Berlusconi, condamnat la 4 ani de inchisoare - daca are ghinion, executa maxim 1 an (Video)

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 23:59
10338 citiri
Berlusconi, condamnat la 4 ani de inchisoare - daca are ghinion, executa maxim 1 an (Video)

Fostul prim-ministru al Italiei Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, vineri, fiind acuzat de evaziune fiscala. Avocatii sau au facut insa imediat apel, si in baza unei legi din 2006, sentinta a fost redusa cu 75%, la numai un an de zile.

Amnistia din 2006 a fost, culmea ironiei, introdusa de un guvern de stanga rival, pentru a evita supra-aglomerarea inchisorilor.

Observatorii spun ca Berlusconi are sanse mici sa petreaca o singura zi in inchisoare, avand in vedere ca faptele de care a fost gasit vinovat se vor prescrie anul viitor.

Berlusconi a produs, potrivit judecatorilor, o paguba de 250 de milioane de euro, pe marginea unor drepturi de difuzare ale unor filme americane pe televiziunile sale, detinute de grupul Mediaset.

Judecatorii l-au condamnat initial la patru ani de inchisoare cu executare, o sentinta mai grea decat cei trei ani ceruti de procurori.

Potrivit BBC, fostul prim-ministru italian a fost acuzat in acest caz alaturi de alte 10 persoane.

Silvio Berlusconi, acuzat ca a mituit mai multi martori in procesul "Ruby"

Magistratii au decis ca Berlusconi si partenerul sau de afaceri, Fedele Confalonieri, au declarat in mod fals plati efectuate pentru a evita plata taxelor.

O alta decizie a tribunalului, in acest caz, a fost ca fostul premier sa nu mai poata ocupa niciun post guvernamental in urmatorii trei ani si sa plateasca daune de 10 milioane de euro.

Decizia vine la capatul unui proces ce a durat sase ani si la doua zile dupa ce Berlusconi a precizat ca a renuntat la un al patrulea mandat de premier, la viitoarele alegeri parlamentare. El si-a dat demisia in noiembrie 2011, in contextul crizei datoriilor care a afectat Italia, impreuna cu alte tarii europene.

Decizia, data de un tribunal din Milano, nu este definitiva.

Berlusconi nu a fost prezent in sala cand a fost pronuntata sentinta.

Berlusconi a scapat de o acuzatie de coruptie (Video)

Acesta este primul proces in care este implicat Berlusconi si in care este condamnat, fiind implicat si in altele in care fie a fost achitat, fie faptele s-au prescris.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....