Paleologu, despre Bian: Nu trebuie sa ai un verdict ca sa te delimitezi de un coleg

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 11:06

   

Paleologu, despre Bian: Nu trebuie sa ai un verdict ca sa te delimitezi de un coleg
Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu e de parere ca, desi toata lumea trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie, partidul nu trebuie sa piarda tinand in brate diversi membri acuzati de fapte de coruptie grave.

"Prezumtia de nevinovatie, ca principiu, intr-un proces este altceva decat suspendarea sau nesuspendarea pe motive politice a unui coleg de partid. Sunt doua planuri diferite. Nu e nevoie sa astepti o judecata a instantei, pentru a te delimita de un coleg, care acum, pe moment, iti aduce o pierdere de imagine", spune, la RFI, vicepresedintele PDL.

Paleologu a explicat ca, daca un anumit membru aduce un prejudiciu de imagine intregului partid, atunci ar trebui ca formatiunea sa se delimiteze de el.

"Nu sunt de acord cu aceia care leaga mult prea strans prezumtia de nevinovatie de masurile care tin de o logica politica a partidului. Deci eu as face o distinctie intre cele doua planuri: faptul ca exista principiul prezumtiei de nevinovatie nu inseamna ca trebuie sa stai in brate cu cineva ani de zile, pana cand lucrurile sunt clarificate in instanta, pentru ca intre timp, acel om te face sa pierzi voturi, aduce un prejudiciu de imagine partidului", precizeaza Theodor Paleologu.

Citeste mai mult despre Paleologu, despre Bian: Nu trebuie sa ai un verdict ca sa suspenzi pe cineva pe RFI.ro
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 823 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor