Siegfried Muresan: Nominalizarile PSD pentru comisar UE nu vor fi acceptate, cu riscul intarzierii procedurii de numire a CE

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 11:58
3793 citiri
Siegfried Muresan: Nominalizarile PSD pentru comisar UE nu vor fi acceptate, cu riscul intarzierii procedurii de numire a CE
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a afirmat ca nominalizarile facute de Viorica Dancila pentru functia de comisar european nu vor fi acceptate, deoarece Comisia Europeana prefera sa intarzie procedura, decat sa aiba in echipa un membru PSD. El a adaugat ca Dan Nica are probleme de integritate.

"Nominalizarile facute pana acum de Viorica Dancila nu vor fi acceptate niciuna. Va spun ca CE prefera sa intre cu intarziere mai degraba, decat sa aiba un PSD-ist in randurile sale. Dan Nica nu va ajunge niciodata comisar european, fiindca are mari probleme de integritate. Tot Parlamentul European l-a vazut incercand sa impiedice ridicarea imunitatii domniei sale, cand procurorii au cerut anchetarea intr-un dosar", a spus Siegfried Muresan, la Vrancea.

Liberalul a adaugat ca Guvernul Dancila nu are credibilitate in Uniunea Europeana.

"E un Guvern cu zero credibilitate si care nu poate obtine nimic pentru romani in UE. Ati putut vedea credibilitatea in procedura de numire a comisarului european. Rovana Plumb nu s-a luptat cu nimeni", a sustinut Muresan.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat, marti, dupa sedinta Comitetului Executiv, ca Dan Nica ramane propunerea pentru functia de comisar european, iar daca se cere, social democratii au si o propunere de rezerva, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Dancila dezvaluie ca a discutat cu presedinta CE si va sustine doua propuneri pentru comisarul european: Dan Nica si Gabriela Ciot

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, prin vot, ca Rovana Plumb si Laszlo Trocsanyi nu sunt apti pentru functia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare catre presedintele PE.

Dancila, despre comisarul european: Daca as aduce si un bebelus si am spune ca e propus de PSD, i se va gasi un defect

#comisar european Nica respingere CE, #Muresan propunere Nica comisar european , #europarlamentar