Fii lui Berlusconi se gandesc sa oferteze compania Alitalia

Joi, 20 Martie 2008, ora 12:10
696 citiri
Fii lui Berlusconi se gandesc sa oferteze compania Alitalia

Silvio Berlusconi, ce candideaza din nou pentru functia de prim-ministru al Italiei la alegerile din aprilie 2008, a declarat ca fii sai ar putea face o oferta alternativa pentru preluarea companiei aeriene Alitalia, in cazul in care Air France-KLM se va retrage, informeaza Reuters.

Berlusconi a catalogat "inacceptabila" oferta grupului Air France-KLM, afirmand ca grupul se va retrage cel mai probabil din cursa de preluare a Alitalia, lasand loc liber rivalilor de la Air One.

"Aceasta actiune va fi sprijinita de o serie de banci, printre care ar putea fi si Banca Intesa, precum si de o serie de oameni de afaceri, printre care si fii mei", a declarat liderul opozitiei din Italia.

Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca comerciala din Italia, se va intruni joi pentru a discuta rezultatele financiare, insa nu este clar daca are planuri legate de preluarea Alitalia.

Oferta de preluare a Air France-KLM evalueaza titlurile Alitalia la 0,1 centi pe actiune.

Oferta a atras luni criticile politicienilor si sindicatelor din Italia, ce s-au opus planurilor Air France-KLM de a reduce din zborurile si personalul companiei.

Air One a atacat in justitie vanzarea Alitalia sustinuta de guvernul italian de centru-stanga, insa fara succes.

Oferta companiei Air One, de un cent pe actiune, a fost sprijinita de politicienii care doresc ca Alitalia sa ramana o marca exclusiv italiana.

Alitalia, ce inregistra pierderi de un milion de euro pe zi, a anuntat pe 29 februarie ca mai dispune doar de 282 milioane euro, cu 23% mai putin decat in ianuarie, si ca datoriile companiei au crescut cu 7%, la 1,28 miliarde euro.

Compania aeriana Air France-KLM, numarul unu la nivel mondial din punct de vedere al veniturilor, a oferit initial 0,35 euro pe o actiune Alitalia.

Compania italiana estimeaza ca preluarea actiunilor va incepe in iunie 2008, Air France-KLM intentionand sa delisteze actiunile Alitalia in cazul in care va acumula o participatie de peste 90%.

Air France-KLM a propus, de asemenea, sa achizitioneze obligatiunile convertibile in actiuni Alitalia, emise de compania italiana, si care insumeaza 608 milioane, anuntand ca va efectua o majorare de capital de 1 miliard euro la incheirera acordului, oferta ce va fi deschisa tuturor actionarilor Alitalia.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...