Berlusconi: Sunt hartuit, este un proces politic de necrezut

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 10:10
1997 citiri
Berlusconi: Sunt hartuit, este un proces politic de necrezut
Foto: Arhiva

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, condamnat vineri la patru ani de inchisoare pentru frauda fiscala, a denuntat 'o intolerabila hartuire judiciara', transmite AFP.

'Este un proces politic, de necrezut si intolerabil. Fara nicio indoiala, este un verdict politic, cum politice sunt toate procesele deschise impotriva mea', a declarat Berlusconi in cadrul unei emisiuni difuzate la unul din posturile sale de televiziune, Italia 1.

Vizibil nervos, Il Cavaliere, obiectul a 33 procese in cei aproape 18 ani de cariera politica, a subliniat ca el si avocatii sai 'considerau imposibila o condamnare in acest proces'. 'Eram sigur ca voi fi achitat pentru o acuzatie complet paralela cu realitatea. Este o condamnare politica de necrezut si intolerabila', a adaugat el.

'Nu mai poate continua astfel. Trebuie sa facem ceva', a mai afirmat Berlusconi, tinand sa atraga atentia ca, din cauza 'anumitor judecatori, tara este pe punctul de a deveni barbara, de nelocuit si inceteaza sa mai fie o democratie'.

In opinia lui, condamnarea sa la patru ani de inchisoare, dintre care trei au fost imediat amnistiati, si la cinci ani de interdictie in exercitarea oricarei functii publice 'demonstreaza ca justitia are scopuri politice'.

Silvio Berlusconi, ale carui procese au privit rand pe rand probleme de frauda fiscala, corupere a politiei, bilanturi false ori finantare ilegala a partidelor, se declara convins ca este victima unei campanii de persecutie din partea 'judecatorilor de stanga'.

Berlusconi, condamnat la 4 ani de inchisoare - daca are ghinion, executa maxim 1 an

In ultima perioada cand s-a aflat in fruntea guvernului italian, el i-a acuzat frecvent pe magistrati, in cursul interventiilor sale publice, ca doresc sa-i afecteze imaginea pentru a-l constrange sa demisioneze.

In varsta de 76 de ani, Silvio Berlusconi, ajuns ultima data la putere in mai 2008, a fost nevoit sa demisioneze in noiembrie 2011, intr-un moment in care criza financiara ameninta Italia, iar majoritatea sa parlamentara se destrama.

In conflict cu justitia de peste 20 de ani, patronul clubului AC Milan este acuzat in mai multe procese, printre care cel in curs cunoscut sub numele de 'Rubygate', pentru intretinere de relatii sexuale platite cu o minora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Berlusconi reactie condamnare, #Berlusconi hartuit, #Berlusconi condamnat , #stiri Silvio Berlusconi