Articol citit de 5968 ori
Autoritatile nu prea absorb fonduri UE, deoarece nu pot fura, aceste
fonduri se controleaza. Nu ajunge sa declari ca am construit din bani europeni stadioane, ace si brice---UE cere si chitantele: cand, concret, pe ce ai cheltuit? Cu chitante false nu tine.
"Fondurile europene sunt menite sa duca la dezvoltarea tarii. Oportunitatea exista, iar de vina pentru rata de absorbtie sunt autoritatile."
Rusia castiga influenta in Europa? Domnule, deocamdata tarile UE si
Rusia isi aplica reciproc sanctiuni. Abia dupa ce se vor normaliza relatiile, o sa vedem daca influenta Rusiei creste sau nu. Pana atunci, putem sa vorbim doar de progrese in directia normalizarii relatiilor, nu de altceva.
Ai citit si inteles despre ce este vorba?
"Prin oameni politici corupti, prin presa supusa unei agende politice din Europa centrala si de est, vedem cum Rusia castiga influenta in spatiul public, in politica si in media in toata Europa centrala si de est."
Propaganda rusa castiga teren cumparand politicieni corupti si massmedia in centrul si estul Europei.
Este scris in limba romana, dle profesor, ce NU ai inteles?
Gargara. Citesti presa romaneasca, e o revarsare
de isterie rusofoba, unde vezi tu (de fapt Muresan) influenta ruseasca? Ce influenta ruseasca, din moment ce tarile est-europene au votat pana acum pentru sanctiuni?
"Relatii normale" cu Rusia de astazi inseamna capitulare...
...in fata politicii de forta si amenintari!
Stiti cum au acceptat occidentalii in 1938 rapirea regiunii Sudete cehe de catre Hitler?
Pai Crimeea e un caz tras la indigo´si o eventuala capitularea Occidentului va fi la fel de criminala fata de vecinii Rusiei ca si cea din '38!!
Rusia castiga influenta...
Este si normal,intrucat Rusia este o tara mare, bogata cu vechi traditii,condusa prost dar asta este o alta problema.Este vecina noastra de secole si nu zic ca ne iubim pentru ca nu ne-am iubit niciodata, dar putem pastra niste relatii la limita respectului reciproc, chiar daca noii nostri stapani , nu vad cu ochi buni asa ceva.Cine a stricat relatiile dintre Romania si Rusia ? Aici este buba, pentru ca presedintele alungat de popor a creat aceasta prapastie, intrucat el nu intelege politica. Atat !
"situatie ce risca sa fie exploatata de eurosceptici, nationalisti"
Rau cu "nationalistii" astia! Ce e aia sa-ti iubesti Neamul?
Ceausescu la o intalnire cu shomii patriei:
"Cum te chiama, pui de dac?"
"Siegfred!"
Sigfried asta stie romaneste mai bine decat ghelbanii politici
...de pe Dambovita. Uite cum vorbeste Sigfried: "....este esential ca noi, CA popor si institutii, sa ne definim..."
Un fost ministru, conform stilului ghelbanesc acreditat, ar fi spus "...CA SI popor..."
Semianalfabetii au ajuns sa ne conduca, precum in comunismul timpuriu.
Iti admir prestatia zilnica, sper ca e rasplatita
Corespunzator.
Cat despre al nostru Sigfried si romaneasca sa care te-a impresionat, mi-ai adus aminte de un articol din anii '30 al lui Nae Ionescu.
Il gasesti pe net: "roman si bun roman".
..shi,,
Pentra a evita cacofonia ,,shi,,a fost o solutie.
Dar multi folosesc acest model in locuri cu totul nejustificate.
Exemple;
-Eu ca si femeie maritata..
-Eu ca si parlamentar...
-Ea ca si doctorita...
-El ca si primar...
Sunt foarte multi care folosesc acest model.Grav este ca apar la TV somitati cu acest model.In felul acesta se raspindesc aceste greseli la multi telespectatori !
Uniunea Europeana si problema rezistentei esticilor la integrare
Curentele nationaliste moderate sau radicale si euroscepticismul sint consecinta actiunilor iresponsabile ale liderilor UE.
Deci, chiar daca unele dintre aceste curente (e vorba desigur de cele extremiste, xenofobe etc.) prezinta aspecte criticabile, problema e in alta parte. Aceste curente sint doar efectul politicilor iresponsabile si nu cauza lor. Odata ce politicile publice ar deveni responsabile si abordarile rigide vor deveni mai putine.
In ce priveste nationalismul moderat care incepe acum sa prinda forta in Romania, nu neaparat sub forma unui partid politic, ci mai mult sub forma unui curent de opinie general acceptat si acceptabil, acesta este tocmai de natura sa mentina lucrurile sub control.
In situatia in care in Romania, nu se pot aplica politicile absurde promovate in lumea occidentala, nemultumirea populatiei nu intra in sfera derapajelor de comportament social (proteste violente etc.), derapaje care produc efecte secundare/in lant in lumea occidentala, efecte care, in mod vizibil, scapa de sub control si imping societatea spre deriva.
Prin urmare, democratia de carton vest-europeana, nu are cum sa duca la o mai mare integrare/la consolidarea UE...Orice cerere ca tarile din estul Europei sa abiba o pozitie mai flexibila fata de politicile occidentale, se va lovi de o rezistenta ferma. Daca aceasta rezistenta ar inceta, fiasco-ul socio-politic din Europa de vest s-ar propaga si in tarile din estul Europei, ceea ce ar face ca populatiile sa respinga violent aceste politici.
Deci, fie politicile occidentale sint respinse de politicile oficiale sau neoficiale din estul Europei, dar fara tulburari sociale (lucru benefic pentru tarile estice), fie sint sau vor fi respinse de reactia populatiei dusa la exasperare de deciziile politicienilor, prin tulburari sociale.
Concluzia: Solutia la problema invocata de liderii occidentali (necolaborarea tarilor estice cu cele vestice), nu este in estul Europei, ci in vestul Europei si consta din promovarea de politici reponsabile, unele mentionate chiar in acest articol.
Pina cind aceste politici nu vor fi implementate in mod ferm in occident, rezistenta opusa unei mai bune integrari europene de catre populatiile tarilor estice (asta include si componente ale aparatului de stat) va ramine ferma sau va creste din simplul motiv ca, slabirea acesteia, nu poate duce decit la aparitia altor forme de rezistenta care produc complicatii inca si mai mari.
In ce priveste zona Schengen, in situatia de securitate actuala din Europa, riscurile de securitate primeaza ca importanta in fata avantajelor economice care decurg sau pot decurge din apartenenta la zonele Schengen sau Euro. O abordare care sustine o economie care merge "bine" intr-o societate in care nu exista siguranta, este un non-sens socio-politic. Se stie foarte bine ca siguranta este un element care e apreciat de mediul de afaceri. Oricine neaga acest lucru este ridicol.
mama mia , ce problema grava !
hai , pariu pe vreti voi , ca si in anul 97.585 o sa discutam tot despre coruptie ?
Uniunea Europeana si problema rezistentei esticilor la integrare (2)
Faptul ca Rusia cistiga influenta, este tot o urmare a politicilor dezastruoase ale liderilor occidentali.
Mai clar, oricine opune rezistenta la incompetenta politica occidentala, este perceput in mod eronat ca fiind pro-rus.
Occidentalii practic, prin incompetenta lor, dau apa la moara Rusiei. Rusii incearca sa traga foloase de pe urma greselilor occidentalilor.
Referitor la integrare:"Trebuie sa le explicam oameniilor care sunt beneficiile integrarii, dar ea nu poate avea loc fara ei. Trebuie gasite acele domenii de integrare in care majoritatea oamenilor din majoritatea tarilor doresc ca integrarea sa avanseze." - In traducere, trebuie sa gasim modalitatile de a pacali populatia tarilor estice, ca sa se integreze mai mult, chiar daca le produce daune, pentru a se obtine federalizarea, adica pentru ca aceste tari sa devina provincii intr-un UE condus autoritar de la centru.
Cel putin in ce priveste Romania, daca e sa fie condusa autoritar, chiar mai bine decit UE-ul, chestiunea se poate rezolva si fara dizolvarea Romaniei in UE, lucru care cu siguranta este preferabil si poate fi sprijinit de populatie. Cetatenii Romaniei, mai degraba pot accepta un lider energic din Romania, care sa faca ordine in tara, fata de alti lideri, care nu sint romani si care au alte interese decit cel national al Romaniei. Ca urmare a nemultumirii generale fata de clasa politica actuala, este evident faptul ca in Romania, sprijinul pentru un regim energic are tot mai mult suport. O conducere energica si corecta poate oferi pentru Romania o solutie decenta atit pentru rezolvarea problemelor interne, cit si pentru a celor externe.
In ce priveste Regatul Unit, in primul rind ar fi foarte demn si respectabil sa nu tabarasca toti lobby-stii pro UE sa faca campanie in UK. E evident ca au interesul ca UK sa nu iasa din UE, dar se amesteca in afacerile interne ale unui stat. Ca uneori poti sa-ti mai dai cu parerea, e drept, dar in ce priveste referendumul pro/anti-UE din UK, un pic de retinere ar fi o abordare de tip "politically correct". Desigur aceasta notiune e utilizata de politruci, doar atunci cind "political correctness-ul" le convine. Pina la urma e doar un slogan politic ignorat oricind nu mai e util. Deci, nu e corect sa apreciem acum dimensiunea unei ipotetice "largi" majoritati prin care britanicii vor vota raminerea in UE. Momentan "majoritatea larga" e sub pragul de eroare de 3%.
Nu e cazul sa le spunem britanicilor ce trebuie sa inteleaga. Regatul Unit face parte din Commonwealth, care are nu mai putin de 53 de membri(mai multi decit UE!),printre care si India!.
Pasii integrarii nu vor putea fi considerati un beneficiu decit atunci cind VOR FI un beneficiu. Sa convingi lumea sa considere ceva neconform cu realitatea se numeste manipulare si aceasta este utilizata cu hotarire de politicienii politruci ca aproape unic mijloc de rezolvare a chestiunilor politice spinoase.
Romanii trebuie sa respinga in primul rand coruptia,..
....in al doilea, al treilea si al patrulea rand tot coruptia si abia de la al cincilea rand ar putea sa inceapa sa gaseasca vinovati pe la Bruxelles!
Mult succes cu eradicarea coruptiei...
... intr-o tara in care toti, la toate nivelele, fura pe rupte (inclusiv din spirtul medicinal) !