Ziare.com

Siemens face un soft de control pentru combinatul ArcelorMittal Galati

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 10:59

   

Siemens face un soft de control pentru combinatul ArcelorMittal Galati
Siemens va implementa, pana in 2013, un program informatic de planificare si control al productiei in combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, a anuntat compania germana.

Softul, numit Manufacturing Execution System (MES), va fi implementat pana la sfarsitul anului 2013 si va duce la imbunatatirea performantelor combinatului galatean.

"MES faciliteaza plasarea fiecarei comenzi in productie, in timp ce controleaza stocurile si capacitatea existenta de topire si de turnare, laminoarele de benzi la cald, laminoarele de benzi la rece si laminoarele de tabla groasa.

Scopul acestui flux informational atotcuprinzator este acela de a controla productia mai rapid si mai flexibil, mentinand totodata o calitate ridicata a produselor si reducand consumul de energie si de materie prima", se arata in comunicatul de presa emis de Siemens dupa semnarea contractului cu ArcelorMittal Galati.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Conform aceleiasi surse, MES ajuta si la stabilirea indicatorilor de performanta ai combinatului, contribuind astfel la imbunatatirea continua a fluxului de productie.

Programul informatic va fi implementat in unitatea galateana de experti provenind de la doua firme ale grupului german: Siemens VAI Metals Technologies si Quintiq. Valoarea contractului incheiat de nemtii de la Siemens cu producatorul de otel din sudul Moldovei nu a fost facuta publica, dar surse din interiorul combinatului siderurgic au dezvaluit ca ea ar fi de ordinul catorva milioane de euro.

Reducerea consumului de materie prima si de energie, imbunatatirea calitatii produselor si cresterea competitivitatii ArcelorMittal Galati au constituit principalele obiective ale actualei echipe manageriale, inca de la instalarea acesteia, in 2009.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1731 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce stire ?

Orice utilizaj modern este automatizat, aceasta presupune posibilitatea conducerii si pe calculator(calculatoare dedicate). Cred ca sunt zeci de mii de astfel de softuri in tara. Ceea ce este de remarcat este ca fff. putine sunt facute de romani! Si asta numai din cauza faptului ca la noi in tara nu se mai fabrica componente pentru automatizari iar cele din afara au costuri fff. ridicate.

 

Google: Siemens BRIBE

Ma intreb cati bani au curs si mai ales in ale cui conturi ca sa puna Siemens ghiara pe contractula asta?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor