Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Criza euro: Merkel si Sarkozy rad de Berlusconi

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 09:53
2232 citiri
Criza euro: Merkel si Sarkozy rad de Berlusconi

Angela Merkel si Nicolas Sarkozy au ras intr-o conferinta de presa, cand au fost intrebati despre deficitul Italiei si capacitatea premierului Silvio Berlusconi de a face reforme.

In cadrul conferintei de presa comune, Angela Merkel si Nicolas Sarkozy au fost intrebati daca Silvio Berlusconi le-a dat asigurari cu privire la capacitatea Italiei de a-si reduce deficitul si de a face reforme. Cei doi s-au privit in ochi si-au zambit complice, inainte sa raspunda.

Atitudinea dispretuitoare a celor doi inalti demnitari nu a ramas fara raspuns in Italia, unde presa dezbate pe larg situatia.

Publicatia Corriere della Sera, care in repetate randuri l-a criticat pe premier pentru lipsa de actiune in ceea ce priveste criza economica, a caracterizat reactia liderilor europeni drept "excesiva", aratand ca aceasta nu face cinste italienilor, fie ca il plac pe Silvio Berlusconi sau nu.

Il Giornale, ziarul detinut de familia Berlusconi, a comparat situatia cu cea de la Cupa Mondiala din 2006, cand fotbalistul Zinedine Zidane l-a lovit cu capul pe italianul Marco Matterazzi.

La Reppublica scrie ca intreaga clasa politica italiana a reactionat la incident. Liderul Opozitiei, Pier Luigi Bersani, a declarat ca, desi nu il place pe Berlusconi, italienii nu trebuie ridiculizati. Fostul premier Romano Prodi a declarat ca "s-a simtit umilit" in urma incidentului.

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a declarat luni ca presedintele Nicolas Sarkozy a avut, de fapt, o problema cu membrul italian in consiliul Bancii Europene Centrale, Lorenzo Bini-Smaghi, care a refuzat sa demisioneze, desi Franta face presiuni pentru numirea unui francez pe acest post. Cu privire la Bini-Smaghi, Silvio Berlusconi i-ar fi replicat presedintelui francez: "Ce vrei sa fac, sa-l omor?", relateaza San Francisco Chronicle.

"Gesturile si expresiile care ridiculizeaza tara noastra sunt inoportune", a declarat ministrul italian de Externe, Franco Frattini.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Angela Merkel, #Nicolas Sarkozy, #Merkel Sarkozy rad, #Silvio Berlusconi , #premierul Italiei
Comentarii