Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, lua mita cu sacosa

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 20:31

   

Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, lua mita cu sacosa
Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, ar fi primit atat in septembrie cat si in octombrie mita de la subordonati, momentele fiind inregistrate video cu fiecare ocazie, potrivit motivarii TB, in care se arata ca inaltul functionar il sfatuia pe intermediar sa nu recunoasca nicio eventuala acuzatie

In motivarea deciziei din 16 octombrie a Tribunalului Bucuresti, prin care Silviu Bian, fost presedinte al ANOFM, a fost arestat preventiv pentru luare de mita, se arata ca acesta "a fost surprins in diferite ipostaze suspecte de loc si timp, cu sume mari de bani a caror provenienta nu o poate explica plauzibil, culminand cu prinderea lui in flagrant cand a primit suma de 82.000 de lei, bani inscriptionati cu mentiunea 'mita' inscrisa cu instrument scriptural de culoare verde fluorescent".

Silviu Bian, arestat pentru 29 de zile - Boc l-a demis de la sefia ANOFM (Video)

Judecatorii TB spun ca, din probele stranse de procurori reiese ca, pe 17 septembrie, ca urmare a unor convorbiri telefonice purtate intre inculpat si denuntatorul din acest dosar, cel care ar fi strans sumele de bani de la subordonati, s-a stabilit ca acestia sa se intalneasca in dupa-amiaza aceleiasi zile, pentru ca Bian sa primeasca sumele solicitate, stranse de la persoanele care lucreaza in cadrul unor proiecte ce se deruleaza din fonduri europene, in cadrul ANOFM, respectiv a sumelor de 19.000 de lei si 22.000 de euro.

Silviu Bian, exclus din PDL"Potrivit inregistrarilor audio-video, sumele de bani mentionate au fost introduse de R.C. (denuntatorul, n.r.) intr-o punga de plastic transparenta, apoi intr-o alta punga de culoare rosie. Inregistrarea ambientala video a relevat continuitatea intre momentul introducerii banilor in punga si momentul remiterii catre inculpat, neexistand dubii cu privire la continutul acesteia", se arata in motivarea citata.

Astfel, judecatorii au respins apararea lui Bian, care a sustinut ca nu stia ca in punga primita ar fi bani, ci doar sticle de batutura si cafea, atentii pe care, de altfel, le primea des.

De asemenea, din interceptarile ambientale reiese ca Bian l-ar fi intrebat pe denuntator ce este in punga, acesta raspaunzandu-i "sunt aia...stiti dumneavoastra", iar inregistrarea video dovedeste ca fostul sef al ANOFM a deschis portiera autoturismului cu care venise si a pus punga de culoare rosie pe bancheta din spate.

Potrivit declaratiei sale de avere, Silviu Bian detine patru terenuri, patru locuinte, doua autoturisme si un tractor. Salariul lui la ANOFM de 4.500 de lei pe luna.
Sursa: rNews

Articol citit de 2868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Moldoveanu
rank 5
De ce nu este aparat de PDL ?
Pentru ca a retinut mai mult decit i se cuvenea. Lacomia la pierdut !
Nastratin
rank 1
sobolanul PDList a invatat bine de la regina Blejnar!
acest sobolan Bian Silviu a luat lectii si de la interlopii pdl Videanu-Berceanu-Blaga...
draculescu
rank 5
Ce liniste de mormant!
Unde sunteti, mey pedelacilor? Acu de ce nu mai comentati nimic? V-a prins cu pantalonii in vine?
Mai deunazi declara Maior de la SRI ca sunt monitorizate de mult clanurile interlope, ei si0au facut datoria si v-au inaintat rapoartele dar voi le-ati bagat in sertare si va duceati la bairamurile tiganilor sa le faceti fala si sa va pupati cu ei si sa va luati tainul!
LucuC
rank 5
V-a prins cu pantalonii in vine?
Exact! Dar banuiesti de ce.
LIBERALUL
rank 5
Ţi s-a făcut dor de ei?
Poate sunt la strans de"recoltă"...Poate umblă după flori medicinale...
LIBERALUL
rank 5
Dar dacă cere CINEVA postul?
Cu o ofertă centrală mai mare?Poate pleacă unul din minister si vrea să ajungă precum Botis....
lool
rank 5
E aproape un soc, toata lumea stia ca suntem condusi de sfinti.
.
bum
rank 5
sa-i luam sacosa si gata ! problema-i rezolvata !
oameni buni , sunt racit tun ! beau palica cu piper , de doua zile , si degeaba ! cine mai stie retete ? ( fara bataie de joc )
Nastratin
rank 1
nea Bum, ce mai e nou in Franta?
fa un ceai de...ceapa...sigur ajuta! Bea fierbinte.
Iar daca vrei sa nu mai auzi de raceala niciodata, bea mult suc de portocale preventiv.
dinum
rank 2
sacosa sacosa sacosa
era portocalie sau verde?
copilul
rank 1
Da-i inainte , dar fara piper si la nevoie , dubleaza reteta !
Insanatosire grabnica !!! Piperul te insala , in privinta tariei , care trebuie sa fie 68.17* , nu celsius !!!
LIBERALUL
rank 5
Bian lua mită cu sacoşa!
Probabil că mai intai a fost psdrist ,că altfel ar fi luat cu găleata!
Problema e alta.De ce nu se merge pe firul logicii?
Dacă Bian lua mită 20 000 euro de la un AJOFMist (ori
subaltern din aparatul lui central),inseamnă că si acestia luau de la subalternii lor!Ceva gen ,Bian lua de la 41 de judeteni si ăstia luau de la ai lor de la orase...Iar aici,plătitorii erau cei care solicitau locuri de muncă si functii "care aduc bani"(vorba unui cunoscut personaj!),ori pentru a acoperii munca la negru
la care se dedau multi patroni..
Asa o fi?Să tot trăiesti cu speranta de VINDECARE a
madamei CORUPŢIA!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor