Berlusconi promite "electoral" ca va rezolva criza deseurilor

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 15:57
852 citiri
Berlusconi promite "electoral" ca va rezolva criza deseurilor

Prima sarcina a lui Silvio Berlusconi, daca se va intoarce la guvernare dupa alegerile din luna aprilie, va fi sa curete gunoaiele de pe strazile din Napoli, a declarat miercuri fostul premier, citat de Reuters.

Berlusconi a acuzat guvernul de centru-stanga pentru ca a permis gunoaielor sa se adune in Napoli si sustine ca imaginile transmise de posturile de televiziune cu deseurile au afectat imaginea Italiei.

Potrivit sondajelor, omul de afaceri in varsta de 71 de ani, care a pierdut in fata centru-stangii in 2006, il va inlocui la guvernare pe Romano Prodi, al carui executiv s-a prabusit luna trecuta.

Ca si Veltroni, Berlusconi si-a luat angajamentul sa reduca taxele si sa creasca prezenta politiei pe strazi pentru a preveni infractiunile.

"Principala problema este, insa, criza gunoaielor din Napoli. N-am somn noaptea pentru a gasi o modalitate prin care sa o rezolv", a declarat politicianul de centru-dreapta intr-un interviu acordat unui post de radio.

Agravata de conflictele politice, de implicarea mafiei si de proteste, criza deseurilor dateaza de 14 ani, dintre care multi sub Berlusconi.

Deciziile lui Prodi de a trimite trupe si de a numi un "tar al gunoaielor" nu au fost eficiente, iar locuitorii din Napoli au incendiat gunoaiele si au construit baricade pentru a-si exprima nemultumirea.

Gunoaiele din Napoli nu au fost mentionate in platforma politica a lui Veltroni, prezentata luni, care se concentreaza pe revitalizarea economiei, reducerea infractionalitatii si reformarea Parlamentului.

Berlusconi urmeaza sa isi prezinte platforma electorala in weekend, dar a declarat ca prabusirea lui Prodi face campania redundanta.

"Dupa esecul guvernului Prodi, nu are sens sa fac campanie si nu vad cum ar mai putea italienii sa mai aiba incredere in stanga. Dar daca ii permit stangii si lui Veltroni sa castige, vor primi ceea ce merita", a declarat el pentru un post local de radio.

El oscileaza intre a spune ca este "sigur de o majoritate" clara si a face speculatii in legatura cu o "mare coalitie" cu Veltroni, daca diferenta fata de opozitie va fi la fel de stransa ca cea care i-a ingreunat pozitia lui Prodi.

In conditiile in care sondajele arata ca Partidul Democrat al lui Veltroni se apropie de Poporul Libertatii (PDL) al lui Berlusconi, se vorbeste din ce in ce mai mult de un pact postelectoral.

Un studiu realizat de institutul Demoskopea si publicat miercuri arata ca PDL este creditat cu 44%, in scadere cu 0,5%, in timp ce PD este preferat de 36,5% din electorat, in crestere cu doua procente.

Alegerile din 13 - 14 aprilie se profileaza drept o cursa cu patru participanti si nu o batalie intre doua coalitii mari si dezbinate, cum s-a intamplat in 2006.

Ambele partide mari, PD si PDL, au format grupuri mai mici si mai stranse, iar partenerii lor parasiti s-au regrupat in centru sau stanga.

"Adevarul este ca numai doua forte politice au o sansa sa castige si sa guverneze singure: unul este Poporul Libertatii si celalalt PD", a spus Berlusconi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#criza deseurilor, #berlusconi, #campania , #stiri Silvio Berlusconi