Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, reales în funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 15:51
1189 citiri
Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, reales în funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European
Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL FOTO Facebook / Siegfried Mureşan

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a fost reales, miercuri, în funcția de vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European, cu o majoritate covârșitoare a voturilor.

„Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru susținerea candidaturii mele și mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Am fost ales cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate”, a transmis liberalul pe Facebook.

Siegfried Mureșan a dat asigurări că va continua să apere interesele țării în PPE

„În următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Național Liberal, voi apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români. În același timp, voi susține crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene și sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câștigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene.De asemenea, voi susține Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Nu în ultimul rând, voi susține toate acele măsuri care duc la garantarea securității în interiorul Uniunii Europene”, a mai transmis europarlamentarul.

Liberalul a subliniat totodată că Grupul PPE este câștigătorul alegerilor europarlamentare din 9 iunie. Potrivit eurodeputatului, grupul a reușit astfel să își întărească poziția de cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Eurodeputați români, desemnați pentru cursa privind posturi de conducere din Parlamentul European
Eurodeputați români, desemnați pentru cursa privind posturi de conducere din Parlamentul European
Eurodeputații Victor Negrescu și Nicu Ștefănuță au fost desemnați de partidele din care fac parte în Parlamentul European pentru cursa privind alegerea conducerii forului. „Sunt onorat...
Circul grotesc al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European. "Niciodată pentru dictatura UE/Niciodată cu Ucraina" VIDEO
Circul grotesc al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European. "Niciodată pentru dictatura UE/Niciodată cu Ucraina" VIDEO
Diana Șoșoacă, proaspăt aleasă eurodeputat în Parlamentul European, a participat marți, 16 iulie, la alegerea noului președinte al legislativului european. Tot atunci, Șoșoacă a...
#siegfried muresan, #PPE, #Parlamentul European, #PNL , #stiri alegeri
  1. Reacția lui Ciucă după ce premierul Ciolacu a spus că s-a dus până la Washington să-și anunțe candidatura. "E foarte bine!"
  2. „Surpriza” judecătorilor pentru Liviu Dragnea. Dosarul „Tel Drum” a fost suspendat. Fost ministru al Justiției: „Bătaie de joc. Dau cu piciorul la 20 de milioane de euro”
  3. Huzurul bugetarilor de partid în România. Câți dintre ei pot fi concediați, fără a li se simți lipsa: „Politicienii nu sunt pregătiți de așa ceva”
  4. Circul grotesc al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European. "Niciodată pentru dictatura UE/Niciodată cu Ucraina" VIDEO
  5. România are doi vicepreședinți în Parlamentul European. Cine sunt eurodeputații aleși din primul tur
  6. Ministru PNL jignit de premierul Marcel Ciolacu. Burduja: „Nu s-a referit la mine”
  7. Iohannis, absent la dineul de la Casa Albă. Deputat USR: „L-a trimis în locul lui pe Ciucă. Americanii nu l-au primit”
  8. Conducerea "superagenției" care va controla toate companiile naționale a demisionat după acuzațiile de incompatibilitate
  9. Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor preluate abuziv în perioada comunistă. Legea tocmai a fost promulgată
  10. Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”