Prigoana: Revin in PD-L cand isi schimba atitudinea fata de oamenii de afaceri

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 17:09
1528 citiri
Prigoana: Revin in PD-L cand isi schimba atitudinea fata de oamenii de afaceri

Deputatul Silviu Prigoana a declarat miercuri la Cluj ca va reveni in PD-L in momentul in care partidul isi va schimba atitudinea fata de oamenii de afaceri.

"Voi reveni in partid in momentul in care PD-L o sa-si schimbe atitudinea fata de oamenii de afaceri, fiind partid de dreapta, cel putin asa trambiteaza, si un partid de dreapta in general promoveaza oamenii de afaceri, nu ii rejecteaza. Eu m-am simtit dat la o parte atat timp cat am fost pus in situatia sa aleg intre afaceri si politica", a declarat Prigoana, citat de Mediafax.

Siviu Prigoana a subliniat ca nu va renunta la politica, dar nu va intra intr-un alt partid.

"Fiecare om de afaceri din PD-L are discernamant si va face ce vrea, eu am considerat ca este bine sa ma delimitez de PD-L. De cand a ajuns PD-L la putere am pierdut contracte castigate, pentru ca nu mai exista buget, nu ma disculp, dar stiam ca un partid cand ajunge la putere iti da nu iti ia, eu m-am nascut intr-o zodie mai nenorocoasa", a precizat Prigoana.

Imbracat ca de obicei in negru, Prigoana a explicat ca este intr-un doliu permanent din cauza crizei mondiale.

"Sunt in doliu, trecem printr-o criza mondiala grava, care a inceput in anii 90, prin scaderea natalitatii. Europa produce pe stoc, pentru ca nu are cine sa cumpere. In spetembrie, octombrie va fi un nou val de recesiune. Bugetele din Franta, Germania nu mai sustin bugetul de pensii, iar la noi cand vin domnii guvernanti si zic ca fac si dreg nu mai au cu ce, toate fondurile vor merge la asistenta sociala. Legile pensiilor sunt discriminatorii, noi avem pensionari de 30.000 de lei pe luna", a explicat Prigoana.

In opinia sa solutia ar fi cresterea natalitatii si sprijinirea tinerilor care au copii.

"Trebuie sa dam apartamente la nou nascuti, nu la tineri casatoriti, noi am scos la pensie oameni la 40 de ani, cu niste pensii frumusele, acea pensie trebuie platita lunar, si daca omul are 40 de ani, cu o speranta de viata de 74 spre 80 de ani, inseamna ca 40 de ani trebuie sa dam acea pensie, care se da doar din creditare, astfel vom lasa nepotilor nostri datorii uriase. Nu este corect ca noi sa indatoram tara", a incheiat Prigoana.

Deputatul Silviu Prigoana a demisionat din PD-L la 1 iunie.

Afacerile Rosal au scazut cu 40 la suta

In Romania nu se mai construieste nimic, dar nici nu se mai demoleaza. O spune cu regret omul de afaceri Silviu Prigoana care si-a vazut afacerile Rosal scazand cu 40% tocmai pentru ca nu mai are de carat resturi de daramaturi. "Excavatiile si transportul molozului rezultat reprezentau 40% din afacerile Rosal. Nu se mai demoleaza, nici noi nu mai avem de face. Am restructurat si posturile oamenilor. N-ai ce sa faci cand piata cade cu 90%", spune Prigoana, pentru Money.ro.

Nici in alte domenii nu-i merge bine omului de afaceri. La inceputul acestui an a pierdut contractul de 14 milioane de lei pe care-l avea cu Primaria Sectorului 3 pentru intretinere spatii verzi. Ca urmare 300 de angajati si-au pierdut locul de munca. Mai mult decat atat, toate contractele de salubritate pe care le avea cu administratiile locale au scazut cu 20%.

"Guvernul a luat 20% din bugetele de cheltuieli ale primariilor. La randul lor acestea au coborat proportional valoarea contractelor pe care le aveau cu tertii", mai spune Prigoana.

Cu toate dificultatile prin care trece omul de afaceri nu se gandeste sa vanda business-urile sale. Decizia sa nu este insa una definitiva: orice este de vanzare pentru pretul potrivit.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Silviu Prigoana PDL, #Prigoana PDL politica , #afaceri
Comentarii