Ziare.com

Siemens va instala turbine eoliene in Marea Neagra

de Valentin Dimitriu
Marti, 06 Aprilie 2010, ora 12:50

   

Siemens va instala turbine eoliene in Marea Neagra
Centralele eoliene romanesti din largul Marii Neagre sunt cu un pas mai aproape de a deveni realitate, anunta Petru Ruset, directorul Diviziei Energy Products Solutions&Services a Siemens Romania.

"Sunten implicati in mai multe proiecte din sectorul energiei eoliene de tarm si de larg din Romania, ce au sanse mari de succes", spune Ruset, citat de The Diplomat.

Pentru ca pe tarmul romanesc al Marii Negre, in Dobrogea, terenurile corespunzatoare au vor fi ocupate de mari parcuri eoliene in doar cativa ani, Ruset sustine ca dezvoltarea centralelor de larg are tot mai mute sanse de reusita.

Sudul tarii va deveni in scurt timp un mare parc eolian

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Construirea unei astfel de centrale eoliene de larg dureaza intre 3 si 5 ani, iar capacitatea standard a turbinelor instalate este de 3,6 megawati, fata de doar 2,3 megawati, in cazul centralelor de tarm.

Turbinele sunt instalate la o adancime medie cuprinsa intre 100 si 200 de metri.

Investitorii s-au ferit pana acum sa investeasca in centrale eoliene de larg, in Romania, din cauza costurilor ridicate, dar si a faptului ca platforma continentala a Marii Negre este ingusta.

Romania va avea o capacitate de energie eoliana de 545 MW

Legislatia din Romania nu prevede o distanta minima fata de tarm la care pot fi instalate turbinele eoliene, iar Guvenrul va trebui sa adopte in acest sens un regulament special pentru sursele alternative de energie, in aceasta vara.

Siemens, lider pe piata turbinelor eoliene de larg, va lansa la sfarsitul acestui an prima turbina eoliana plutitoare de scara mare din lume, ce s-ar preta foarte bine si la piata din Romania.

Marile companii ar putea renunta la investitiile in energia eoliana, in Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8493 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si la ce ie bune ielicele astea in mijlocu marii toarasi? Ca nu sta nimeni acolo pe langa iele! Ca dupa cum sa vede din poza, ielicele astea pare bune sa sa lege vapoarele de iele ca sa nu le ia valurile!

Aici ie mana FMIului toarasi! Vor sa fie siguri ca nu mai ramanem cu niciun ban din aia care nea dat iei asta iarna!

Si sa fie atenti si toarasii nostri de la sumarine ca sa nu sa tamponeze de iele, ca vaz ca ie cam dese!

Traiasca saracul Popor Roman!

Traiasca Mache Psderie
Vice
Asociatia de Hingheri No.5 Buc.

 

E bune

ca fac vint si nu mai e cald si in acelasi timp alunga mustele...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor