Invitatie la BiblioPUBLICA in Biblioteca ASTRA din Sibiu

   

In perioada 23-25 mai 2019, Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu va fi gazda Conferintei Nationale BiblioPUBLICA a Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, cu tema "Bibliotecile publice - teritorii ale cunoasterii si memoriei colective".Abordand o tema de actualitate, Conferinta ANBPR de la Sibiu creeza un cadrul profesional optim pentru dezbateri, schimburi de bune practici si consfatuiri intre profesionistii bibliotecilor publice si liderii inovatori ai domeniului. De asemenea, evenimentul va aduce impreuna toate partile interesate de activitatea si evolutia bibliotecilor - autoritati si institutii publice, organizatii non-profit, reprezentanti ai mediului de business, dar si exponenti ai comunitatilor locale.

Bibliotecile, ca teritorii ale experientelor colective, au devenit astazi medii de testare si validare a celor mai noi paradigme de invatare, fiind totodata centre de initiere complementare scolii, bazate pe mentorat si coaching. In plus, bibliotecile au capacitatea, inca insuficient explorata, de a deveni spatii dinamice de difuzare a bunelor practici si de stimulare a inovatiei, cu participarea utilizatorilor serviciilor de biblioteca.

Bibliotecile prezentului sunt nevoite sa invete din mers, sa fie flexibile, sa fie receptive la aceasta reforma a informatiei, fara de care progresul si inovatia nu ar fi accesibile. Digitalul este acum limba universala a tuturor profesiilor, iar bibliotecile sunt astazi conectate la tehnologie si contribuie in mod consistent si structurat la promovarea tuturor formelor cunoasterii si la recuperarea memoriei colective, ca garant al unei evolutii sustenabile a generatiilor.

ANBPR a lansat invitatii de participare cu lucrari bibliotecarilor membri, managerilor de biblioteci, dar si altor categorii de specialisti din institutii ale memoriei, centre culturale, precum si reprezentanti ai companiilor si ONG-urilor care colaboreaza cu bibliotecile.

Conferinta ANBPR de la Sibiu se inscrie in seria manifestarilor dedicate Anului Cartii.

Evenimentul profesional se doreste a fi un spatiu autentic de experiment si inovatie, oferind participantilor posibilitatea de a reflecta asupra viitorului bibliotecilor si al profesiei de bibliotecar, in contextul urmatoarelor ateliere tematice:

1. Programe si proiecte de literatie in biblioteci

2. Bibliotecile publice - agenti de combatere a stirilor false si a dezinformarii

3. Initiative de memorie locala si patrimoniu imaterial

4. Bibliotecile si transformarea digitala

Editia de primavara a Conferintei de la Sibiu este un eveniment profesional co-organizat de Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu si ANBPR, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, cu suportul partenerilor si colaboratorilor traditionali ai Asociatiei, precum si cu implicarea reprezentantilor bibliotecilor publice la nivel national.

Agenda actualizata a lucrarilor inscrise poate fi consultata pe site-ul evenimentului.
Marti, 21 Mai 2019, ora 18:41
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Amenda usturatoare pentru un super market din Sibiu - Nu respecta conditiile de igiena
In data de 13 ianuarie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar de 14 controale la unitati ...
Inca doua localitati au depasit incidenta de 3 la mie - In Sibiu a ajuns la 2,32
Mediasul a depasit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ajungand joi, 14 ianuarie la o incidenta ...
Inghesuiala mare pentru vaccin la Sibiu - Programarile pentru ianuarie sunt epuizate
Vineri, 15 ianuarie, in judetul Sibiu a debutat activitatea de vaccinare pentru categoriile de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor