Ziare.com

UE nu va mai tolera guverne care sa o injure in timp ce incaseaza bani europeni Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 10 Mai 2018, ora 09:27

   

UE nu va mai tolera guverne care sa o injure in timp ce incaseaza bani europeni Interviu
Niciun pas de integrare nu ne va exclude, povestea cum ca am fi europeni de mana a doua nu este un pericol real, dar Guvernul Romaniei va avea de ales: 40 de miliarde de euro, bani europeni, cu conditii privind statul de drept, sau 20 de miliarde fara conditii ca sa fie dl Dragnea liber, afirma europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Siegfried Muresan a explicat motivele pentru care a trecut de la PMP la PNL si in calitate de purtator de cuvant al PPE a lansat un avertisment la adresa UDMR: "modificari la Legile Justitiei care sa afecteze echilibrul puterilor in stat, sa ingradeasca functionarea Justitiei, combaterea coruptiei si statul de drept in ansamblu reprezinta linie rosie a familiei noastre".

Siegfried Muresan ne-a vorbit si despre imaginea Vioricai Dancila in Parlamentul European: "cum o cheama pe doamna care aud ca a fost colega cu noi ani de zile si acum a ajuns premier al Romaniei?"

Cand ati trecut de la PMP la PNL, unii v-au acuzat de traseism pentru aranjarea locului pe lista europarlamentarelor de anul viitor.

Eu m-am alaturat PNL, principalul partid de dreapta si principalul membru din Romania al PPE, familie politica al carei purtator de cuvant sunt. Sustin exact aceleasi lucruri pe care le-am sustinut si pana astazi, voi vota in PE exact la fel ca pana acum, nu ma abat un milimetru. Si daca au ramas pe loc convingerile mele, nu vad cum sa fiu traseist.

Ce nu mai era in regula la PMP?

Decizia mea are legatura cu viitorul, mai putin cu trecutul. Eu am promis de la alegerile trecute ca mai voi apuca de treaba din prima zi. In chiar prima luna de mandat am prezentat un raport prin care au fost alocate 3,5 milioane de euro fonduri europene pentru a ajuta 1.000 de muncitori disponibilizati de la Combinatul de sarma de la Campia Turzii. Am devenit primul roman raportor general pe tot bugetul UE.

Ca membru al unui partid mare pot face mai multe, am o mai buna platforma ca sa-mi indeplinesc proiectele din aceasta legislatura si sa dezvolt proiecte pentru legislatura viitoare. Nu am nimic de reprosat fostilor colegi din PMP.

Ei, in schimb, au si va cer demisia din PE pentru ca locul sa fie ocupat de urmatorul de pe lista PMP.

Am vazut solicitarea si mi se pare nejustificata. Prezenta mea in PE e un castig pentru Romania. Doar anul acesta, cand ma ocup de bugetul UE, am sporit sumele pentru plati din politica structurala si de coeziune de la 30 la 46 de miliarde de euro. Avem cu 15% mai multe burse Erasmus, avem mai multe fonduri pentru tineri fermieri, avem un proiect prin care tinerii care implinesc 18 ani pot aplica pentru un bilet de tren gratuit de calatorie in UE timp de 30 zile.

Ar trebui ceruta demisia celor care nu fac nimic sau fac lucruri rele pentru tara.

Politic si PMP e de inteles. A avut doi europarlamentari. Intai a plecat Cristian Preda, acum dvs, a ramas un partid fara reprezentare parlamentara, desi a avut o lista si a castigat doua locuri.

Da, nemultumirea o inteleg, dar mi-e clar ca oamenii care m-au votat in 2014 au toate motivele sa fie mandri de munca mea in PE si voi incerca sa le castig increderea si la viitoarele alegeri.

Ati negociat deja locul pe lista PNL?

Va spun foarte clar ca nu imi negociez viitorul politic ca la piata. Nu a existat o discutie privind locul pe lista. PNL a spus ca va avea o procedura cu criterii clare pentru stabilirea listei de candidati, va fi o competitie, eu voi participa la ea. Cred ca sunt un candidat bun, am argumente solide si sunt increzator ca voi avea un loc de frunte.

Le-am spus ca vreau sa avem o lista de candidati care sa ofere oamenilor toate motivele sa o voteze.

PNL e un partid mare si pestrit, a fost in USL, are controversatii lui. Ce veti face daca va trebui sa impartiti lista cu liberali problematici din punctul de vedere al principiilor dvs?

Eu nu speculez, nu raspund intrebarilor ipotetice. Pentru mine e important sa avem un partid de dreapta, o agenda de dreapta, clara, onesta de aparare a Justitiei, pro-europeana.

De ce nu v-ati dus spre Dacian Ciolos si noul sau partid fara pasivul politic al PNL?

Sunt purtator de cuvant al PPE si nu a intrat in discutie nicio solutie in afara acestei familii.

Vom avea o prezenta foarte puternica a PPE in campania pentru eroparlamentare de anul viitor din Romania, deoarece in prima jumatate a anului Romania va detine presedintia semestriala a UE. PSD va incerca sa foloseasca aceasta sansa in propriul scop electoral.

In familia dvs politica e si UDMR, care nu e deloc anti-PSD si de care ar putea depinde mentinerea acestui Guvern si daca dna Dancila va sta in capul treburilor in timpul presedintiei romanesti a UE. Ati discutat acest aspect in familie?

Au existat cateva momnte in care PPE a spus reprezentantilor UDMR, de exemplu, inainte de suspendarea presedintelui in 2012, ca nu este in regula sa participe la o actiune care nu e conforma cu valorile familiei noastre politice.

In decembrie 2017, PPE a spus UDMR, inclusiv public, ca sustinerea modificarilor Legilor Justitiei nu e in regula si ca aceasta sustinere ar plasa UDMR in afara familiei politice.

Si iata ca le sustin.

Ei trebuie sa explice aceste lucruri. Noi nu suntem de acord.

Dvs spuneti, ei fac ce vor. Cainii latra ursul trece?

De incercat se incearca. Important e ca anumite linii rosii sa nu fie depasite si la sfarsitul zilei am putea fi pusi in situatia ca daca ele sunt depasite discutia sa aiba loc in alti termeni.

Legile Justitiei reprezinta o linie rosie?

Modificari la Legile Justitiei care sa afecteze echilibrul puterilor in stat, sa ingradeasca functionarea Justitiei, combaterea coruptiei si statul de drept in ansamblu reprezinta linie rosie a familiei noastre.

Ati fost coleg in Parlamentul European cu doamna Dancila. Cum era?

Dupa ce a fost desemnata premier, multi colegi din PE m-au intrebat "cum o cheama pe doamna care aud ca a fost colega cu noi ani de zile si acum a ajuns premier al Romaniei?". Cred ca v-am spus totul. Daca ai rapoarte importante, te cunoaste lumea acolo.

N-a vorbit niciodata intr-o sedinta publica, a redactat un singur raport in octombrie 2017, ea fiind membru PE din ianuarie 2009. Mie mi-a luat o luna pana la primul raport. Acum am cateva zeci de rapoarte.

A fost o eroare desemnarea dnei Dancila de catre presedintele Iohannis?

La 4 luni de la desemnare putem spune clar ca acest prim-ministru este slab si periculos pentru Romania. Pe primele 3 luni avem un deficit bugetar de 4,5 miliarde de lei, Guvernul ne-a indatorat cu 4,5 miliarde de lei.

Mai ales acum, la jumatate de an inainte de preluarea presedintiei UE, Romania are nevoie de un premier credibil, cu atat mai mult atunci cand se negociaza bugetul UE. Guvernul nostru pierde incredere pentru ca guverneaza pe agenda infractorilor.

Ati putea fi dvs acest premier credibil? Asa circula un zvon.

Agenda mea pe urmatorii 4 ani este una europeana, nu imi propun nicio functie in Romania, nu voi candida la locale sau parlamentare in Romania. Eu cred ca avem nevoie de o specializare a oamenilor politici. Abilitatile pentru a fi un bun europarlamentar sunt diferite de cele necesare pentru a fi ministru sau primar.

Totusi, ati fost propus de doua ori premier de Traian Basescu.

Am apreciat propunerea si nu ma distantez de ea. Dar agenda mea pentru urmatorii ani e una europeana.

Deci pe Traian Basescu nu l-ati refuzat, dar l-ati refuza pe Klaus Iohannis?

Presedintele Basescu a procedat corect pentru ca PSD a mers la Cotroceni cu o propunere slaba, Mihai Tudose, care trebuia contracarata. La fel si atunci cand PSD a propus-o pe dna Dancila de care nu a auzit nimeni in PE.

Deci la momentul desemnarii ei a fost legitima si corecta propunerea unui candidat in antiteza.

Ar fi trebuit sa faca si PNL, dl Orban, o propunere in antiteza?

Nu cunosc strategia PNL de la acea vreme.

Deci presedintele a gresit cu aceasta desemnare?

Evident ca unele lucruri pe care le vedem azi nu le stiam atunci, poate le puteam anticipa. Poate evaluand lipsa de performanta din PE puteam banui ca nu va avea performanta nici la conducerea Guvernului. Dar acum avem certitudini si solicitarea presedintelui de demisie a premierului este legitima.

La Bruxelles se negociaza noul buget al UE, dar si noi reguli, adica legarea fondurilor de respectarea statului de drept. Care este concret propunerea?

Polonia a aratat ca, dupa ce un stat a devenit membru UE respectand conditiile statului de drept, exista riscul sa regreseze. Si ce se intampla in Romania e grav si trebuie oprit. Multi m-au intrebat, inclusiv la proteste, ce poate face UE.

UE considera ca pentru politicenii care slabesc Justitia ar fi dureroasa suspendarea fondurilor UE. Si ca sa nu sufere cetatenii pentru ceea ce fac politicienii, CE a propus ca odata fondurile suspendate, Guvernul sa fie obligat contractual sa continue finantarea.

Exista si etapa a doua: daca fondurile au fost suspendate, ele nu se pierd pentru totdeauna, suspendarea se ridica atunci cand independenta Justitiei e restabilita.

Asa ca atunci cand merg la vot oamenii vor avea de ales intre cei care au dus la suspendarea fondurilor si cei care au o agenda care va duce la incetarea suspedarii.

Cand ar putea intra in vigoare si cine trebuie sa voteze noile reguli?

Din exercitiul financiar care incepe in 2021. Actualul exercitiu va continua pana in 2020 pe regulile stabilite in 2013.

Propunerea CE va fi completata pana in iulie cu modalitatile de implementare, ce inseamna independenta Justitiei, care sunt indicatorii, cine verifica, astfel incat concluzia sa nu lase loc de interpretari.

Unele propuneri trebuie votate cu majoritate calificata in PE si Consiliu. Decizia finala despre bani are nevoie de unanimitate in Consiliu.

Si poate exista unanimitate?

Cu conditionalitati clare exista disponibilitatea statelor net contributoare de a contribui mai mult. Fara conditionalitati, disponiblitatea va fi mai mica, la asta trebuie sa se gandeasca statele tentate sa incalce statul de drept.

Deci Guvernul Romaniei va avea de ales: 40 de miliarde cu conditii sau 20 de miliarde fara conditii, ca sa fie dl Dragnea liber.

20 fara conditii, foarte bun, vor spune, si asa nu le folosim.

Nu cred ca vreun guvern al Romaniei va indrazni sa se intoarca de la negocierile pe buget, spunand ca din 40 a obtinut doar 20 de miliarde. Guvernul acela va avea oamenii in strada si va pierde toate alegerile.

Din 2021, UE nu va mai tolera guverne care sa o injure in timp ce incaseaza bani europeni: respectati valori europene, guvernati pe o agenda europeana si va ajutam!

Doamna Grapini s-a aratat lezata de viziunea presedintelui Macron despre viitorul Europei. Domnia sa a dat glas unui repros adesea auzit, cum ca motorul franco-german vrea sa decupleze statele de mana a doua de nucleul dur.

Crizele care au lovit UE au aratat ce vulnerabilitati exista si ce noi pasi de integare trebuie facuti in viitorul apropiat.

Dar apetitul pentru integrare e diferit la nivelul statelor membre si in unele domenii e posibil ca un stat sa nu doreasca si atunci nu vrei sa fii in situatia in care pasii sa nu fie facuti.

De aceea, a aparut ideea ca in anumite domenii facem pasii de integrare cu statele care doresc si, daca cineva nu doreste, sa ii permitem sa nu participe. Niciun stat nu va fi exclus, fiecare poate decide pentru sine daca doreste sau nu.

Eu doresc o Romanie puternica in asa-numitul nucleu dur, vreau sa participam la toti pasii de integrare.

Ceea ce a spus presedintele Macron este ca e nevoie de pasi de integrare in special in domeniul economic, pasi meniti sa intareasca zona euro, dar ei vor fi deschisi si statelor non-euro.

Deci niciun pas de integrare nu ne va exclude, povestea cum ca am fi europeni de mana a doua nu este un pericol real.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Siegfried Muresan europarlamentar
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 21953 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
31 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

U E. va actiona disciplinar impotriva Romaniei cu siguranta!

Acum cand Premierul Dracila este un fost angajat 9 ani din U E...au un motiv serios sa tai peste tot din drepturile celor ce se comporta ca o "shatra" de RRomi!
Dracila NU poate spune ca nu știe pentru ce si ce atributi are UE!
Mai indrazneste unul sa creada in PSD???
Este lasat sa ia din FATA primul...
1.Sulampahar
2.ALAINDELON
3.acusat....pana acum ...dar grei sosesc
Bengosu Marin+ Cetateanu hc-ct Vintagiov si cei ce sunt azi de servici

 
 

 
 

Sula (sulanpahar )

Iar ieși cu numele ăla , sula, de care domnișoarele se rușinează. Ești mereu bleaga da te dai cocos. Ești sula lui Ștefan gheorghiu , ca tot n-avea ăla sula. Articolul e f interesant, și ma gandeam ca cearta asta anti psd poate sa aibă și părți bune. Nu te speria, părțile bune nu fac parte din arsenalul tău de vechi securist in rezerva. Știm ca voi aveți o metodologie cum sa trecuți peste clipele grele ale vieții de postac. E deja depașită ytot ce susțineți voi e desuet și neconvingător.

MickeyMouse Siegfrid: ce faci matale bre in UE????

vii sa ne dai lectii si sa-ti umpli conturile de bani, smechere?
solutia e impozitarea progresiva si aruncarea in puscarie a tuturor politrucilor romani fara deosebire....mai ales a ovreilor ilici, isarescu, base, daianu, berceanu, videanu, prigoana, esca, mungiu, felix, bombo, elu voican, etc
https://www.youtube.com/watch?v=XUixQbCVL7A

cetatean european, 09:01 daca doriti sa ascultati

"mitocanii mai mari" va sfatuiesc sa nu ratati discursurile sobolanilor rosii.
nu pot face o adevarata hierarhizare in gradele e mitocanie, dar va sugerez un dragnea, un ciordache, nicolicea, serban anal, tudorel, ... las lista deschisa si pentru restul papusilor ventrilocului draknea.

sigfried muresan v-a deschis ochii. daca vreti sa-l intelegeti, bine! daca nu, iar este bine. sobolanii rosii pe care ii preferati au ajuns la data limita de expirare. sunt exclusi atat din lumea diplomatica europeana cat si din increderea majoritatii coplesitoare a romanilor, la care se adauga si Diaspora, de care va este voua atat de teama :)

Mai acusat@ Te dai Roman?? pai de ce iei din FATA??

