Bucuresti, pe locul 28 in topul oraselor verzi din Europa

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 17:13
2267 citiri
Bucuresti, pe locul 28 in topul oraselor verzi din Europa

Bucuresti se afla pe locul 28 din topul 30 al celor mai ecologice orase din Europa, potrivit unui studiu realizat de Siemens si Economist Intelligence Unit.

Capitala Romaniei s-a clasat intre pozitiile 21 - 30 la cele opt categorii evaluate: emisii CO2 (24), energie (23), cladiri (21), transporturi (28), apa (28), deseuri si folosirea terenurilor (28), aer (27) si guvernanta "verde" (30), potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Cele opt categorii se bazeaza pe 30 de indicatori individuali, din care 16 sunt cantitativi (consumul de apa si energie per cap de locuitor, rata de reciclare si de folosire a transportului public etc) si 14 calitativi (de exemplu, reducerea tintelor de emisii CO2, standarde de eficienta pentru cladiri, sprijinirea masurilor de protectie a mediului).

Potrivit clasamentului, cel mai verde oras din Europa este Copenhaga, urmat de Stockholm, Oslo, Viena si Amsterdam.

"Analizele noastre indica faptul ca orasele europene analizate sunt lideri din punctul de vedere al protectiei mediului inconjurator. In particular, aproape toate cele 30 de orase, care adapostesc aproximativ 75 de milioane de locuitori, au emisii de CO2 per locuitor mai mici decat alte tari din UE", a declarat James Watson, managing editor al Economist Intelligence Unit.

Totusi, exista si provocari. De exemplu, sursele regenerabile de energie reprezinta doar 7% din totalul de energie electrica furnizata in cele 30 de orase, cu mult sub nivelul de 20% planificata de UE pentru anul 2020.

De asemenea, procentul mediu de deseuri reciclate este mai mic de 20%, iar un litru de apa din patru este risipit, din cauza pierderilor din retea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#index orase verzi Europa, #studiu orase verzi Siemens, #Bucuresti oras verde , #stiri Siemens