Siegfried Muresan spune ca la Bruxelles nu va fi acceptat niciun candidat din partea unui guvern gata sa cada

Marti, 08 Octombrie 2019, ora 20:21
3734 citiri
Siegfried Muresan spune ca la Bruxelles nu va fi acceptat niciun candidat din partea unui guvern gata sa cada
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

Ursula von der Leyen nu va accepta nicio propunere de comisar european din partea unui guvern aflat in mijlocul procedurii de demitere, sustine europarlamentarul Siegfried Muresan, dupa ce un oficial european a confirmat ca ultima propunere trimisa de Viorica Dancila la Bruxelles fusese deja respinsa din start.

"Dupa cum v-am spus de cateva zile: presedinta aleasa a Comisiei Europene nu va accepta niciun candidat pentru pozitia de comisar din partea unui guvern aflat in plina procedura de demitere", a scris Muresan pe Facebook, marti seara.

Reactia vine dupa ce un purtator de cuvant al Comisiei Europene a confirmat pentru Ziare.com, marti, ca Viorica Dancila a trimis luni la Bruxelles o propunere de comisar care fusese deja respinsa.

Asa cum premierul Dancila a confirmat, luni seara, este vorba despre Dan Nica, care fusese propus impreuna cu Rovana Plumb, dar a fost respins din start si nici nu a mai apucat sa ajunga la audierile din comisiile tehnice, precum colega sa, din cauza problemelor de integritate.

Mai departe a mers Rovana Plumb, dar a fost respinsa de comisia juridica, din cauza problemelor din declaratia sa de avere.

Viorica Dancila a insistat totusi cu propunere Plumb, pana a fost respinsa oficial, de mai multe ori, iar in loc sa vina cu o noua nominalizare a revenit tot la varianta care la Bruxelles fusese respinsa de la bun inceput: Dan Nica.

Oficial: Dancila a trimis luni la Bruxelles o propunere care fusese deja respinsa de Ursula von der Leyen

V.D.

#Siegfried Muresan europarlamentar , #europarlamentar