Ziare.com

Bucuresti, pe locul 28 in topul oraselor verzi din Europa

de Teodora Bodeanu
Marti, 08 Decembrie 2009, ora 17:13

   

Bucuresti, pe locul 28 in topul oraselor verzi din Europa
Bucuresti se afla pe locul 28 din topul 30 al celor mai ecologice orase din Europa, potrivit unui studiu realizat de Siemens si Economist Intelligence Unit.

Capitala Romaniei s-a clasat intre pozitiile 21 - 30 la cele opt categorii evaluate: emisii CO2 (24), energie (23), cladiri (21), transporturi (28), apa (28), deseuri si folosirea terenurilor (28), aer (27) si guvernanta "verde" (30), potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Cele opt categorii se bazeaza pe 30 de indicatori individuali, din care 16 sunt cantitativi (consumul de apa si energie per cap de locuitor, rata de reciclare si de folosire a transportului public etc) si 14 calitativi (de exemplu, reducerea tintelor de emisii CO2, standarde de eficienta pentru cladiri, sprijinirea masurilor de protectie a mediului).

Potrivit clasamentului, cel mai verde oras din Europa este Copenhaga, urmat de Stockholm, Oslo, Viena si Amsterdam.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Analizele noastre indica faptul ca orasele europene analizate sunt lideri din punctul de vedere al protectiei mediului inconjurator. In particular, aproape toate cele 30 de orase, care adapostesc aproximativ 75 de milioane de locuitori, au emisii de CO2 per locuitor mai mici decat alte tari din UE", a declarat James Watson, managing editor al Economist Intelligence Unit.

Totusi, exista si provocari. De exemplu, sursele regenerabile de energie reprezinta doar 7% din totalul de energie electrica furnizata in cele 30 de orase, cu mult sub nivelul de 20% planificata de UE pentru anul 2020.

De asemenea, procentul mediu de deseuri reciclate este mai mic de 20%, iar un litru de apa din patru este risipit, din cauza pierderilor din retea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1610 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

HA, HA, HA!

cine au facut masurtatorile "corectii" de la alegerile "asigurate" pedelatoci?
probabil ca aveau deja rezultatele demnate si stampilate dinainte de a primi foile oficiale, conform obiceiurilor ahidovedite pe timpul alegerilor securiste a lui ceasca!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor