Silviu Prigoana: Vreau un Bucuresti cu transport public gratuit!

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 23:42
2324 citiri
Silviu Prigoana: Vreau un Bucuresti cu transport public gratuit!

Candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei, Silviu Prigoana, a declarat ca dupa ce va fi ales sa conduca Primaria Bucuresti intentioneaza sa ofere transport gratuit de suprafata pentru toti bucurestenii.

Argumentul principal al lui Silviu Prigoana este acela ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti este subventionata in proportie de 66% si foarte multe persoane circula in mod fraudulos, fara bilet.

Alegeri Bucuresti 2012

"RATB primeste la ora actuala subventii de la buget in proportie de 66%, un procent imens. Si oricum, in afara de asta, nici nu va puteti inchipui cati bucuresteni nu-si cumpara bilet! Frauda este imensa la capitolul asta la RATB", a spus candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei.

Transportul gratuit de suprafata a fost implementat de mai multe orase europene de-a lungul timpului, scopul fiind acela de a reduce poluarea si a decongestiona traficul. Printre orasele europene care au pus in practica recent ideea transportului gratuit se numara capitala Estoniei, Talinn, Aubagne din Franta, Sheffield din Marea Britanie sau orasul spaniol Torrevieja. In toate aceste cazuri s-a observat o reducere a traficului cu un procent cuprins intre 20 si 30%.

Alegeri Locale 2012

Candidatul PDL la Primaria Capitalei a mai trecut in revista si alte parti pozitive ale introducerii transportului public gratuit de suprafata, de exemplu reducerea costurilor pentru bucuresteni.

"Peste tot pe unde s-a aplicat metoda asta(n.red. transport gratuit) oamenii au inceput sa foloseasca mult mai mult transportul public. Asta inseamna si costuri mult mai reduse pentru ei, (...)pana la urma fiecare se gandeste la buzunarul lui. Ganditi-va ca sunt bucuresteni care pentru a ajunge la munca trebuie sa schimbe doua autobuze, sau un tramvai si un autobuz, ori abonamentele alea costa bani. Bani multi pentru multi din bucuresteni. Si ii mai tin si pe altii in carca pentru ca nu isi platesc biletul", a spus Silviu Prigoana.

In fiecare an, in Bucuresti apar peste 150.000 de masini in plus. Si din acest motiv, traficul este supraaglomerat. In plus, infrastructura Capitalei a fost proiectata pentru maximum 450.000 de masini si la ora actuala sunt de 10 ori mai multe.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...