Silviu Bian, exclus din PDL

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 14:50
2784 citiri
Silviu Bian, exclus din PDL
Foto: Jurnalul National

Fostul sef al ANOFM Silviu Bian, arestat duminica pentru luare de mita in forma continuata, va fi exclus din PDL, a decis conducerea partidului in sedinta BPN de luni.

Conform statutului, Silviu Bian este mai intai suspendat de drept din partid, urmand ca decizia privind excluderea sa definitiva sa fie luata oficial in cadrul Consiliului National al PDL care va avea loc in cateva saptamani.

Hotararea luata luni de conducerea PDL era previzibila, Elena Udrea declarand inainte de inceperea sedintei ca "s-a creat o mare frustare pentru oamenii care chiar muncesc pentru partidul asta si au de suferit din cauza unor colegi ca domnul Bian".

In ceea ce priveste pozitia ocupata de Bian in cadrul ANOFM, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat ca Silviu Bian a fost revocat din functie in cursul zilei de luni, urmand ca atributiile sale sa fie preluate interimar de catre adjuncti, iar marti sa se inainteze premierului Emil Boc o propunere privind numele celui caruia i se va incredinta responsabilitatea conducerii ANOFM.

Silviu Bian a fost retinut sambata de procurorii anticoruptie, acuzat fiind, in calitate de sef al ANOFM, de luare de mita in forma continuata de la subalterni. Procurorii spun ca acesta a primit in 17 septembrie, 22.000 de euro si 19.000 de lei, si alti 82.000 de euro sambata, 15 octombrie, cand a fost prins in flagrant.

Secretarul de stat a primit duminica seara un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, premierul Emil Boc luand decizia de a-l demite din functie. Bian este vicepresedinte al PDL Alba, organizatia fiind cea care l-a propus pentru functia de sef al ANOFM.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...