Ziare.com

Siemens vrea sa faca gratuit auditul energetic al Palatului Parlamentului

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 22:58

   

Siemens vrea sa faca gratuit auditul energetic al Palatului Parlamentului
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a analizat o scrisoare primita din partea presedintelui Comisiei de industrii si servicii, Iulian Iancu (PSD), prin care se aduce la cunostinta existenta unei oferte de realizare gratuita a auditului energetic al Palatul Parlamentului.

Iancu a trimis o scrisoare conducerii Camerei prin care supune atentiei acesteia faptul ca firma Siemens Romania este dispusa sa realizeze gratuit auditul energetic al cladirii Parlamentului, audit presupus de catre proiectul-pilot "Palatul Parlamentului-cladire zero energie", de a carui implementare se ocupa un grup tehnic format prin hotararea Camerei Deputatilor.

Biroul Permanent a decis sa trimita scrisoarea lui Iancu grupului tehnic.

"Observatiile au fost in sensul ca trebuie facut auditul energetic in primul rand, ca printr-o scrisoare nu se poate propune o firma, chiar daca se ofera sa faca acest lucru gratuit si ca, in cazul in care elementul de gratuitate se mentine, trebuie facuta o oferta sa vedem pana unde merge gratuitul. Probabil ca grupul tehnic va propune sa se faca oferta si pentru alte firme care doresc sa doresc sa faca acest lucru gratuit si sa se vada care din aceste gratuitati ar fi de interes", a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Oferta Siemens Romania nu este singura semnalata de catre Iancu. "S-a rugat sa se aprobe ca in zona parcarii Parlamentului, fara a afecta locurile de parcare, sa fie montate instalatii de producere a energiei electrice cu panouri foltovoltaice de catre Bell Electric Germania, pe cheltuiala acestei companii", a anuntat Mircovici adaugand ca asemenea panouri ar putea constitui o protectie suplimentara a masinilor parcate fata de intemperii, pe langa asigurarea unei parti a necesarului de energie electrica a cladirii.

Sursa: rNews

Articol citit de 1435 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ne roaga nemtii sa ne faca bine!

Noi ne codim! De ce asa?! Rusine!!

 

@D ILIU

- da cand nemtii vor spune ca are un consum anual enorm , de unde crezi ca se plateste atunci , nu de la buget ?

Finalizarea lucrarilor si audit

Aceasta mi se pare ordine fireasca a lucrarilor care ar viza Palatul Parlamentului. De ce se gasesc bani de pomeni si alte lucruri inutile, dar nu se pot gasi fonduri pentru finalizarea lucrarilor?!?!
Bine ca a facut-o Ceausescu functionala, altfel ar fi avut o soarta, probabil, mai crunta decat a sediului Bibliotecii Nationale de pe Splai. "Ma bucur" nespus ca sunt insa bani pentru Catedrala Mantuirii (definitive a) Neamului! Bravò!

Ma insel eu, sau Palatul Parlamentului trebuia sa aiba si acoperis, cumva intr-un stil neo-romanesc?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor