Berlusconi, acuzat ca a dat trei milioane de euro mita unui senator

Joi, 28 Februarie 2013, ora 19:20
1477 citiri
Berlusconi, acuzat ca a dat trei milioane de euro mita unui senator

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi continua "scufundarea", dupa ce a devenit subiectul unei investigatii pentru mituirea unui senator, in Napoli, in anul 2006.

Politicianul italian este acuzat ca a incercat astfel sa il cumpere pe senatorul de centru-stanga si sa il convinga sa schimbe tabara politica, scrie The Guardian.

Doi dintre avocatii lui Berlusconi, Niccolo Ghedini si Piero Longo, au spus ca nu au primit nicio notificare oficiala a investigatiei din partea magistratilor din Napoli si ca nu vor face niciun comentariu pana cand nu vor fi primit aceasta notificare.

Noile acuzatii impotriva fostului premier vin pe masura ce partidul sau de centru-dreapta se zbate sa formeze un Guvern, dupa alegerile neconcludente din aceasta saptamana, in urma carora niciun partid nu are majoritate in Parlament.

Berlusconi, noi acuzatii, infractiune veche de sapte ani

Procurorii investigheaza astfel acuzatiile potrivit carora senatorul Sergio de Gregoria ar fi primit trei milioane de euro pentru a-si parasi partidul de centru-stanga si a se alatura celui al lui Silvio Berlusconi, in anul 2006.

Senatorul si-a parasit astfel partidul in septembrie 2006, fiind reales senator in anul 2008, dar din cealalta parte, mutare care a dus la prabusirea Guvernului Prodi, in mai 2008. Nici avocatul lui De Gregorio nu a facut vreun comentariu.

Secretarul partidului lui Berlusconi, Angelino Alfano, a spus ca "agresiunea magistratilor impotriva lui Silvio Berlusconi incepe din nou", adaugand ca partidul va organiza o demonstratie "pentru a apara suveranitatea Poporului Libertatii si democratiei italiene".

Berlusconi este judecat in prezent, printre altele, pentru evaziune fiscala, dar si pentru ca a platit pentru serviciile sexuale ale unei minore. Impotriva sa s-au formulat 30 de acuzatii pentru frauda si coruptie, in intreaga cariera, insa nu a fost niciodata condamnat definitiv.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Silvio Berlusconi mita senator, #Berlusconi acuzat coruptie, #proces Berlusconi, #Berlusconi alegeri Italia , #premierul Italiei