Titlurile de stat italiene ating noi maxime

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 17:39
590 citiri
Titlurile de stat italiene ating noi maxime

Costurile de finantare ale Italiei continua sa creasca - fiecare zi aducand un nou maxim istoric, in ultima vreme - presiunea fiind marita si de proximitatea votului de incredere pentru prim-ministrul Silvio Berlusconi.

Dobanzile la imprumuturile pe 10 ani acordate Guvernului italian au atins nivelul de 6,73 procente, cel mai ridicat din momentul instituirii monedei unice europene, in 1999, informeaza BBC.

Investitorii traduc astfel temerea legata de posibilitatea ca cea de-a treia economie a zonei euro sa devina urmatoarea victima a crizei datoriilor suverane. Randamentele la bondurile italiene au depasit nivelul care, pentru celelalte tari ale zonei euro, a declansat interventia financiara internationala.

Nivelul de referinta, considerat ca fiind stabil, este cel al Germaniei care, in prezent, plateste o dobanda de 1,8 procente pentru imprumuturi pe 10 ani.

Totusi, in Italia, situatia este mai complicata decat in Irlanda, Portugalia sau Grecia din cauza dimensiunilor economiei; o interventie externa in Italia ar presupune sume enorme, care nu pot fi stranse si platite de catre forurile transnationale europene. Italia este astfel obligata sa recastige increderea pietelor prin politici interne legate de fiscalitate.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#criza Italia, #criza datorii suverane, #randamente bonduri Italia , #premierul Italiei