Propunerea unui europarlamentar roman: Fiecare tanar din UE sa primeasca gratuit un abonament de tren pentru a vizita Europa

Luni, 27 Februarie 2017, ora 14:14
14297 citiri
Propunerea unui europarlamentar roman: Fiecare tanar din UE sa primeasca gratuit un abonament de tren pentru a vizita Europa
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan propune ca fiecare tanar din UE, care implineste 18 ani, sa primeasca gratuit un abonament de tren, valabil o luna, pentru a vizita Europa.

Programul "Discover EU", initiat de deputatul european Manfred Weber (PPE), a fost introdus de Siegfried Muresan pe lista prioritatilor de negociere pe care le va purta, in calitate de negociator-sef al Parlamentului European pentru bugetul UE din 2018, cu reprezentantii Consiliului UE si ai Comisiei Europene.

"Sustin finantarea Programului 'Discover EU' din Bugetul UE pentru 2018 deoarece cred cu tarie in beneficiile pe care un astfel de program le ofera atat tinerilor europeni, dar si Uniunii Europene, in ansamblul ei.

Contactul direct cu oameni si culturi diverse din intreaga Europa le ofera ocazia tinerilor sa inteleaga mai bine valorile pe care se bazeaza Uniunea Europeana, avantajele care decurg din apartenenta la UE si sa descopere diversitatea si frumusetea continentului nostru", a declarat Siegfried Muresan, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatul european considera ca acest program poate sa devina un real sprijin si pentru viitoarele cariere ale tinerilor.

"Studiile arata ca peste 64% din angajatorii europeni acorda o mare importanta experientei internationale a viitorilor angajati. Nu in ultimul rand, acest program va sprijini si mai mult turismul de tip low-cost, dedicat tinerilor care nu dispun de foarte multi bani pentru a calatori", a subliniat el.

Siegfried Muresan a precizat ca isi asuma trei principale obiective:

"- Sa obtin finantare pentru acest program in bugetul de anul viitor

- Sa obtin o prevedere clara ca tinerii sa aiba o perioada mai lunga in care sa revendice acest abonament

- Pentru a mari cat mai mult beneficiile acestui program, trebuie sa ne gandim si la optiunile de cazare ale tinerilor. De aceea, forma finala a programului adoptat trebuie sa ofere posibilitatea ca hostelurile, caminele studentesti sau chiar mediul privat sa se inscrie intr-un fel sau altul in program pentru a oferi posibilitati de cazare adecvate pentru tinerii care beneficiaza de acest abonament".

Deputatul european Siegfried Muresan este primul roman desemnat negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul anual al UE.

I.O.

#abonamente gratuite tren Europa, #tineri tren gratuit Europa , #europarlamentar