineri, in spitalul TBC din ...
Liberalii sibieni au stabilit lista cu candidatii pentru Parlament - Surprize mari si multe nume noi
PNL Sibiu si-a ales candidatii pentru Camera Deputatilor si Senat. Este vorba despre noua candidati ...
Barbat viu declarat mort - A fost tinut o zi in camera frigorifica
Indianul Balasubramanyam a fost declarat mort, luni, dupa ce a fost dus la spital. El a fost pus ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor