Siegfried Muresan: Din cauza unor interese meschine, PSD pune in pericol un obiectiv important stabilit de Romania

Marti, 20 Iunie 2017, ora 15:11
4272 citiri
Siegfried Muresan: Din cauza unor interese meschine, PSD pune in pericol un obiectiv important stabilit de Romania
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan atrage atentia asupra faptului ca Romania risca sa inregistreze un esec diplomatic si financiar in incercarea de a obtine gazduirea Agentiei Nationale a Medicamentului, fiind slabita in negocierile purtate la nivel european din cauza crizei politice declansate de PSD.

Intr-o postare pe Facebook, Siegfried Muresan acuza PSD ca "pune in pericol" acest obiectiv important stabilit de Romania, mai exact "relocarea, dupa Brexit, a Agentiei Europene a Medicamentului din Marea Britanie in tara noastra".

"Agentia Europeana a Medicamentului este ravnita de toate statele membre ale Uniunii Europene, dar mai ales de cele care nu detin inca nicio agentie europeana pe teritoriul lor, Bulgaria, Croatia, Cipru, Romania si Slovacia.

Statul care va reusi sa obtina gazduirea acestei Agentii va inregistra, deopotriva, o reusita diplomatica si una economica deoarece, pe langa cele peste 600 sute de locuri de munca pe care le reprezinta aparatul de lucru al Agentiei Europene a Medicamentului, orasul care o va gazdui va deveni o destinatie constanta a tuturor companiilor multinationale din industria europeana a medicamentelor, dar si a institutiilor internationale de profil", explica Siegfried Muresan.

In schimb, noi "am pornit deja cu stangul in batalia noastra", atentioneaza europarlamentarul roman. Negocierile oficiale vor incepe la Bruxelles in cateva zile, iar mandatul de negociere a fost discutat in Guvernul roman de ministrul demisionar Ana Birchall.

"In loc sa foloseasca toate atuurile pe care tara noastra le are si sa intareasca pozitia noastra in negocieri, PSD o subrezeste inutil si arata zilele acestea ca si o coalitie de guvernare cu o majoritate solida este instabila in fata unor interese meschine si personale ale unor lideri politici care nu au nimic de-a face cu interesul tarii pe care o conduc.

Nu poti sa negociezi serios, la Bruxelles, pentru mutarea Agentiei Europene a Medicamentului in Romania cand pleci din start cu un mare handicap pe care contracandidatii tai nu-l au, imposibilitatea de a asigura stabilitatea politica si predictibilitatea minima necesara pentru o buna relatie cu partenerii europeni si cu mediul de afaceri", subliniaza Siegfried Muresan.

Si presedintele Klaus Iohannis a subliniat in urma cu doua luni importanta acestui obiectiv pentru Romania, cerand guvernului PSD-ALDE sa faca tot posibilul pentru ca Romania sa si-l indeplineasca.

C.B.

Eveniment Quarterly Report

USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor....
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat din nou măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu și a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o va iniția opoziția. Kelemen Hunor a...
#Siegfried Muresan PSD Agentia Medicamentului, #Romania Agentia Medicamentului , #europarlamentar