Tinerii europeni care implinesc 18 ani ar putea putea calatori gratuit, 30 de zile, in UE

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 22:26
3112 citiri
Tinerii europeni care implinesc 18 ani ar putea putea calatori gratuit, 30 de zile, in UE
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul Siegfried Muresan a anuntat, marti, ca a reusit sa obtina sprijinul majoritatii din Parlamentul European pentru finantarea programului privind acordarea de bilete interrail tinerilor care implinesc 18 ani.

"Am reusit sa obtinem sprijinul majoritatii pentru finantarea programului pe care l-am anuntat la inceputul anului, si anume, programul prin care ne propunem sa acordam bilete interrail, cu care orice tanar european care implineste 18 ani poate calatori gratuit timp de 30 de zile in Uniunea Europeana.

Acest proiect, mentionat pentru prima data de liderul grupului PPE in septembrie 2016, a fost introdus de mine intre prioritatile Parlamentului pentru bugetul UE pe anul 2018 de la inceputul acestui an. Am reusit sa obtin acordul majoritatii membrilor Parlamentului pentru a-l finanta cu 12 milioane de euro in primul an", a spus Muresan intr-o conferinta de presa la sediul Parlamentului European.

El a adaugat ca acest program va fi lansat ca actiune pregatitoare, adica un fel de proiect-pilot.

"Alocam 12 milioane in primul an fara a afecta niciun alt proiect pentru tineri in desfasurare. Nu am luat niciun cent nici de la Erasmus, nici de nicaieri. Vom reusi cu acesti bani sa finantam in jur de 30.000 de bilete in primul an. Este un prim pas. Nu vom reusi sa finantam bilete pentru toti tinerii, dar este un prim pas. Trebuie sa vedem ce pret vom reusi sa negociem cu companiile feroviare, avand in vedere numarul mare de bilete pe care le vom comanda. Ne propunem sa crestem acest buget in anii urmatori", a afirmat deputatul european.

Parlamentul European urmeaza sa voteze miercuri in plen pozitia sa cu privire la bugetul Uniunii Europene pe anul 2018.

Urmand procedura bugetara obisnuita, Comisia pentru bugete a Parlamentului European l-a desemnat, la data de 24 noiembrie 2016, pe deputatul european Siegfried Muresan (PPE / PMP) ca negociator-sef (raportor) din partea Parlamentului European pentru bugetul UE din 2018. Este pentru prima data cand un deputat european din partea Romaniei negociaza, in numele Parlamentului European, bugetul Uniunii Europene.

Bugetul anual al Uniunii Europene a fost in 2016 de 155 de miliarde de euro, in 2017 - de 158 de miliarde de euro, valoarea estimata pentru anul 2018 fiind de 160 miliarde de euro.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#tineri calatorit gratuit UE, #tineri europeni gratuit UE , #europarlamentar