VIDEO Un europarlamentar roman pledeaza in PE pentru ridicarea vizelor pentru toti cetatenii UE care calatoresc in SUA

Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 14:49
2762 citiri

Deputatul european Siegfried Muresan (PPE/PNL) a pledat pentru ridicarea vizelor pentru toti cetatenii UE care calatoresc in SUA, in cadrul dezbaterii de miercuri din plenul Parlamentului European privind investirea noului presedinte american si actuala situatie politica din aceasta tara.

"Astazi, cetatenilor din Cipru, Croatia, Bulgaria si Romania li se cere in continuare viza pentru a intra in Statele Unite.

Haideti sa lucram impreuna cu noua administratie americana pentru a asigura reciprocitatea deplina a vizelor intre Statele Unite si Uniunea Europeana", a indemnat eurodeputatul citat intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul sau, aducand in atentie o problema importanta pentru 30 de milioane de cetateni ai UE.

Declaratia a fost facuta in ziua in care urmeaza sa aiba loc ceremonia de investire a presedintelui ales al SUA, Joe Biden.

Membrii Parlamentului European, reuniti in sesiune plenara saptamana aceasta, au avut miercuri o dezbatere despre viitoarele relatii UE-SUA si despre evolutiile legate de procedurile de punere sub acuzare impotriva presedintelui in exercitiu Donald Trump pentru rolul sau in incitarea la violentele de la Capitoliu din 6 ianuarie.

#siegfried muresan, #Siegfried Muresan sua, #Siegfried Muresan vize sua , #stiri Siegfried Muresan