Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful Siemens: Rolul bancilor se va diminua

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 10:22
1437 citiri
Seful Siemens: Rolul bancilor se va diminua

Peter Loescher, presedintele Siemens AG, considera ca industria va ajuta la revenirea economiilor, iar bancile isi vor pierde din importanta.

In aceste conditii, vor avea de castigat acele state care se vor axa pe inovatie si tehnologii ecologice.

"Desi economia globala arata semne incurajatoare de stabilizare, noi anticipam ca starea pietei globale va ramane o provocare in 2010 si nu vedem o reintoarcere la nivelurile-record de crestere, din 2008, prea devreme", a declarat Loescher intr-un interviu pentru Adevarul.

Potrivit sefului Siemens, sectorul industrial isi va reveni complet abia din 2011, iar jumatate din cresterea globala in ansamblu, dintre 2008 si 2014, se va obtine de pe pietele emergente.

Mai mult, criza financiara va determina o tendinta de reindustrializare in multe tari, iar acest lucru trebuie sa se faca insa intr-un mod "prietenos" fata de mediul inconjurator. "Pe parcurs, importanta bancilor si a sectorului financiar va scadea. Exista deja semne ca multe tari doresc, din nou, sa consolideze rolul productiei industriale in economiile lor nationale", arata Loescher.

Seful Siemens considera ca implicarea guvernamentala a fost cruciala in stabilizarea economiei globale in situatie de criza, iar angajamentul public va fi necesar in continuare. "Rolul guvernelor a fost deja consolidat in privinta implementarii cadrului general de lucru, precum si a activitatii mediului privat", a mai spus el.

Pe plan mondial au fost anuntate programe de stimulare, in care aproximativ 40% din cheltuieli sunt alocate pentru proiectele de investitii in infrastructura verde.

"Noi anticipam comenzi, la nivel mondial, de aproximativ 15 miliarde de euro din aceste programe de stimulare in urmatorii trei ani si am semnat deja un numar de contracte", arata seful Siemens.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#Peter Loescher, #rol banci, #industrie mondiala, #economie tehnologie , #stiri Siemens