Un europarlamentar roman a obtinut buget pentru ca tinerii sa mearga gratuit prin Europa si in 2020

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 11:24
4008 citiri
Un europarlamentar roman a obtinut buget pentru ca tinerii sa mearga gratuit prin Europa si in 2020
Foto: Arhiva Facebook/ Siegfried Muresan

Parlamentul European va aloca 25 milioane de euro pentru ca tinerii de 18 ani sa poata calatori gratuit cu trenul in Europa si in 2020.

Plenul PE a votat miercuri propria pozitie asupra Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020, iar acesta cuprinde si propunerea deputatului european Siegfried Muresan (PPE / PNL) de a aloca 25 de milioane de euro catre Programul "DiscoverEU", conform unui comunicat de presa remis joi Ziare.com.

Prin acest program, tinerii de 18 ani cu cetatenie europeana pot calatori gratuit cu trenul in Europa timp de pana la o luna, potrivit sursei citate.

"Am inclus Programul 'DiscoverEU' in premiera in Bugetul UE din anul 2018, cu o alocare initiala de 12 milioane de euro. De atunci si pana acum, aproape 2.000 de tineri din Romania si 50.000 de tineri din toata Uniunea Europeana au calatorit gratuit prin 'DiscoverEU'.

Este un proiect care are mare succes in randul tinerilor de 18 ani, fiindca le ofera sansa de a descoperi diversitatea Europei si bogatia sa culturala. Tocmai de aceea, am cerut si am obtinut prelungirea programului si in anul 2020", a declarat Siegfried Muresan, citat in comunicat.

El a precizat ca programul este momentan unul pilot, obiectivul fiind ca, de la an la an, cat mai multi tineri europeni sa aiba sansa sa calatoreasca in Europa.

"Tocmai de aceea, Comisia Europeana a propus ca, incepand cu 2021, 'DiscoverEU' sa devina un program permanent al UE, pe modelul Programului 'Erasmus'", a mai spus Muresan.

Tinerii din Romania care au implinit sau urmeaza sa implineasca 18 ani in urmatorul an se pot inscrie in Programul "DiscoverEU" aici

A.D.

#Siegfried Muresan discoverEU bani tineri , #europarlamentar