Siegfried Muresan: Am pierdut pozitia de vicepresedinte al Comisiei Europene si sansa de a primi un portofoliu important

Joi, 29 August 2019, ora 09:26
11070 citiri
Siegfried Muresan: Am pierdut pozitia de vicepresedinte al Comisiei Europene si sansa de a primi un portofoliu important
Foto: Arhiva Facebook/ Siegfried Muresan

Eurodeputatul PNL Siegfried Muresan precizeaza ca doar Romania si Italia nu au trimis pana acum propuneri oficiale pentru pozitia de comisar european si ca, din aceasta cauza, Romania a pierdut pozitia de vicepresedinte al Comisiei Europene si sansa de a primi un portofoliu important in executivul european.

"Singurele doua state din Uniunea Europeana care nu au trimis pana acum propuneri oficiale pentru pozitia de comisar european sunt Italia, care nu are guvern, si Romania, care are Guvernul Dancila. Ce s-a intamplat si ce urmeaza? Pana in acest moment 25 de state membre ale Uniunii Europene au trimis in mod oficial candidatii pentru pozitia de comisar european, i-au anuntat public si au fost asumati de prim-ministrii tarii respective. Exista doar doua corigente: Italia si Viorica Dancila", scrie europarlamentarul PNL pe pagina sa de Facebook.

El precizeaza ca, in Italia, partidul de extrema dreapta a generat o criza guvernamentala, iar prim-ministrul a demisionat saptamana trecuta. De aceea, Italia are nevoie de mai mult timp.

"In Romania, o avem pe Viorica Dancila si ne aflam intr-o situatie mai rea decat orice alta tara europeana.

Ce s-a intamplat pana acum?

1. Viorica Dancila nu a anuntat public nicio nominalizare.

2. Viorica Dancila a trimis doar cu titlu informal doua nume inacceptabile la nivel european. A trimis doi europarlamentari care au blocat justitia, opunandu-se cererilor procurorilor de ridicare a imunitatii lor parlamentare. Va spun foarte clar: niciodata Comisia Europeana si Parlamentul European nu vor accepta un comisar care a impiedicat justitia, asa cum au facut Rovana Plumb si Dan Nica.

3. Viorica Dancila a fost la Bruxelles unde nu a obtinut nimic si i s-a spus foarte clar ca atacatori ai justitiei nu pot fi comisari europeni, iar viitoarea Comisie Europeana nu va accepta oi negre in randurile sale.

4. Viorica Dancila s-a facut de ras in fata noii presedinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen", precizeaza Muresan.

Eurodeputatul PNL spune ca Viorica Dancila nu a anuntat public nicio nominalizare, deoarece stie ca aceste doua propuneri sunt slabe si nici Rovana Plumb, nici Dan Nica nu vor ajunge niciodata comisari.

"Viorica Dancila stia de la bun inceput ca vor exista probleme insurmontabile cu ambele nominalizari facute de ea. De ce a facut Viorica Dandila aceste propuneri? Pentru a satisfice grupuri de interese din PSD.

De ce nu s-a consultat Viorica Dancila pe aceasta tema cu presedintele Iohannis, care este mult mai credibil decat ea pe plan extern? Deoarece ea nu doreste ca Romania sa obtina un portofoliu important, ea doreste doar sa satisfaca grupuri de interese din PSD", acuza europarlamentarul.

Siegfried Muresan subliniaza ca, in mod sigur, Romania a pierdut pozitia de vicepresedinte al Comisiei Europeane pe care o putea obtine cu un candidat serios, avand in vedere ca statele din Europa de Est au fost subreprezentate in pozitiile de conducere la nivel european, iar Slovacia, Bulgaria, Letonia si Estonia au avut deja cel putin un vicepresedinte al Comisiei Europene, iar Polonia chiar un presedinte al Consiliului European si un presedinte al Parlamentului European.

"Ce am mai pierdut? Am pierdut sansa de a primi un portofoliu important. Vom lua ce ramane, la momentul la care vom desemna un candidat acceptat de noua presedinta a Comisiei Europene. Ce e de facut acum?

Trebuie numita imediat o persoana competenta si credibila din afara PSD-ALDE, doua partide complet decredibilizate pe plan european. Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca incompetentii ne fac de ras in lume. Sa nu uitam asta de fiecare data cand avem stampila de vot in mana", incheie europarlamentarul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Finanțelor susține că cota unică e cea mai bună alegere pentru România: ”Nu există motive pentru adoptarea impozitării progresive”
Ministrul Finanțelor susține că cota unică e cea mai bună alegere pentru România: ”Nu există motive pentru adoptarea impozitării progresive”
Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, transmite vineri despre cota unică că este cea mai bună alegere pentru România şi nu există niciun motiv pentru care ţara noastră să adopte un sistem...
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
#Siegfried Muresan Dancila Bruxelles , #stiri Siegfried Muresan