Silviu Bian, fostul sef ANOFM, ramane in arest

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 19:27
1537 citiri
Silviu Bian, fostul sef ANOFM, ramane in arest

Fostul sef al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, arestat pentru luare de mita, va ramane in arest, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis, joi, ca masura arestarii preventive este legala.

Aceasta procedura, de verificare a legalitatii si temeiniciei masurii arestarii preventive, in cazul unor persoane, trebuie efectuata, dupa ce urmarirea penala este finalizata si cazul trimis in instanta, de catre judecator, din 60 in 60 de zile, sau in acest interval, fara ca el sa fie depasit, potrivit normelor penale in vigoare, scrie

Mediafax.

Bian, care se afla in arest preventiv din data de 16 octombrie dupa o decizie a Tribunalului Bucuresti, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit 22.000 de euro si peste un milion de lei mita de la subordonati ca sa vireze finantarea necesara unor proiecte, potrivit unui comunicat al DNA remis Ziare.com.

Alaturi de Silviu Bian, revocat de la sefia ANOFM pe 17 octombrie, in acest caz au mai fost trimise in judecata inca doua persoane: directorul Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM (OIPOSDRU), Alexandra Maria Tichindelean, si directorul executiv al Centrului National de Formare Profesionala a Personalului Propriu Rasnov, Cristache Ristea.

Conform comunicatului DNA, Alexandra Maria Tichindelean este acuzata de luare de mita, iar Cristache Ristea de complicitate la infractiunea de luare de mita in forma continuata.

Procurorii anticoruptie sustin, in rechizitoriul transmis instantei in acest caz, ca incepand cu data de 1 iulie 2010, la Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu Rasnov se deruleaza doua proiecte destinate dezvoltarii resurselor umane, finantate din fonduri europene si intitulate "Pregatirea aprofundata, continua in serviciul public de ocupare - PACSPO" si "Invatamant continuu aprofundat pentru Romania - ICAR", pentru care a fost alocata finantarea maxim admisa in cuantum de 5 milioane de euro pentru fiecare proiect.

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...