Berlusconi, in fata unui alt vot de incredere in Parlament

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 12:20
686 citiri
Berlusconi, in fata unui alt vot de incredere in Parlament
Foto: Capital FM Kenya

Guvernul de la Roma, condus de Silvio Berlusconi, se confrunta, vineri, cu un vot de incredere in Parlament pe fondul temerilor legate de modul in care permierul italian gestioneaza situatia economica si de scandalurile personale in care este implicat.

In cazul in care Berlusconi va supravietui votului de incredere din Camera Deputatilor, unde coalitia de la putere nu dispune de o majoritate confortabila, victoria va fi cu siguranta una la limita, insa daca va pierde acest vot, atunci Silvio Berlusconi va fi obligat sa demisioneze, comenteaza cei de la BBC.

Pe de alta parte, chiar daca seful Guvernului italian va reusi sa adune indeajuns de multe voturi incat sa ramana in functie, analistii politici se declara sceptici in legatura cu stabilitatea politica a Italiei si se asteapta ca, cel mai tarziu in primavara lui 2012, sa fie convocate alegeri anticipate.

Ca sa ramana in fruntea Guvernului, Berlusconi, in varsta de 75 de ani, are nevoie de o majoritate simpla de 316 de voturi din 630. Asta in conditiile in care membrii formatiunii sale politice, Poporul Libertatii, impreuna cu cei ai aliatilor din coalitie, Liga Nordului, numara doar 293.

Mai mult de atat, parlamentarii de centru-stanga, aflati in opozitie, intentioneaza sa protesteze parasind sala in timpul discursului, a declarat liderul grupului democrat din Parlament, Dario Franceschini.

Opozitia i-a cerut lui Berlusconi sa demisioneze, spunand ca respingerea, marti, a unui proiect al Guvernului a dovedit ca acesta nu mai are autoritate. Votul a vizat aprobarea cheltuielilor statului de anul trecut. Proiectul a fost respins la diferenta de un vot.

Berlusconi, in varsta de 75 de ani, afectat in prezent de o serie de scandaluri sexuale si de coruptie, a declarat ca intentioneaza sa ramana in functie pana la expirarea mandatului, in 2013.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Silvio Berlusconi vot de incredere, #Guvern Italia vot de incredere , #premierul Italiei