Muresan ii da replica lui Tudose: Nu, d-le prim-ministru, deservicii grave Romaniei ati adus dvs!

Miercuri, 02 August 2017, ora 16:22
7216 citiri
Muresan ii da replica lui Tudose: Nu, d-le prim-ministru, deservicii grave Romaniei ati adus dvs!
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan ii da replica premierul Mihai Tudose, care l-a trimis practic la psihiatru, pentru ca a criticat propunerea Guvernului de gazduire a AEM la Bucuresti.

"Am citit, marturisesc, deloc surprins, raspunsul prim-ministrului Mihai Tudose la remarcile mele privind propunerea necorespunzatoare pe care Romania a inaintat-o Comisiei Europene drept candidatura in vederea relocarii Agentiei Europene pentru Medicamente (AEM) de la Londra la Bucuresti.

Raspunsul prim-ministrului Tudose este pe masura, din pacate, a dosarului de candidatura a tarii noastre, adica fara niciun argument serios. Prim-ministrul a facut o propunere proasta si ne cere tuturor sa spunem ca este o propunere buna.

Eu nu voi face asta. Sa imbunatateasca propunerea si atunci voi spune ca avem sanse sa castigam", afirma Siegfried Muresan intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

In continuare, europarlamentarul roman aduce o noua serie de argumente in sprijinul ideii ca propunerea Romaniei de a amplasa sediul AEM in Pipera, in spatele statiei de metrou, o zona extrem de agolomerata si lipsita de infrastructura, e una care va face Romania sa piarda din start.

Europarlamentarul sustine ca Romania ar fi avut sanse daca venea cu o alta propunere.

"Romania si Bucurestiul au nenumarate atuuri pentru care merita sa gazduiasca aceasta agentie, dar, spre deosebire de prim-ministrul Mihai Tudose si de Guvernul PSD - ALDE, eu, la Bruxelles, vorbesc despre argumentele solide care sunt in favoarea tarii noastre si fac lobby pentru obtinerea relocarii acestei agentii in Romania stiind care sunt cerintele si standardele impuse unei agentii europene.

Guvernul PSD - ALDE, in schimb, a blocat orice sansa de a castiga pentru Romania, propunand mutarea agentiei pe una dintre cele mai aglomerate strazi din Bucuresti, lipsita de minima infrastructura de transport si precara la toate capitolele care chiar conteaza in dosarul unei astfel de candidaturi", arata Muresan.

Pentru a-si argumenta spusele, europarlamentarul compara Bucurestiul cu Londra, metropola de unde va fi mutat sediul AEM.

"Cum sa propui mutarea unei agentii europene cu peste 600 de angajati si o retea de experti internationali de 4.500 de medici si oameni de stiinta dintr-o zona aflata aproape de centrul Londrei, cu acces la o linie de metrou, o linie de tren regional, 5 linii de autobuz, la reteaua de feriboturi a orasului si la doar 2 minute de mers cu masina de o autostrada interioara intr-un loc din Bucuresti legat de oras printr-o straduta cu o singura banda pe sensul de mers, 1 statie de metrou si 2 linii de tramvai desprinse, parca, din anii '90, unde se asteapta, la orele de varf, zeci de minute la multele treceri de pietoni nesemaforizate, traversate zilnic de zecile de mii de angajati de pe platforma industriala?", intreaba retoric Muresan.

Europarlamentarul critica dur si filmul de promovare a candidaturii Romaniei, care expune "o realitate paralela, cu imagini filmate in studio, cu copii fericiti in leagane si grafica facuta pe calculator care, aflam din presa, nici macar nu reprezinta topografia reala a zonei si care, aflam tot din presa, ar apartine unui om de afaceri cunoscut in toata tara pentru ca a construit ilegal un bloc-turn in centrul Bucurestiului, punand in pericol o catedrala monument istoric si continuand constructia blocului-turn desi existau decizii ale justitiei care declarasera nula autorizatia de constructie".

Europarlamentarul e convins ca lupta Romaniei e pierduta din fasa: "Cum poate crede cineva, nu spun un prim-ministru in functie, ca vreodata Comisia Europeana se va lasa tarata intr-o astfel de controversa si ca va accepta si finanta construirea sediului unei agentii europene pe un astfel de teren?...".

Referindu-se strict la raspunsul pe care i l-a dat marti premierul, Muresan atrage atentia ca Tudose nu a prezentat "niciun contraargument la tot ceea ce am spus despre locul nepotrivit propus de Guvern, doar m-a jignit si a reluat textul tocit cum ca as aduce deservicii grave Romaniei".

"Nu, domnule prim-ministru, deservicii grave Romaniei ati adus deja dumneavoastra prin propunerea pe care ati inaintat-o Comisiei Europene deoarece, cu dosarul in mana, evaluatorii internationali vor vedea ce diferente sunt intre promisiunile pe care le-ati facut si realitatea din teren.

Aceasta nu este o campanie electorala in care sa faceti promisiuni nerealizabile, ci o candidatura cat se poate de serioasa pentru o agentie care gestioneaza o industrie europeana responsabila de sanatatea si tratarea a jumatate de miliard de oameni. Si, de aceea, domnule prim-ministru, aveti datoria sa vedeti daca mai puteti face ceva pentru a imbunatatiti propunerea de candidatura, si nu sa cautati inamici imaginari ai dumneavoastra sau ai tarii", incheie europarlamentarul PMP.

Guvernul Tudose a trimis in ultima zi oferta pentru relocarea AEM dupa Brexit, cu toate ca Bucurestiul e in competitie cu mari orase, precum Viena sau Bonn, care si-au facut temele la timp, pentru ca beneficiile sunt importante.

Pentru gazduirea noului sediu al Agentiei Europene a Medicamentului, care are aproape 900 de angajati, candideaza, alaturi de Bucuresti, 18 mari orase, intre care Viena, Varsovia, Bruxelles, Lille si Bonn.

Comisia Europeana va examina proiectele si va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului pana la 15 septembrie 2017, urmand ca hotararea finala sa fie luata in marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.

Decizia ar urma sa fie formulata in baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru avand un numar egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru gazduirea sediului Agentiei Europene a Medicamentului nu va mai putea candida pentru relocarea Autoritatii Bancare Europene.

Dupa ce Muresan a criticat propunerea Romaniei pentru noul sediu AEM, seful Executivului i-a transmis acestuia ca va discuta cu "liderii domniei sale".

"Romania face eforturi deosebite sa mute la Bucuresti Agentia Europeana a Medicamentului. Am gasit sediul, s-a depus documentatia, incercam sa ne facem lobby. Un europarlamentar roman spune ca sediul nu e bun, ca e bataie de joc si ca nu se poate sa fie mutata Agentia respectiva de la Londra la Bucuresti fiindca asa vrea Guvernul Romaniei. El e roman. Nu dau nume, ca mi-e si jena, nu merita pomenit. (...)

Nu doresc sa discut cu dumnealui, dar am sa am o discutie cu liderii domniei sale. Am inteles, suntem cu totii romani, el reprezinta Romania acolo. Inteleg declaratii politice, ca nu-i place de cineva sau cum actioneaza cineva, e altceva. Dar cand prin actiunile domniei sale chiar aduce deservicii Romaniei si deservicii grave, poate cineva ii face un consult, nu stiu", a declarat Mihai Tudose.

Premierul nu a adus, insa, contraargumente cu care sa combata aspectele negative semnalate in detaliu de Siegfried Muresan.

Citeste si Avem concurenta acerba pentru Agentia UE a Medicamentului. Ce ofera Olanda sau Danemarca

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Siegfried Muresan Mihai Tudose AEM, #Siegfried Muresan sediu AEm Pipera, #Siegfried Muresan Romania AEM , #europarlamentar
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Poza copilul
copilul
rank 1
oare baiatul asta,se uita in oglinda dimineata ? cine i-o face domne