Cine e Romanul de care Vorbesti?? Tradicenu? Zdragne?
Albanezul de Gorj ?? sau poate Iliesc ?? Nastase??
Chiar nu vezi ca Romani sunt "expulzati" din propria tara??
Locul lor este ocupate de RRomii lui Zdragne!
Sigur ca UE nu va tolera la infinit mentalitate Manelista a penalului DRAGNE ce este cu adevarat un RRom ce sta pe manele si cu un Hotel in Turnu-Magurele cumparate cu 500RRoni!
Ba TU asta get beget Manelist....bagi strambe spegifin RRomilor tai!!
Nu doresc raspuns de la tine...prefer sa iei ceva din FATA si sa taci!

D-le admin sau admini: Renuntati sa mai cenzurati

pe forum, doar stimulati curiozitatea oamenilor. Pe mine m-ati facut curios ce-a spus acusat de l-ati cenzurat.

Ati putea sa faceti ca marile site-uri unde poti click pe un buton si sa vezi mesajul 'cenzurat' deci tot il poti vedea daca alegi sa o faci - asa ar fi mai corect.

Un politician aproape perfect

Dupa parerea mea, S M este un tip de politician rar intalnit in Romania si foarte necesar. Cerebral, rece, ambitios, bine pregatit in domeniul lui. Avem nevioie de mai multi ca el.
Nu e perfect fiindca nu pare a avea si ceva mai uman. Ma intreb cum ar fi raspuns daca era intrebat ce crede despre patriotism, daca e obligatoriu la un om politic, sau il considera desuet...
La noi, cei mai multi politicieni, chiar si cei inteligenti, solid pregatiti, sunt fie sentimentali, fie niste mincinosi contaminati de smacheria tipic romaneasca.
Este o achizitie buna pentru PNL, daca ar fi mai multi de acest fel, PNL ar fi ceeace putea candva sa devina daca nu s-ar fi pesederizat.
Nu cred ca a tradat PMP, PMP i-a tradat pe oamenii seriosi care i s-au alaturat.
De fapt, cum poate fi un partid construit anume pentru o doamna, acum plecata din tara pentru a putea scapa de acuzatiile de mita, abuz in loc sa se apere direct, cu orice riscuri? Pacat de Tomac, de Turcescu...

Mai putin despre tradare, mai mult despre ce a

...realizat acest individ pentru Romania de cind baga in buzunar zeci de mii de euro din contributiile noastre. Nimic. Zero barat. Pai, ce facem? Ii ridicam soclu pentru ca arunca cu vorbe mizerabile la adresa cui nu-ti convine? Mai intii fapte si dupa aceea ode!

Ba propagandistule asiatic !

Este ora 9:00. Romanii cinstiti muncesc, iar tu freci internetul in solda borfasilor.
In fiecare zi ocupi pozitia rezervata cu insultele tale.

Ha ha! Trumpizarea UE. Birocraitia UE va dispare

d-lor daca insista sa taxeze enorm tarile si sa SUPRIME libertate de expresie a tarilor.

UE trebuie sa ramana doar ca acord economic comun sa fie comert fara tarife si libera trecere la granite, RESTUL sunt povesti pt PR0STI.

Tovarasa Colonel Ioana: chestia asta care ti-au suflat-o tovarasii

cu "primit bani europeni" s-a fumat de mult. Lozinca este invechita si de fapt, o minciuna. Tovarasico, banii nu cresc in sere la Brixelles, cultivati de europarlamentrii care dau in branci mai ceva ca fermierii... care apoi ii fac cadou tarilor europene, care tre' sa se ploconeasca si sa zica saru' mana boierule (desi europarlamentarii cam asa cred ei, in nemernicia lor).
bnii asti sunt intai dati de catre tarile europena, brucselul ii baga intr-n sac mare pe care sunt ei stapain, apoi , la redistributie, ei scot din sac si dau la prostime, inapoi. Nu te mai scobi in nas si retine ce am spus: sunt dati INAPOI. Unii iau mai mult sau mai putin decat au contribuit. Asa ca nu tre's a zica mersi, dupa cum implici dumitale in titlu. Chestia asta este la mintea lu' cocosu, asa ca nu mai incerca sa pui fentilii la masele populare. Ce d-zeu, luati-va si voi niste propagandisti mai rasariti, nu tot tovarasii aia babalai de la Stefan Gheorghiu.

