Ziare.com

Seful Siemens: Rolul bancilor se va diminua

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 10:22

   

Seful Siemens: Rolul bancilor se va diminua
Peter Loescher, presedintele Siemens AG, considera ca industria va ajuta la revenirea economiilor, iar bancile isi vor pierde din importanta.

In aceste conditii, vor avea de castigat acele state care se vor axa pe inovatie si tehnologii ecologice.

"Desi economia globala arata semne incurajatoare de stabilizare, noi anticipam ca starea pietei globale va ramane o provocare in 2010 si nu vedem o reintoarcere la nivelurile-record de crestere, din 2008, prea devreme", a declarat Loescher intr-un interviu pentru Adevarul.

Potrivit sefului Siemens, sectorul industrial isi va reveni complet abia din 2011, iar jumatate din cresterea globala in ansamblu, dintre 2008 si 2014, se va obtine de pe pietele emergente.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Mai mult, criza financiara va determina o tendinta de reindustrializare in multe tari, iar acest lucru trebuie sa se faca insa intr-un mod "prietenos" fata de mediul inconjurator. "Pe parcurs, importanta bancilor si a sectorului financiar va scadea. Exista deja semne ca multe tari doresc, din nou, sa consolideze rolul productiei industriale in economiile lor nationale", arata Loescher.

Seful Siemens considera ca implicarea guvernamentala a fost cruciala in stabilizarea economiei globale in situatie de criza, iar angajamentul public va fi necesar in continuare. "Rolul guvernelor a fost deja consolidat in privinta implementarii cadrului general de lucru, precum si a activitatii mediului privat", a mai spus el.

Pe plan mondial au fost anuntate programe de stimulare, in care aproximativ 40% din cheltuieli sunt alocate pentru proiectele de investitii in infrastructura verde.

"Noi anticipam comenzi, la nivel mondial, de aproximativ 15 miliarde de euro din aceste programe de stimulare in urmatorii trei ani si am semnat deja un numar de contracte", arata seful Siemens.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 961 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stiu ei ceva

doara Siemens a fost condusa si este condusa de oameni din fostele trupe SS si care dupa WW2 furnizau tehnologie militara .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor