Prigoana: Locuintele nu isi vor gasi clienti in urmatorii zece ani

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 21:06
2329 citiri
Prigoana: Locuintele nu isi vor gasi clienti in urmatorii zece ani
Foto: Arhiva

In Romania exista 50.000 de locuinte neterminate sau in faza terminala care nu isi vor gasi cumparatori in urmatorii zece ani, estimeaza omul de afaceri Silviu Prigoana.

"Toata Romania este de vanzare, in momentul de fata. Poti sa cumperi ce vrei si ce nu vrei", a spus Prigoana, intr-un interviu pentru Bloombiz.

"Acum se fac tranzactii sporadic, lucruri care au ramas agatate din anii trecuti. Daca o mare companie a facut un business in Romania, sa cumpere un teren si investitia s-a aprobat acum doi ani, aceasta functioneaza. Fata de numarul de tranzactii care erau acum 3-4 ani, in momentul de fata a inghetat tot", a adaugat omul de afaceri.

Potrivit spuselor sale, terenurile intravilane nu ar trebui sa coste peste 15 - 18 euro/mp, desi, in timpul boom-ului imobiliar, se ajunsese la preturi de 150 - 200 de euro/mp. De asemenea, in acea perioada, existau preturi de 6.000 de euro/mp in centrul Capitalei.

"Se cereau si se plateau preturi exorbitante, dar banii nu erau munciti de patronii care achizitionau terenul, erau banii bancilor. Si daca omul nu a muncit pentru bani, i-a dat cu mare usurinta, crezand ca transfera riscul pe banca, dar nu a fost asa", a explicat Prigoana.

De altfel, omul de afaceri sustine ca i s-au oferit terenuri gratis, doar pentru ca proprietarii nu mai aveau cum sa plateasca impozitul.

"Ca in orice joc piramidal, si in jocul cu terenuri, au fost unii care au dat mari tunuri. Acestia sunt cei care au cumparat terenuri la 1-2 euro/mp si l-au vandut la multinationale cu 200 euro/mp, dar ei sunt 5 la un milion. Durerea mare este ca cei mai multi oameni o sa-si piarda proprietatea pusa gaj. Mie imi pare rau de situatia asta imbecila, care pana la urma a fost permisa de legiuitor", a mai spus Prigoana.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Silviu Prigoana locuinte, #Silviu Prigoana afaceri, #vanzare terenuri , #afaceri