Berlusconi catre sinistrati: Mergeti la mare, dar folositi crema de protectie

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 11:30
1975 citiri
Berlusconi catre sinistrati: Mergeti la mare, dar folositi crema de protectie
Foto: La Stampa

In ciuda situatiei de criza cu care se confrunta, premierul italian Silvio Berlusconi continua sa uimeasca intreaga lume prin modul in care trateaza lucrurile, in conditiile in care 250 de persoane au murit in urma cutremurului de duminica spre luni dimineata.

In timpul unei vizite de marti intr-o tabara de sinistrati premierul italian i-a indemnat pe italienii care au ramas fara case sa se simta ca intr-un camping de weekend si daca e cazul sa se duca la mare, sa se bronzeze, ca statul va plati tot, anunta News 24, citand AFP.

"Nu le lipseste nimic, beneficiaza de ingrijiri medicale, de hrana calda. Bineinteles, adapostul lor actual este provizoriu, dar tocmai, acest lucru trebuie considerat ca un sfarsit de saptamana in camping", sunt cuvintele prin care a caracterizat Berlusconi starea sinistratilor.

Afirmatiile premierului italian par cam deplasate avand in vedere ca bilantul dat de autoritati miercuri, la ora 06.45, arata ca 25.000 de persoane au ramas fara case, iar altele 250 murisera, numarul nefiind inca definitivat.

Berlusconi: "Mergeti la mare!"

Berlusconi a vizitat marti tabara de la San Demetrio, de langa orasul Aquila, incercand sa isi faca o imagine proprie a situatiei din zona afectata de cutremur.

"Noi o sa facem inventarul pierderilor, voi in schimb ar trebui sa va duceti cateva zile, in perioada Pastelui, intr-o mica vacanta, mergeti pe coasta, la mare, platim noi totul. Pana acolo faceti doar o ora cu autobuzul, toti italienii sunt alaturi de voi in aceste momente", a fost indemnul premierului catre sinistrati, anunta Corriere dela Sera.

Mai mult chiar, Berlusconi i-a indemnat pe copiii care venisera sa il salute sa ii roage pe parintii lor sa ii duca la mare. "Fiti curajosi, spuneti-le mamelor voastre sa va duca la mare ca acolo sunt hoteluri care va asteapta", a mai spus acesta. Observand prin multime o femeie care era bronzata, premierul italian le-a mai dat un sfat util: "Daca va duceti la mare nu uitati sa folositi creme de protectie".

Silvio Berlusconi le-a multumit pompierilor si celor care au muncit fara oprire ca sa salveze persoanele care au fost prinse sub daramaturi, admirand curajul si daruirea lor. Un nou seism a avut loc in Italia miercuri dimineata, dupa 48 de ore de la cutremurul de pamant care a zguduit provincia Aquila si care s-a soldat cu 250 de morti.

In cursul noptii de marti au avut loc mai multe replici de intensitate slaba sau medie. Cele mai puternice cutremure au avut magnitudinea de 5,3, respectiv 3,8 grade pe scara Richter, relateaza AFP.

Majoritatea celor 25.000 de persoane ramase fara adapost au fost cazate in corturi ridicare la marginea orasului Aquila.

Premierul italian, Silvio Berlusconi, este asteptat din nou in zona sinistrata, miercuri.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Silvio Berlusconi, #tabara sinistrati Aquila, #tabara camping, #cutremur Italia , #premierul Italiei