Ziare.com

Siegfried Muresan (PNL): Dupa europarlamentare, depunem motiune de cenzura! Nu se reia procedura pentru procurorul european Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 15 Mai 2019, ora 07:15

   

Siegfried Muresan (PNL): Dupa europarlamentare, depunem motiune de cenzura! Nu se reia procedura pentru procurorul european Interviu
Dorim infiintarea unui mecanism care sa fie aplicat in toate tarile UE privind securizarea statului de drept si infiintarea in viitoarea CE a unui portofoliu de comisar rezervat exclusiv supravegherii si prezervarii statului de drept. Avem nevoie de un mecanism cu indicatori clar cuantificabili, de o definire a statului de drept si de sanctiuni clare pentru derapaje de la statul de drept. Nu am dorit ca articolul 7 sa fie activat impotriva tarii mele si sper ca Guvernul sa nu ne aduca in aceasta situatie, afirma Siegfried Muresan, aflat pe locul al treilea pe lista PNL pentru europarlamentare.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Siegfried Muresan a aratat ca singurul motiv pentru care Romania nu e in Spatiul Schengen este asaltul PSD asupra Justitiei si incapacitatea Guvernului de a convinge partenerii: "Carmen Dan, care a condus aceste sedinte in lunile acestea, nu a pus subiectul aderarii niciodata pe agenda".

Siegfried Muresan mai spune ca sansele Laurei Codruta Kovesi de a deveni procuror sef european sunt mai bune ca oricand. Este exclusa reluarea procedurii in Parlamentul European (PE), care nu isi va schimba pozitia, iar la nivelul Consilului UE, sustinerea pentru candidatul francez ar putea sa scada, pentru ca prioritatile Frantei in procesul de negociere pentru toate institutiile UE vor fi altele dupa alegeri.

Candidati din nou pentru PE, dar ce fel de PE, ce fel de UE vom avea dupa aceste alegeri?

Se profileaza o UE functionala, cu institutii functionale, care vor livra ceea ce asteapta cetateanul european. Am vazut chiar in declaratia de la Sibiu ca UE isi propune sa ramana unita si sa livreze siguranta si prosperitate pentru cetateanul european.

Este clar ca Partidul Popular European (PPE) va castiga si aceste alegeri, adica va avea si pe viitor rolul principal in institutiile europene.

Chiar atat de clar?

Da. Toate sondajele pe care le vad de 6 luni la nivel european indica aceasta victorie. Pe locul al 2-lea vor fi socialistii europeni, care vor suferi mari pierderi, mai ales in marile state europene, in raport cu precedentele alegeri. In principal din cauza slabiciunii lor, marile grupuri nu vor mai avea majoritatea in viitorul PE, deci va fi nevoie de o coalitie de 3 partide proeuropene de centru dreapta si centru stanga.

Va fi mai complicat decat data trecuta, dar vom reusi, astfel incat "suveranistii", extremistii, partidele antieuropene vor avea un rol foarte mic, spre zero, in decizii. Dar vor fi galagiosi.

Inclusiv in Romania?

Nu avem partide declarat eurosceptice, insa, evident, ambele partide din coalitia de guvernare sunt dusmani ai parcursului european al Romaniei, ataca permanent UE si, de aceea, un vot dat PSD sau ALDE pe 26 mai e pierdut pentru Romania.

Il vedeti pe Liviu Dragnea mutandu-se la suveranisti dupa alegeri?

Eu de 6 luni spun ca PSD este izolat in randul socialistilor europeni, tinut totusi doar pentru ca aveau nevoie de 10 maini ridicate.

Ultimele decizii ale socialistilor europeni arata ca sunt dispusi sa renunte la acest partid toxic, motiv pentru care au si inghetat relatiile cu PSD, iar decizia finala va fi luata in iunie. Toate atacurile la adresa UE au adus socialistii in situatia sa spuna: mai bine fara aceste voturi decat cu virusul din Romania.

Dar dupa alegeri ar putea sa constate ca voturile din Romania sunt si mai pretioase, in conditiile contractiei de scor pe care o vestiti.

Sunt si la social-democratii europeni oameni politici pro-europeni intelepti care nu au nimic in comun cu Dragnea si pentru care asezarea la masa cu un infractor e inacceptabila, de aceea, PSD nici nu poate obtine nimic pentru Romania pe plan european.

Iar al treilea va fi noul grup, En Marche. Partener sau rival?

Ei au nevoie de o fixare din punct de vedere ideologic, doctrinar. Din punct de vedere numeric, anticipez ca acolo va merge 80% din actualul ALDE, plus 16-18 europarlamentari din partea presedintelui Macron, inteleg ca si parlamentarii USR-PLUS din Romania. Deci va avea in jur de 90-100 de membri.

Va fi al treilea grup, mic, pro-european cu care PPE nu va ezita sa coopereze, dar influenta o va avea grupul mai mare. Va dau in scris ca niciun partid din PPE nu va parasi grupul pentru o aventura alaturi de presedintele Macron.

Totusi, aparitita acestui grup nou fara de care, cum spuneati, este posibil sa nu poata exista majoritate, ar putea produce o surpriza si in privinta viitorului presedinte al CE? Sa nu fie unul dintre cei doi candidati anuntati pana acum. Poate a treia cale, Michel Barnier?

Noi l-am ales pe dl. Weber candidat al PPE pentru presedintia CE intr-un mod democratic si transparent, la congresul de la Helsinki din noiembrie 2018, cu 79% din voturi. Spunem oamenilor inainte de alegeri ce vom face cu votul lor, pe cine vrem sa votam la sefia CE. Dl. Weber s-a aflat in Romania de doua ori anul acesta, a discutat cu oamenii. Noi pe el il sustinem.

In negocierile care se vor purta intre familiile politice la nivel european, principala pozitie pe care PPE o va tinti este cea de presedinte al CE, cea mai influenta.

In rest, intrebarea dvs ma invita sa speculez, ceea ce nu ar fi intelept acum. Dl. Weber si dl. Timmermans sunt candidatii inainte de alegeri, noi si randul trecut am sustinut candidatul anuntat inainte de alegeri. Dl Barnier nu este candidat.

Sigur ca formarea unei coalitii va fi mai dificila decat data trecuta, iar intentia noastra este sa ne aparam candidatul.

Vom mai avea sau nu Brexit?

Eu sper ca nu, dar decizia nu o luam noi, nici la Bucuresti, nici la Bruxelles. Daca pe 23 mai, UK va mai fi stat membru al UE, ceea ce e foarte probabil, atunci trebuie sa organizeze alegeri.

Deci plecam de la premisa ca vom avea europarlamentari britanici in noul PE, multi dintre ei eurosceptici, deci trebuie sa ne gandim cum ii integram in deciziile legate de viitorul UE, pentru ca nu mi se pare corect ca un europarlamentar UK sa voteze viitorul presedinte al CE sau orice decizii care ne vor afecta in cadrul UE, dupa care sa paraseasca UE.

Si care ar fi solutia? Dreptul la vot nu il puteti restrange.

Vom vedea calendarul de constituire a viitoarelor institutii ale UE, de votare a viitorului presedinte al CE, a conducerii PE si speram sa avem claritate de la Londra in urmatoarele saptamani privind data la care vor supune din nou la vot ratificarea. Ceea ce, in opinia mea, nu se poate realiza decat in conditiile unei intelegeri transpartinice si nu sunt semnale incurajatoare.

Deci britanicii merg spre un nou referendum?

Nu putem recomanda asa ceva, dar cred ca ar fi corect ca acum, dupa ce britanicii cunosc mai bine optiunile, sa ia o decizie in mai buna cunostinta de cauza, pentru ca inainte de primul referendum nu le-au fost prezentate decat niste potentiale beneficii ale Brexit-ului, care nici macar nu au aparut, dar nu si costurile Brexit.

Asadar, acum ar putea decide daca vor sa ramana in UE, sa iasa cu acest acord, sa iasa pastrand o relatie si mai stransa cu UE decat prevede acest acord sau sa iasa fara niciun acord, cu toate consecintele devastatoare pentru economia UK.

Ce ati facut pentru Romania in primul mandat?

Inca din prima luna de mandat am prezentat in Comisia pentru Buget a PE un raport prin care am obtinut 3,5 milioane de euro fonduri europene pentru ajutorarea a 100 de muncitori disponibilizati la Combinatul de sarma de la Campia Turzii. In primele 3 luni de mandat, fondurile au venit in Romania. Tot in primul an de mandat am obtinut 8,5 milioane de euro pentru ajutorarea oamenilor afectati de inundatiile din 2014.

Am fost primul parlamentar roman devenit negociator-sef pentru intreg bugetul UE pe un an - 2018, adica 160 de miliarde de euro. Am reusit sa obtin cresterea fondurilor structurale si de coeziune in raport cu 2017 de la 30 la 46 de miliarde de euro, adica mai multe fonduri pentru decontarea imediata a investitiilor din categoria anvelopari de blocuri, lucrari de gaze, canalizare, iluminiat public etc, dar si fonduri pentru mari proiecte de infrastructura.

Am obtinut 600 de milioane de euro pentru agricultura, intre care un plus de 35 de milioane de euro pentru tineri fermieri. Am reusit cresterea cu 15% a bugetului pentru burse Erasmus. Am reusit crearea si lansarea programului prin care fiecare tanar european care implineste 18 ani poate primi gratuit un bilet de tren cu care sa calatoreasca nelimitat in toata UE.

Tinerii trebuie sa inteleaga ca zidurile, gardurile si izolarea nu pot fi o solutie in secolul XXI. De acest program au beneficiat deja 1.100 de tineri romani si estimez ca anul acesta vor fi intre 1.500 si 2.000.

Si care ar fi principalul obiectiv pentru noul mandat?

Voi ramane, ca economist, in comisia pentru buget pentru afaceri economice si monetare, care va decide dupa alegeri cate fonduri europene, in ce conditii si spre ce categorii de beneficiari vor merge. Prioritatea zero a PNL va fi simplificarea accesarii de fonduri UE, dupa cum ne-au cerut beneficiarii de fonduri.

Vrem elaborarea unui set unic de reguli valabile in toate tarile UE, facute dupa modelul tarilor cu cea mai mica birocratie, interdictia de a adauga birocratie in plan local, coordonarea controalelor, introducerea principiului auditului unic. Controalele trebuie sa se concentreze pe zonele in care fraudele au fost mari.

UE va infiinta inainte de 2020 institutia procurorului european (EPPO) care va investiga fraudele de fonduri europene, ceea ce contribuabilul european asteapta.

Ati fost unul dintre varfurile de lance ale luptei pentru ca Laura Codruta Kovesi sa preia sefia EPPO. O batalie dusa in primul rand cu alti romani, cei din PSD si ALDE. Sansele dnei Kovesi s-au diminuat ca urmare a blocajului din negocierile finale dintre PE si Consiliu?

Sansele candidatului roman de a deveni procuror-sef european sunt mai bune ca oricand. Candidatul roman a obtinut victoria in cele mai importante doua etape: 12 experti europeni au evaluat toate candidaturile si au ajuns la concluzia ca dna Kovesi, candidatul roman, e cel mai bine pregatita. In audierile publice din PE, dna Kovesi a fost de departe cea mai convingatoare. Caracterul public si cele doua runde de vot in doua comisii, LIBE si CONT, da greutate procedurii din PE.

In Consiliu, procedura a fost mult mai putin clara si transparenta, fara audiere publica. Politic, Consiliul l-a preferat pe francez. PE a spus clar ca dna Kovesi este singurul candidat pe care il accepta, iar Consiliul UE nu a fost dispus sa se "predea" inaintea alegerilor.

Viitorul PE ar putea sa reia de la zero procedura privind seful EPPO?

Nu. In PE, munca nefinalizata pana la alegeri nu se reia de la zero, ci e reluata de unde s-a oprit. Pozitia PE nu se va schimba in privinta dnei Kovesi, sustinerea va fi neconditionata si ferma.

La nivelul Consiliului UE estimez ca sustinerea pentru candidatul francez va scadea, pentru ca prioritatile Frantei in procesul de negociere pentru toate institutiile UE, inclusiv pentru sefia Bancii Centrale Europene, vor fi altele dupa alegeri.

Ar fi fost mai usor de obtinut sprijin in Consiliu daca si guvernul roman ar fi fost corect si ar fi sustinut candidatul roman. Dar opozitia guvernului roman nu a dat roade. Dimpotriva, opozitia unui guvern controlat de un infractor e un ceritificat de buna purtare pentru un procuror.

Situatia Romaniei pare ca se agraveaza. Dl Timmermans a trimis o scrisoare autoritatilor de la Bucuresti in care atrage atentia asupra posibilitatii activarii unui mecanism mai dur in privinta Romaniei. Credeti ca se va ajunge la activarea art 7?

CE a spus clar ca nu va ezita sa actioneze daca Guvernul va continua sa afecteze Justitia si statul de drept. PPE doreste infiintarea unui mecanism care sa fie aplicat in toate tarile UE privind securizarea statului de drept si infiintarea in viitoarea CE a unui portofoliu de comisar rezervat exclusiv supravegherii si prezervarii statului de drept.

Avem nevoie de un mecanism cu indicatori clar cuantificabili, de o definire a statului de drept. Si trebuie prevazute sanctiuni clare pentru derapaje de la statul de drept.

Din pacate, acum, in afara de optiunea nucleara, nu avem prea multe optiuni, iar oamenii care au iesit la proteste asteapta o interventie mai clara a UE. Avem in tari UE atacuri asupra UE pe care nu le-am anticipat. Stiti cum e, intai apare virusul si apoi tratamentul.

Nu am dorit ca art 7 sa fie activat impotriva tarii mele si sper ca Guvernul sa nu ne aduca in aceasta situatie.

Si daca se activeaza art 7, ce? Pentru suspendarea efectiva a dreptului la vot trebuie o unanimitate foarte greu de obtinut, iar pe de alta parte, ce-am avut si ce-am pierdut, cat timp oricum nu stiam sa ne valorificam cartile la masa UE?

Da, procedura este anevoioasa, nefunctionala si, de aceea, avem nevoie de un nou mecanism care sa fie functional si sa prevada sanctiuni.

Daca totusi s-ar activa art 7, cum v-ati plasa?

PNL a sustinut candidatul roman la EPPO, am sustinut ca Romania sa primeasca mai multe fonduri europene, am fost de acord ca ele sa fie corelate cu statul de drept pentru ca asa e corect. Cine nu vrea aceasta corelare inseamna ca are intentia sa fraudeze.

Am suspendat calitatea de membru PPE a FIDESZ si am votat activarea art 7 impotriva Ungariei, am votat Rezolutia care apara statul de drept, institutiile din Romania de atacurile actualei Puteri.

Un eventual vot in cadrul procedurii art 7 la adresa Romaniei este doar o intrebare ipotetica, iar raspunsul meu ar fi o pura speculatie.

Se tot vorbeste despre Europa dublului standard. Este si aderarea la Spatiul Schengen un asemenea exemplu, avand in vedere ca pentru Romania au fost adaugate si criterii politice dupa indeplinirea celor tehnice?

Romania indeplineste conditiile tehnice de aderare si merita sa fie membru al zonei Schengen. Singurul motiv pentru care Romania nu e membru sunt derapajele actualei guvernari. Dupa cum a spus si presedintele Iohannis, Romania era foarte aproape de Spatiul Schengen cand PSD a inceput asaltul asupra statului de drept.

Deci singurul motiv pentru care Romania nu e in Spatiul Schengen o reprezinta asaltul PSD asupra Justitiei si incapacitatea Guvernului de a convinge partenerii. Romania detine de 5 luni presedintia ConsUE si decizia privind aderarea la Schengen trebuie luata de toti ministrii de Interne din Zona Schengen.

Carmen Dan, care a condus aceste sedinte in lunile acestea, nu a pus subiectul aderarii niciodata pe agenda. Aderarea la Spatiul Schengen este politica din cauza neincrederii in acest guvern.

De ce PNL s-a opus in Parlamentul Europan directivei menita sa combata dublul standard in privinta alimentelor?

Problema exista in UE si ghinionul nostru este ca directiva privind dublul standard a fost negociata in Consiliul de ministri ai UE de catre presedintia romaneasca, adica de Viorica Dancila si rezultatul la care s-a ajuns e slab. Se interzice dublul standard, dar se permit exceptii care nu sunt clar definite.

Asa cum a fost ea negociata de Guvernul Dancila, directiva defavorizeaza consumatorii romani, deci dublul standard ar putea continua. Europarlamentarii PNL am votat impotriva acestei directive pentru ca PSD a negociat-o prost.

Noi vom urmari implementarea directiei la nivel national, cand vom veni la guvernare, ne vom asigura ca directiva va fi transpusa strict pentru a limita exceptiile. Si daca se dovedeste ca nu este functionala, vom cere adaptarea si actualizarea ei.

Campania este efervescenta in asteptarea schimbarii Guvernului in functie de scorul de la europarlamentare. E o asteptare realista?

Alegerile vor decide directia UE, PE va lua decizii cu impact asupra vietii fiecarui cetatean - subventii, fonduri europene etc - si da, sunt primele alegeri care au loc dupa doi ani si jumatate de guvernare PSD. Cu cat batem mai bine PSD la scor, cu atat creste probabilitatea ca dupa aceea Romania sa o ia in directia potrivita.

PSD e principalul nostru adversar si tot ce am vazut in Romania in ultimele saptamani imi da convingerea ca PSD va fi batut.

Creste probabilitatea sa fie lideri PSD care sa spuna: Liviule, pana aici, parca nu ne-am duce sub 15%! Un scor mare al PSD e un pericol major pentru Romania, pentru ca vor veni imediat cu noi ordonante impotriva justitiei si economiei.

Liviule, nu vrem sub 15%, si?

Dupa europarlamentare, PNL va depune o motiune de cenzura pana la incheierea sesiunii.

Si daca trece? Cine ia guvernarea?

Oricine va guverna Romania dupa o motiune trecuta o va guverna mai bine decat Dancila.

Oricine nu e un raspuns. Oricine este la fel de vag ca nimeni. Deci cine?

Fiecare intrebare primeste raspuns la momentul potrivit. Se va pune problema formarii unui nou guvern dupa ce castigam alegerile si dupa ce trece motiunea de cenzura.

PSD e principalul adversar, spuneti, dar pare ca a inceput paruiala in interiorul Opozitiei. Dl Orban se ia de guvernarea Ciolos, dl Ciolos il critica pe dl Iohannis. Ce semnal transmiteti in privinta unei viitoare coalitii?

Am luat nota de declaratia presedintelui PLUS, iar principalul nostru dusman e PSD. In privinta unei viitoare coalitii cu USR, singurul partid parlamentar din aceasta alianta, noi am spus mereu ca suntem deschisi si chiar colaboram la nivel parlamentar. Pozitia oficiala a PNL este ca suntem deschisi unei colaborari cu USR, partid parlamentar.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Siegfried Muresan candidat PNL
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8090 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
31 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prinsule de Bucale@Nu sari ca puiul la vitamina 06;56

De pușcărie nu scapi nici tu, asa ca mai incet cu pianul pe scări!
Cate miliarde a adus individul in Romania?
Zi prima data cate ai furat tu de trantești cu tara asta de pămant fără pic de rusine!
Ai o gandire tipică de ®️®️om, te impingi să iei din față fără rușine!
Arată puțină decentă dacă ești Om!
Poți?
Nu! Nu te lasă ADN-ul!

 

Statul de Drept, Independenta Justitiei, Democratia,

Valorile Crestine, Economia de Piata. Astia sint stilpii prosperitatii sustenabile pentru toti cetatenii UE. Saltimbanccii PSD si ALDE plus oportunistii nationalisti din UDMR isi vor rupe dintii in noua realitate care nu-i va mai include.

Bravo domnule Muresan!
Multumim de articol, doamna Ene!

 

Hai cu osanalele ..., totul la comandă, nu?

Doamne, cate miliarde de euro a adus acest individ in Romania! In afară de a injura țara din care provine pe la toate colțurile, acest individ căruia ii este rușine că se numește și Vasile, nu s-a remarcat cu nimic! Concluzia, este foarte bun pentru Propagandă, ideal pentru a primi osanale pe ziare.com!
P.S. Doamna Dogioiu, de ce nu l-ați intrebat cu ce bani a făcut campanie electorală atunci cand a candidat pe listele PMP? Mama lui de jurnalism ...
Pană și Băsescu l-a dat afară din partid pentru atitudinea lui antiromanească!

caraghiosul asta,ii cauta servici,Monicai Macovei

vrea sa o puna paznic,al "statului de drept",instaurat de ea si Pruna !!!!.......:))))))....

Prinsule Bengos , Hai cu Rusii :)si cu propaganda

Pisdista Manelista:))
Injurat tara ?? mai ai si orbul gaini? ca toate resturile maneliste pisdite hoti si corupti zis de Pintea "natie de infractori"
Tara este foarte frumoasa ,dar numai daca nu am avea Ciumetii Rosii Manelisti si Bengosi sa o duca la Rapa !

Blegosule de Ferentari @ Cand lasi tara pe mana

RRomilor la ce te poti astepta ??
Sa vazut ce a facut Iliescu kgb din ea sub lozinca Pisdista
"NU ne Vindem TARA "!

ce tot o balmajiti cu independenta justitiei ? procurorii

sunt sub autoritatea ministrului si nu invers !!!!....iar ministrul,sub autoritatea Parlamentului,care este rezultat din votul cetatenilor,nu al securitatii.....

Copile @ ai facut OCHI ? vezi ca esti in ploaie !

si zici ? " Parlamentului,care este rezultat din votul cetatenilor " mintiti de un Dublu Condamnat Penal RRom si Porkar !
Ca sa vezi ce DESTEPTI sunteteti voi ce cu multaaaa Scoala 2-3 clase :)))))

Copilul Bengos@😁🤣😂😀 Stai lipit de Prinsul ca

Siamezii 😀😂🤣!
Tu pasezi tu dai cu capul tu stai la coada dar iei din FATA
🤣😂😀aprobi tot ce scri TU 😀😂🤣
Dacan nici TU nu ai fost/esti SECURIST turnator Pisdist nimeni nu mai este in toata tara !
propaganda ta iti arata adevarata fata!
Tu esti unul ce trebuia sa fi la zidul din targoviste in Dec 1989, si Romania era mai buna fara tine consumatorul de Oxigen!
Terfeleste pe Siegfried Muresan care nu a omort nici o musca ,asa ai fost educat ba !

Alooo...Tzaca...copil bolsevic...Deci independenta

Justitiei ptr voi e balmajala...De aici se vede cine sunteti si ce urmariti voi...pentru Dady et comp...Bai Bolsevicilor, nici Ministerul Justitiei nu are dreptul sa decida Actul de Justitie, pentru ca Min. Justitiei este politic...Si nimeni nu are voie sa decida in Justitie...Si mai ales nu au dreptul asta POLITICIENII...care se stie sunt cei mai mari Hoti si Corupti...

@printul si copilul de Ferentari...

Lasati vrajeala! Dar parlamentarii vostrii iuropeni, gen Grapini, Norica si gasca de gaste ce au adus? Mult, mult zer, vorba lui Toma Caragiu. De ce plange Corina Cretu de pupezele pzd-iste ca nu fac doi basi si nu sunt in stare sa atraga fondurile europene. Aveti un tupeu de manelisti cand faceti afirmatii cu multa iz de putoare pzd-ista. Ce munca ingrata aveti sa sariti la o lupta pe care n-o puteti sustine decat prin balbaieli adhoc. Da, sunteti foarte tafnosi cand vine vorba de "marile realizari pzd-iste", realizari care lipsesc cu desavarsire, dar ele exista!

decebale te iei dupa o securista

corina cretu asta este. pe ce liste participa ea acum la europarlamentare. daca ai fi fost la bruxelles ai fi constatat si tu ca lucrurile stau altfel. 90& din discursurile eurodelutatilor sunt postate pe siteurile ue. le puteai lectura personal. si atunci ai fi fost in fata unor alte date. seful popularilor din care face parte si muresan, manfred veber, cel dat afara de curand, si care cu doua luni in urma infiera cu fierul rosul romania ca pe un stat corupt , este anchetat acum pentru fraudarea a 700.000 euro din fondurile europene. inteleg de ce i-a luat apararea lui kovesi si mai intele de ce popularii o sustin pe kovesi la functia de procuror sef ue, care are in atributii cercetarea celor care fraudeaza fonduri ue. deci mr webwr are dosar de frauda si dorea sa se puna la adapost. deci totul se leaga. nimic nu este intamplator. iar romania a devenit centrul atentei popularilor europeni, corupti pana in maduva oaselor, asa cum o demonstreaza realitatea.

Optimism retinut

Dar daca nu este marginalizata politic actuala putere, care pur si simplu aduna cei mai dobitoci politicieni din tara, atunci va fi nevoie de coabitare si nu doar in Romania ci si la nivel european. Cum sa coabitezi cu o turma de dobitoci?!

 
 

fac o speculatie dna nadine forga ( ioana ene)

partidul popularilor europeni are o resedinta de vacanta in germania. propietarul imobilului este manfred werner- presedintele grupului popularilor europeni pana de curand. muresan a lucrat in calitate de consilier la o firma care s-a ocupat de administrarea imobilului respectiv. costurile intretinerii au fost fost achitate de populari cu circa 700.000 euro din fonduri ue. organele de ancheta germane s-au sesizat si au demarat o procedura prealabila de investigare. Manfred wernwr si-a dat demisia de la carma, popularilor europeni in urma cu 3 saptamani. pana atunci a sustinut-o frenetic si publi, prin interviuri date pe acest site, pentru functia de procuror general ue, pe kovesi. procurorul general ue ancheteaza fraude cu fonduri europene. simple coincidente

Discutzia de mai sus e purtata intre...

... doi "intelectuali" subtziri de opozitzie si neaparat m-rezistentzi. Vai de capul vostru, mai draga ! Cu motziunea voastra cu tot... :)

Ce ne faceam noi fara tine bey aiuritule de hcct?

Pardon, am vrut sa spun Anjelica.

Va ca ai venit tu intelectualul din Caracal 😂😄

să ne luminezi 😜
Pai nu aștepta ia din față Prazilieni dar cu 🍋🍋sa nu ți se usuce gurița ta haurita!

@angelxxx

Vad ca ai evoluat, razi de unul singur, mai draga! Vezi ca mai jos pe ziare este un articol despre tara cu multa stepa, aia care ti-a luminat tineretea. Nu rata ocazia sa-ti prezinti "viziunea" si acolo.

daca ar fi trait in romania

si ar fi contribuit cu ceva la prosperitatea confractilor lui, l-as crede. dar tradatorul de tara muresan, care si-a schimbat si numele, inainte de a fi europarlamentar a locuit si trait in germania. incalitatea sa de consilier al unei multinationale si ulterior de europarlamentar, inscris pe listele pmp, dupa ce a dat spaga serioasa, joaca asa cum i se canta de sefii lui dim ppe. pentru romania el, cel care a votata impotriva tarii lui raportul de tara si mcv, este un dusman. nu putem vota dusmanii natiunii romane. pe acest site a aparut informatia ca muresan si ai lui au cerut activarea art.7 impotriva romaniei. restul este propaganda eurosecurista.

Un interview interesant cu dl. Muresan. Foarte multe idei bune, dar

si cateva mici excese de entuziasm. Ceea ce nu este deloc o critica, din contra, reprezinta determinarea unui om care a invatat mecanismele europene si care nu a stat degeaba la Bruxelles. Sunt tentat sa adaug: ca altii.

Aveti in fata un adevarat europarlamentar roman, perfect opus altora ca Becali, Diaconescu, Dancila, Basescu (fiica), Grapini, Daciana-Ponta, Valean-Antonescu, Norica N., Severin, etc.,etc. Este evident ca unii evolueaza si altii involueaza.

Nu cred ca listele de candidati europarlamentari 2019 sunt toate foarte fericite, dar macar unele sunt votabile, altele fiind de aruncat la gunoi imediat. Cred ca romanii nu vor rata sansa de a avea buni reprezentanti in parlamentul european.

 

oferta exista

dar daca lumea nu voteaza, degeaba. sper sa fii invatat populatia ceva din ultimii doi ani si sa iasa la vot. daca nu, isi merita dezastrul.

@rc:si daca populatia nu iese la vot tu ce deduci?

Candidatii din liste aflati pe pozitii eligibile 100% nu au nicio grija: DEJA AU CISTIGAT!! Acest muresan nu prindea eligibil la pmp asa ca a fugit la pnl!

Vise taica,vise.

Palton Voda e negru de suparare pe unde se duce.Bratienii basisti condusi magistral de lautar se infunda cu el legat de picioare.Cum sa vii sa faci referendum pe hotie cand si tu esti hot.

 

psd e pe faras

ce zice muresan e ce se va intampla. nu le recomand sa se ia de ciolos ca nu are ce sa iasa bun, as cum nu ii recomand nici lui ciolos sa se ia de pnl. va fi nevoie de toti ca sa scapam de psd. toate tunurile pe hotii din psd si dupa ce dragnea intra in puscarie, pot sa discute alte detalii

...:).....! asta,care arunca cu paltonul,sigur n-a citit !

http://www.povesti-pentru-copii.com/fabule/grigore-alexandrescu/lupul-moralist.html

Copil@ parca erai mai relaxat !

Ce sa intamplat de te agiti asa??
Panica mare pe tine!
ia din fata ca ai dreptu ca Pisdist Securist devotat si cu carnet de Manelist Sudist !

de"meserie"EUROPARLAMENTAR pe viata: salariu bun+pensie grasa!

Europarlamentari pe viata: ion mircea pascu (pensionat), victor bostinaru (pensionat), stolojan (pensionat), norica nicolai, muresan, rovana plumb (are datorii la banca de 800,000.00 Euro: le va plati din salariul de europarlamentar dar ii trebuie 2 mandate sa faca suma), zoana (vrea al doilea mandat! primul l-a luat de la vasilica), grapini (a declarat ca ar face orice pt. inca un mandat si.....a facut!!! e pe lista; ati vrea sa stiti ce a facut?), dan nica, etc.

 

daca ai emigrat

ce traba mai ai cu romania. cumva, in aceasta tara traiesc in continuare mosii si urmasii mosilor tai. primii care parasesc corabia in vreme de restriste sunt sobolanii. est invidios. iti mai dau eu un exemplu, doua. monica macovei, cristian preda, elena basescu, sau ai memoria scurta emigrantule. pe ei i-ai uitat. tocmai pe ei care urzesc zi si noapte la daramarea statului de drept si scoaterea romaniei din ue. pentru ca multinationalele din germania, austria, olanda, nu-si mai pot duce profiturile enorme, obtinute prin sudoarea romanilor, in paradisuri fiscale.

@medgidnicolai

Deci tu vrei sa spui ca cei vechi, pe care i-ai enumerat nu sunt buni. Okay, sunt de acord. Dar, tu vrei, de asemenea, ca parasutele astea de acum sunt buni? Vitejii astia care se razboiesc pe la colturi cu multinationalele dau folosesc toate produsele multinationalelor incepand de la maxini super de lux si articole super scumpe sunt mai buni? Cond voi vedea un Dragnea si toata puximea pzd-alde mergand intr-o dacie si stand intr-un apartament modest de bloc atunci i-as crede. Pana atunci nu! Daca ai sange in "creier" te lupti cu toate multi-nationalele si tu decizi care sunt regulile la tine in tara, nu ei. Ori tu cand vinzi tara la multi-natinale ca sa capeti un ciubuc, atunci nu te mai plange. Cnad tu furi si vrei sa scapi de inchisoare nu te mai plange ca multi-nationala fura! Cu parare de rau, nu m-ai convins!

Multi pupincuristi pe aici....

...si acest Neica Nimeni care se da mare european....iti este scirba cind vezi cum se excita reciproc tov.col.ied cu aceasta coada de topor care numai cetatean roman nu il pot numi. Toaca acolo banii romanilor pentru a fi....contra Romaniei.Mi-e sila si scirba de asa oameni! Huo!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor