The Independent: Neo-fascist in postul de primar al Romei

Miercuri, 30 Aprilie 2008, ora 01:29
1724 citiri
The Independent: Neo-fascist in postul de primar al Romei

Un fost bataus de strada neo-fascist a obtinut o victorie zdrobitoare in campania electorala pentru Roma, incununand succesul de acum doua saptamani al lui Silvio Berlusconi si a centrului-dreapta la alegerile generale si alimentand temerile ca Italia este acum pregatita pentru un asalt fara precedent asupra imigratilor, comenteaza The Independent.

Noul primar al Orasului Etern este acum Gianni Alemanno, care a promis inasprirea legilor imigrantilor. In "Pactul pentru Roma", de 16 puncte, punctul cu numarul sapte preconizeaza: "Activarea imediata a procedurii de expulzare a 20.000 de nomazi si imigranti care au incalcat legea in Roma".

Punctul opt prevede: "Inchiderea taberelor nomade ilegale, controale riguroase si efective asupra celor legale si eliminarea lor progresiva".

Alegerea lui Alemanno, cu o diferenta de aproape 7 procente in fata fostului primar candidat al centrului-stanga, Francesco Rutelli, confirma faptul ca valul de xenofobie care a purtat Liga Nordului pe culmi istorice la alegerile generale de luna aceasta a ajuns, acum, la Roma, comenteaza The Independent.

Semnele existau din luna noiembrie, cand uciderea casnicei din Roma, Giovanna Reggiani, pe o alee de la gara catre casa ei, l-a provocat pe primarul Walter Veltroni sa ceara guvernului lui Romano Prodi sa voteze un dictat care mandateaza expulzarea strainilor indezirabili, inclusiv a celor din interiorul UE, fara a fi nevoie de ordin judecatoresc.

Cererea a fost urmata de demolarea taberelor ilegale din capitala. Legea a fost aprobata imediat - cea mai draconica reactie la presiunile imigratiei in Europa de vest.

Generoasa, umana Italie si-a scos, dintr-o data, coltii, iar oamenii din alte parti si-au amintit ca un italian a inventat fascismul si a umplut strazile cu camasi negre si salutul roman.

The Times : Copii din pivnita, tinuti captivi de tatal lor, au deficiente ale sistemului imunitar si sufera de anemie

Dimensiunile cosmarului trait de o femeie si trei dintre copii sai, tinuti captive intr-o pivnita din Austria, au iesit la iveala, o data cu inaintarea anchetei, noteaza The Times.

In vreme ce trei dintre cei 7 copii care au rezultat din relatia incestuoasa a lui Joseph Fritzl cu fica sa au fost redati societatii, ceilalti au trait, fara nici o raza de lumina a soarelui, intr-o pivnita de aproape 2 metri inaltime.

Autoritatile austriece au dezvaluit ca cei 3 copii sufera de deficiente ale sistemului imunitar si deficienta de vitamica D. Nici unul nu a fost vazut de vreun doctor sau dentist inaintea eliberarii, iar cel mai in varsta, de 19 ani, si-a pierdut aproape toti dintii.

Expertii spun ca probemele psihologice - rezultate deopotriva din a fi rodul unei relatii incestuoase, dar si de a trai intr-o pivnita, expusi claustrofobiei - sunt unice.

Die Welt : Bulgaria si Romania - copiii problema ai Uniunii Europene

La 1 mai se implinesc patru ani de la extinderea spre Est a UE si aproape toate statele membre au inregistrat de atunci progrese. Numai Romania si Bulgaria raman niste copii problema, comenteaza Die Welt. Tara care incalca insa de cele mai multe ori legile UE este o veche cunostinta.

Presedintele Slovaciei, Robert Fico, este un om mandru caruia nu-i place critica. Acum, el planuieste sa se amestece in libertatea presei. Fico vrea sa obtina ca toate articolele care nu sunt scrise in mod "obiectiv" din punctul de vedere al guvernului, sa poata fi contracarate cu o contraprezentare.

In cazul in care planurile sale se vor pune in practica, acestea nu vor constitui doar un capitol sumbru in istoria Slovaciei, ci si o pilula amara pentru UE. In urma cu patru ani, la 1 mai 2004, Slovacia a aderat la UE impreuna cu alte noua state - Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Malta si Ciprul.

De atunci, statele membre sunt controlate de la Bruxelles, asemenea Germaniei si celorlalte state membre, de catre sectoare de specialitate ale Comisiei UE. Copiii problema ai UE raman Romania si Bulgaria, care insa au aderat in ianuarie 2007. Pentru ambele tari, aderarea a venit prea repede, comenteaza Die Welt.

Bruxelles-ul ar fi putut sanctiona gravele incalcari ale dreptului UE cu ajutorul asa-numitelor clauze de salvgardare, prin neacordarea unor fonduri de dezvoltare - dar acest lucru nu se intampla.

UE nu vrea sa sperie guvernele de la Sofia si Bucuresti, pentru ca are nevoie de acordul lor in cazul unor decizii importante care se iau in activitatea cotidiana a UE, conchide Die Welt.

Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi. La...
#Die Welt, #Romania, #Bulgaria, #Italia, #The Independent, #neofascism , #stiri Silvio Berlusconi