Berlusconi: Violatorii romani de la Guidonia meritau o pedeapsa mai aspra

Marti, 03 Februarie 2009, ora 14:53
1564 citiri
Berlusconi: Violatorii romani de la Guidonia meritau o pedeapsa mai aspra

Premierul italian Silvio Berlusconi a calificat marti drept "impardonabila" decizia judecatorilor italieni de a-i plasa in arest la domiciliu pe cei doi romani acuzati de complicitate in dosarul violului de la Guidonia, relateaza RaiNews24 pe site.

Violul este un delict "impardonabil si groaznic", a spus Berlusconi. "Ar trebui ca magistratii sa aplice cu adevarat legea si ca toti cetatenii sa simta ca pedeapsa este o certitudine si nu ceva care, in unele cazuri, poate lipsi", a declarat Berlusconi intr-un interviu acordat postului de televiziune Italia 1, citat de NewsIn.

"Nimeni nu poate sa nu fie de acord sau sa ramana nepasator la strigatul de durere al parintilor tinerilor din Guidonia", a afirmat premierul italian, referindu-se la o scrisoare trimisa luni de parintii tinerei violate la Guidonia si de cei ai prietenului sau, agresat si inchis in portbagaj, presedintelui Giorgio Napolitano.

"Vrem dreptate si nu vrem sa fim abandonati, singuri, cu durerea noastra. (...) Vrem ca institutiile sa ia masuri pentru ca tot ceea ce s-a intamplat sa nu se mai intample. Vrem ca parlamentarii sa schimbe legile pentru ca astfel de infractiuni sa fie pedepsite mai sever. Vrem ca cei care au gresit sa primeasca o pedeapsa exemplara", au scris ei, potrivit La Repubblica.

Premierul Berlusconi s-a referit, pe langa la cei doi romani, si la un italian, in varsta de 22 de ani, acuzat ca ar fi violat o fata de 25 de ani la Roma, plasat in arest la domiciliu de judecatori. Aceast decizie a generat o polemica aprinsa.

Primarul Gianni Alemanno a vorbit de un "semnal gresit", cerand justitiei "sa revoce arestul la domiciliu al acuzatului si sa opteze pentru un proces rapid, care sa stabileasca definitiv responsabilitatea si sa garanteze, astfel, pedeapsa". La randul sau, ministrul justitiei Angelino Alfano a mobilizat inspectorii sai "pentru a verifica daca decizia luata este corecta".

Politia italiana a arestat in noaptea de luni spre marti sase romani acuzati pentru violarea unei tinere si agresarea logodnicului ei la Guidonia, in apropiere de Roma: patru dintre ei sunt acuzati pentru violenta sexuala si jaf cu circumstante agravante, iar ceilalti doi pentru complicitate, pentru ca nu au furnizat politiei informatii despre primii, pe care i-au gazduit dupa viol. Agresorii ar fi fost batuti in inchisoare de autoritati, relateaza La Repubblica.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Silvio Berlusconi, #condamna romani, #viol Guidonia, #cerere legi aspre , #stiri Silvio Berlusconi