Frunzaverde crede ca Bian ar trebui exclus din PDL doar in cazul unei sentinte

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 12:29
1293 citiri
Frunzaverde crede ca Bian ar trebui exclus din PDL doar in cazul unei sentinte

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a afirmat ca Silviu Bian este automat suspendat din partid in urma arestarii sale, o decizie privind excluderea sa din PDL putand fi luata doar dupa ce un tribunal se pronunta asupra cazului fostului sef de la ANOFM.

"Cred ca trebuie sa avem un rezultat din partea justitiei, unul concret. Vom discuta astazi subiectul. (...) Intotdeauna spun ca, in asemenea cazuri, trebuie sa vedem o hotarare judecatoreasca, sa aiba loc o pronuntare clara din partea justitiei", a spus Frunzaverde, invitat sa comenteze daca este subiectul unei eventuale excluderi a lui Silviu Bian din partid.

Frunzaverde a aratat ca, in momentul de fata, Silviu Bian este oricum suspendat din partid ca urmare a arestarii sale. "In mod normal, el devine automat suspendat din partid. Este in situatia in care este, ce mai poti sa spui...", a declarat prim-vicepresedintele PDL. Intrebat daca acest caz aduce prejudicii de imagine partidului, Frunzaverde a raspuns sec: "Inevitabil".

Un alt prim-vicepresedinte al PDL, Teodor Baconschi, nu a dat un raspuns clar la chestiunea excluderii lui Bian, dar a apreciat ca acuzele la adresa acestuia sunt foarte grave nu doar din punct de vedere legal, ci si moral, deoarece este vorba de o incercare de extorcare a unor oameni pentru ca acestia sa-si pastreze slujbele.

"Acuzatiile formulate de procurori sunt deosebit de grave pentru ca este vorba de un caz calificat de santaj calificat. Daca el va fi confirmat de probe in instanta, evident ca justitia trebuie sa-si spuna cuvatul pentru ca a-ti stoarce subordonatii pentru a nu-i restructura este descalificant din punct de vedere moral si legal. Vom vedea cursul anchetei si, deocamdata, mi se pare normal ca premierul Boc l-a destituit prompt", a spus Baconschi.

Premierul Emil Boc l-a demis duminica seara pe Silviu Bian din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), a declarat pentru NewsIn ministrul Muncii, Sulfina Barbu. Barbu a mai precizat ca pentru postul lasat vacant, "sunt cateva nume care sunt in discutie". "Maine (luni - n.r.) voi discuta cu domnul premier si in urma acestei discutii vom stabili cine va veni la ANOFM", a mai precizat ea.

Seful Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, acuzat ca luat mita de la subalternii sai, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate duminica seara de Tribunalul Bucuresti, in urma propunerii formulate de procurorii anticoruptie.

Decizia instantei va putea fi atacata cu recurs.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: rNews