Reuters: Armata scoasa pe strazi in Italia nu a oprit agresiunile rromilor

Luni, 25 August 2008, ora 17:49
2813 citiri
Reuters: Armata scoasa pe strazi in Italia nu a oprit agresiunile rromilor
Foto Roma Notizie

Doua atacuri asupra unor turisti in Italia, la sfarsitul saptamanii, au plasat Guvernul lui Silvio Berlusconi intr-o pozitie delicata, in ceea ce priveste eficienta masurilor de siguranta publica intrate in vigoare in aceasta vara, printre care si mobilizarea armatei.

O olandeza de 52 de ani a fost violata si batuta vineri seara, dupa ce ea si sotul ei, care faceau o calatorie cu bicicleta prin Italia, si-au instalat cortul intr-o ferma abandonata din apropierea Romei, transmite Reuters.

Turistii au fost atacati dupa ce isi instalasera cortul pe un teren de la periferia capitalei Italiei, potrivit carabinierilor.

Dupa ce le-au furat 1.500 de euro, presupusii agresori, doi romani in varsta de 20, respectiv 32 de ani, i-au lovit pe cei doi turisti si au violat femeia. Ei l-ar fi obligat pe sot sa priveasca scena.

Barbatul prezinta mai multe fracturi, iar femeia este in stare de soc, potrivit presei. Cei doi sunt internati intr-un spital din Roma.

Duminica noaptea, un cuplu german a fost atacat pe o plaja din Rovigliano, in apropiere de Napoli, iar femeia in varsta de 25 de ani a fost violata. Politia a arestat un barbat pentru aceasta agresiune si cauta alti doi.

Cele doua atacuri au avut loc in ciuda masurilor luate de Guvernul lui Silvio Berlusconi pentru a combate infractionalitatea, masuri ce includ desfasurarea a 3.000 de militari pe strazile oraselor din Italia si inasprirea masurilor de combatere a imigratiei ilegale.

Opozitia si organizatiile pentru apararea drepturilor omului au criticat aceste masuri, dar sondajele arata ca multor italieni le inspira incredere vederea militarilor in uniforme de camuflaj pe strazi.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, care a castigat alegerile cu un program axat pe sporirea sigurantei publice, a fost criticat dupa ce a spus ca turistii olandezi ar fi trebuit sa isi aleaga cu mai multa grija locul unde si-au montat cortul.

"A fost o imprudenta din partea lor sa innopteze intr-un loc despre care se stie ca este plin de vagabonzi", a spus Alemanno, care are un trecut neofascist, mai noteaza agentia Reuters.

Asociatia italiana de ciclism, FIAB, a spus ca este strigator la cer ca primarul sa acuze turisii olandezi si a subliniat ca nu exista indicatoare care sa ii ajute pe "ciclistii straini atrasi de frumusetea tarii".

Alemanno a precizat ulterior ca nu a vrut sa "dea vina pe turisti pentru acest episod grav", ci doar sa recomande celor care viziteaza Roma sa se "comporte prudent pentru a reduce riscul". Spunand ca declaratiile sale au fost "manipulate", primarul a promis ca va vizita cuplul olandez la spital.

Primarul Romei si-a exprimat sprijinul pentru extinderea mandatului politienesc al militarilor desfasurati luna aceasta pe strazi.

"Trebuie sa ne intensificam eforturile, in speranta ca nimeni nu ne va acuza de exces sau ca vrem sa militarizam orasul", a spus el.

Noul sef al politiei Romei, Giuseppe Caruso, si-a preluat functia luni, spunand ca "oricine are dreptul sa se opreasca unde vrea", referindu-se la ciclistii olandezi, si ca rezolvarea cazului acestora este prima sa prioritate.

Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea, Naty, a anunțat pe rețelele sociale că nu se mai poate trăi în țara unde s-a mutat în 2021. Naty Badea, corespondent Antena 3, s-a mutat în 2021 în Italia,...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#Italia, #Roma, #rrom, #agresiune, #Silvio Berlusconi , #stiri Silvio Berlusconi