Cum rezolva Silviu Prigoana problema traficului

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 23:58
2215 citiri
Cum rezolva Silviu Prigoana problema traficului

Candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei, Silviu Prigoana, propune transport public gratuit de suprafata, benzi unice de circulatie pentru transportul public, Taxi, Salvare si Pompieri, in vederea rezolvarii problemei traficului supraaglomerat.

"Am mai multe idei care s-au dovedit a fi foarte eficiente in alte orase europene si care pot fi implementate relativ repede. Ma refer aici la introducerea transportului public gratuit de suprafata, benzi unice de circulatie pentru transportul public, Taxi, Salvare si Pompieri si constructia corespunzatoare de benzi pentru biciclete" , a spus Silviu Prigoana.

Alegeri Bucuresti 2012

Transportul gratuit este o solutie care se practica in orase pentru Sheffield din Marea Britanie, Torrevieja in Spania, in timp ce capitala Estoniei, Talinn si autoritatile din Leipzig vor pune in aplicare aceasta metoda in curand.

"Daca facem benzi unice de circulatie pentru transport public, Taxi, Salvare si Pompieri asa cum vreau, atunci nu numai ca bucurestenii vor folosi mai des transportul in comun si traficul va fi mai liber, dar poate si multe vieti vor fi salvate pentru ca masinile de Salvare si Pompieri se vor deplasa mult mai repede", a adaugat Silviu Prigoana.

Alegeri Locale 2012

In ceea ce priveste constructia de benzi de biciclete, acest lucru s-a facut, de pilda, in ritm alert in Viena ultimilor ani cu efecte mai mult decat pozitive asupra traficului si a poluarii. Anual, Primaria Vienei investeste 6 milioane de euro in reteaua de piste de biciclete, aceasta dezvoltandu-se de la an la an.

Silviu Prigoana spune insa ca in Bucuresti acestea trebuie construite in mod corespunzator.

"Am vazut foarte multe benzi pentru biciclete in Bucuresti care ori se termina in copaci, ori sunt mai late decat trotuarul si nu mai au pe unde sa mearga pietonii. Au fost facute de mantuiala practic. Constructia de benzi pentru biciclete e o alternativa viabila mai ales pentru un oras ce se vrea a fi modern si varianta asta o sa fie din ce in ce mai preferata de cat mai multi bucuresteni", a precizat Silviu Prigoana.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...