Berlusconi apeleaza la CEDO pentru a scapa de inchisoare

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 20:38
1138 citiri
Berlusconi apeleaza la CEDO pentru a scapa de inchisoare
Foto: www.therichest.com

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, a apelat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasburg, in speranta ca va reusi sa anuleze condamnarea sa recenta pentru frauda fiscala.

Avocatii magnatului contesta de asemenea si legalitatea incercarilor adversarilor politici ai acestuia de a-l elimina din parlament, arata The Independent.

Curtea de la Strasbourg urmeaza sa analizeze admisibilitatea cererii lui Berlusconi inainte de a examina fondul problemei.

Miscarea sa apare in contextul in care Senatul italian se intruneste luni pentru a discuta eliminarea din parlament a fostului premier, dupa decizia Curtii Supreme din 1 august de a-i mentine acestuia pedeapsa de 4 ani de inchisoare pentru frauda.

Conform noilor legi anticoruptie din Italia, magnatul trebuie sa isi piarda locul din Senat. Suporterii lui Berlusconi spun inca ca legea nu ar trebui aplicata retroactiv si au amenintat ca se vor retrage din fragila coalitie de guvernare daca oponentii lui Berlusconi, care detin majoritatea in Senat, vor vota eliminarea acestuia.

Multi experti in legislatie spun ca Berlusconi va pierde la Strasburg, intrucat cazul sau nu se sprijina pe argumente solide. Din cate se stie, Berlusconi se teme enorm sa isi piarda locul din Senat, deoarece, odata ce isi va pierde imunitatea asigurata de acesta, judecatorilor le va fi mult mai usor sa il aresteze si pentru alte infractiuni de care este acuzat.

Avocatii sai doresc ca judecatorii CEDO sa se pronunte si asupra condamnarii pentru frauda fiscala.

Ei spun ca acesta condamnare violeaza articolul 7 din Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, care arata ca nimeni nu poate fi gasit vinovat pentru o infractiune care nu era stipulata in lege la momentul in care a fost comisa, si ca nu se poate acorda o pedeapsa mai grea decat cea care era aplicabila la momentul comiterii infractiunii.

Curtea Suprema de Casatie a Italiei l-a condamnat pe Berlusconi pentru pentru ascunderea a milioane de euro castigati cu imperiul sau media in fonduri de investitii internationale.

Anterior, Berlusconi reusise sa evite zeci de condamnari pentru mita sau fraude fiscale, inclusiv datorita unor schimbari de legislatie introduse de el in perioada cand a fost premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Silvio Berlusconi apel CEDO condamnare, #Silvio Berlusconi CEDO anulare condamnare, #Berlusconi condamnare frauda CEDO , #stiri Silvio Berlusconi
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Ränjitul lui B`sconi ar merita 5 ani plus
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca Berlusconi, gagicar batran si chel,