Silvio Berlusconi prefera inchisoarea - Nu vrea sa faca munca in folosul comunitatii

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 17:27
2087 citiri
Silvio Berlusconi prefera inchisoarea - Nu vrea sa faca munca in folosul comunitatii
Foto: AP

Fostul premier italian Silvio Berlusconi prefera sa fie inchis decat sa beneficieze de avantajele unei pedepse mai usoare pentru persoanele peste 70 de ani sau sa faca munca in folosul comunitatii, in cazul in care va fi condamnat pentru frauda fiscala.

"Nu voi fi exilat si nici nu voi accepta sa fiu prizonierul serviciilor sociale, ca un criminal care trebuie reeducat", a spus politicianul, intr-un interviu acordat cotidianului Libero si citat de AFP, scrie Sydney Morning Herald.

Miliardarul, care va implini 77 de ani in septembrie, refuza pana si posibilitatea pe care o au persoanele in varsta de a-si ispasi pedeapsa in arest la domiciliu.

"Daca ma condamna, imi voi asuma responsabilitatea si ma voi duce la inchisoare", a mai spus Berlusconi.

Curtea de Casatie va examina marti, 30 iulie, un recurs contra condamnarii sale la patru ani de inchisoare si cinci ani de interdictie de exercitare a unei functii publice.

"Nu am dormit de o luna. Ma trezesc in mijlocul noptii si ma holbez la tavan. Ma gandesc ce lucruri teribile mi-au facut", a mai marturisit fostul premier italian.

Berlusconi asteapta verdictul in dosarul Mediaset, care se refera la achizitionarea si vanzarea de drepturi de a difuza filme si seriale de televiziune americane din partea societatii cu acelasi nume, fondata de Silvio Berlusconi, si in care fostul premier este acuzat de frauda fiscala.

Recursul lui Berlusconi in cazul condamnarii pentru frauda fiscala, respins

Politicianul respinge acuzatiile, precizand ca la acea vreme era premier, deci era prea ocupat cu cariera sa pentru a sti aboslut tot ce se intampla in firma.

Silvio Berlusconi a mai fost judecat si intr-un alt dosar, cunoscut sub numele de "Rubygate", pentru de abuz de putere si de intretinere de relatii sexuale contra cost cu o prostituata, marocana Karima El-Mahroug, numita "Ruby", minora la vremea respectiva.

Silvio Berlusconi - sapte ani de inchisoare in dosarul "Rubygate" (Video)

In acest dosar el a fost condamnat in luna iunie de judecatorii Tribunalului din Milano la sapte ani de inchisoare si la interdictia permanenta de a exercita functii publice.

Avocatul lui Berlusconi, Niccolo Ghedini, a anuntat un recurs la Curtea de Apel din Milano si, in caz de confirmare a pedepsei, un recurs la Curtea de Casatie de la Roma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Berlusconi inchisoare munca folosul comunitatii, #condamnare Silvio Berlusconi, #inchisoare Silvio Berlusconi , #stiri Silvio Berlusconi
Comentarii