 

Bre, mai bine ti-ai spune "gica-contra", ai fi mai aproape...

...de profil si ai scapa si de actualul nick scarbavnic!
Adica ce vrei sa spui cu "esplicatiile" astea, ca nucleul dur al UE, acei cu statutul de "contribuient net", nu pot reduce pomenile pentru tari de mana a doua incapute pe mana unor jigodii penale??
Cine i-ar putea opri? Penalul Zdragnea sau troglodita Vasiica?

Ultracentralizare C.E. la Bruxelles-Egalitate dar nu pentru ..

Egalitate dar nu pentru toata lumea.
Mai mutati institutiile europene si in Est ca si acolo se pot lua decizii si chiar la fel de bune.Ar trebui sa se mute mai ales institutiile cu activitate financiar bancara.
Fabula (citare partiala ) de Grigore Alexandrescu
Samson, dulău de curte, ce lătra foarte tare.
Cătelul Samurache, ce sedea la o parte
Ca simplu privitor,
Auzind vorba lor,
Si că nu au mandrie, nici capricii desarte,
S-apropie indată
Să-si arate iubirea ce are pentru ei:
"Gandirea voastră, zise, imi pare minunată,
Si sentimentul vostru il cinstesc, fratii mei."
- "Noi, fratii tăi? răspunse Samson plin de manie,
Noi, fratii tăi, potaie!
O să-ti dăm o bătaie
Care s-o pomenesti.
Cunosti tu cine suntem, si ti se cade tie,
Lichea nerusinată, astfel să ne vorbesti?"
- "Dar ziceati..." - "Si ce-ti pasă? Te-ntreb eu ce ziceam?
Adevărat vorbeam,
Că nu iubesc mandria si că urăsc pe lei,
Că voi egalitate, dar nu pentru cătei."
Aceasta intre noi adesea o vedem,
Si numai cu cei mari egalitate vrem.

Lasa fabulele, cine plateste are dreptul...

...sa pretinda!
Iar daca nu-ti convine, nu te tine nimeni cu fortza in UE!
Deja aceasta UE cu permisivitatea de miscare pentru hoti si cersetori ar trebui modificata, poate asa nu mi-ar mai fi rusine sa spun ca sunt roman!
Uitati un video recent, veti rade cu lacrimi: https://www.youtube.com/watch?v=QZw66z8x4dE
Daca veti cauta, veti gasi vreunul cu subtext in romaneste.

Traseistul pupa ... (undeva) UE ...

Doar, doar l-ar face sef pe aici ...

 

Exact! Muresan s-a dat cu strainii impotriva romanilor!

Va avea soarta lui Ciolos!

Marine@ tu te-ai dat sa iei din FATA de la Dragnea

si vezi ce bine iti merge??!! te mia ineci putin....dar nu ti-a stat in gat incă!
Autisti Manelisti nu vor sa priceapa sistemul de funcionare la U.E.
De ce???
Prefera sa distruga tara ...si sa o transforme in
Pașalac RRomaniz!

tradatorii neamului

Ce tara mai are atatia tradatori de neam plasati sa-i reprezinte la nivel european?

Merinooov, daca tu esti rrromanul, ma dau si eu...

...cu "strainul"!

Noi si injuram si renuntam la bani!

Romania nu e in stare sa asimileze banii europeni pt investiti pt ca, cei care au proiectele... sau nu au bani sau nu vor sa dea spaga autoritatilor romane ce se ocupa de avizarea lor, iar putinii bani pe care ii incasam de la UE merg in proiecte fantoma! Nu Romania ci romanul e cel pagubit! De ce nu se trezeste ... aici e intrebarea!

 

ce tupeu!!!

Cica pe banii vostri nu aveti voie sa ne injurati pe noi pentru modul in care ii administram.
Aberatia Muresan are toate coordonatele pentru o implozie pe termen mediu.

 

Manelisti de la Guvern si Resturile ce ii sustin sunt

duși cu capul!
Romania daca vrea fonduri --TREBUIE- obligatoriu sa respecte contractele semnate cu U.E.
NU merge pe metoda "Shatrista" dami bani ca stiu eu ce sa fac cu ei.
Cand pricepeti o dat ca nu merge numai cu Luatul din fata cum faceti voi acum!
Siegfried Muresan. va explica clar sistemul de la A la Z ..dar dracila de Videle ar trebui sa stie daca nu ar fi AUTISTA ea si restuul guvernului Condamnatului PENAL Draknea!

 

hastala vista

Dupa mintea ta, Romania trebuie sa se vanda pe3ntru banii de la Bruxelles!
Daca aia decid sa ne transforme in pasalac de homosexuali, mai trebuie sa si batem din palme?

Parerea mea

este ca tot ce se intampla acum in tara noastra, numita Romania, nu demonstreaza ceva normal; PSD-ul in campanie nu s-a laudat ca vrea sa distruga pilonul 2 de pensii, ca vrea sa scada puterea de cumparare a leului, ca vrea sa scada calitatea vietii romanilor, ca vrea sa modifice legile pentru a face din furt si coruptie ceva permis, normal,...Nu, a promis locuri de munca, a promis imbunatatirea infrastructurii rutiere, feroviare, aero,salarii normale si decente ! Ce a realizat vedem: salarii care nu are de unde sa le plateasca (doctori), pensii care iar nu au de unde sa le plateasca, niciul loc de munca in plus, somaj in crestere (daca pui la socoteala cei ce ies si intra la ajutoare), aproape au reusit sa legifereze hotia si coruptia. Deci, care sunt lucrurile bune aduse de aceasta clica politica ?De ce refuza sa foloseasca pentru dezovltarea tarii, fondurile oferite de U.E. ? Simplu, aceste fonduri sunt verificabile si tot ce se fura se plateste de hot ! POate cineva sa spuna ca Romania este o tara cu un legislativ si executiv normal ? Unde este reflectata vointa poporului, cel putin in privinta a maxim 300 parlamentari ? De ce sa se teama poporul de conducatori, cand normal e invers ?!

 

partidul te vrea tuns roacare

Ca noi la nivel de tara suntem prost reprezentati iar diplomatia este o gluma proasta nu contest dar faptul ca UE nu accepta criticile membrilor ei suna a mentalitate de colhoz, nicidecum a unor tari care chipurile sustin democratia si libertatea de exprimare.
Si ce tot puneti placa asta cu banii de la UE? Ce ai scoate cineva din joben si ai da gratis?
Eu cred ca pierde mai mult UE si firmele de casa ale vesticilor daca sunt dati afara "investitori" ca Schweighofer , OMV si alte entitati "de binefacere" care mulg estul europei de resurse. Asa ca banii ce vin de la UE si care sunt sparti aiurea pe proiecte de doi lei sunt doar praf in ochi in comparatie cu ceea ce castiga ei.
Si UE sa-si asume criticile, sunt suparati ca au luat atitudine polonezii si ungurii in privinta emigrantilor din lumea a-III-A , bine au facut ungurii sa nu isi imagineze UE ca este un sat fara caini. Vor sa se infrateasca cu africa si india, foarte bine, dar sa ne spuna din timp care este planul si daca nu ne convine sa ne luam jucariile si sa mearga fiecare pe drumul lui, iar Germania, Franta, Olanda , Belgia etc daca vrea sa se infratesaca cu ciuhapii sa o faca la ei acolo.

 

Ca bine zici: "daca Europa vrea sa se infratesaca cu ciuhapii,

...sa o faca la ei acolo"!
Iar noi sa ne luam inapoi ce le-am dat:
https://www.youtube.com/watch?v=QZw66z8x4dE

dragneo, se duce totul de rapa!

e greu cu tine si cu "pavianul".de ce ?pentru ca nu aveti rusine!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor