Silviu Prigoana: Vreau un Bucuresti cu transport public gratuit!

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 23:42
2591 citiri
Silviu Prigoana: Vreau un Bucuresti cu transport public gratuit!
Foto: Arhiva

Candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei, Silviu Prigoana, a declarat ca dupa ce va fi ales sa conduca Primaria Bucuresti intentioneaza sa ofere transport gratuit de suprafata pentru toti bucurestenii.

Argumentul principal al lui Silviu Prigoana este acela ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti este subventionata in proportie de 66% si foarte multe persoane circula in mod fraudulos, fara bilet.

Alegeri Bucuresti 2012

"RATB primeste la ora actuala subventii de la buget in proportie de 66%, un procent imens. Si oricum, in afara de asta, nici nu va puteti inchipui cati bucuresteni nu-si cumpara bilet! Frauda este imensa la capitolul asta la RATB", a spus candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei.

Transportul gratuit de suprafata a fost implementat de mai multe orase europene de-a lungul timpului, scopul fiind acela de a reduce poluarea si a decongestiona traficul. Printre orasele europene care au pus in practica recent ideea transportului gratuit se numara capitala Estoniei, Talinn, Aubagne din Franta, Sheffield din Marea Britanie sau orasul spaniol Torrevieja. In toate aceste cazuri s-a observat o reducere a traficului cu un procent cuprins intre 20 si 30%.

Alegeri Locale 2012

Candidatul PDL la Primaria Capitalei a mai trecut in revista si alte parti pozitive ale introducerii transportului public gratuit de suprafata, de exemplu reducerea costurilor pentru bucuresteni.

"Peste tot pe unde s-a aplicat metoda asta(n.red. transport gratuit) oamenii au inceput sa foloseasca mult mai mult transportul public. Asta inseamna si costuri mult mai reduse pentru ei, (...)pana la urma fiecare se gandeste la buzunarul lui. Ganditi-va ca sunt bucuresteni care pentru a ajunge la munca trebuie sa schimbe doua autobuze, sau un tramvai si un autobuz, ori abonamentele alea costa bani. Bani multi pentru multi din bucuresteni. Si ii mai tin si pe altii in carca pentru ca nu isi platesc biletul", a spus Silviu Prigoana.

In fiecare an, in Bucuresti apar peste 150.000 de masini in plus. Si din acest motiv, traficul este supraaglomerat. In plus, infrastructura Capitalei a fost proiectata pentru maximum 450.000 de masini si la ora actuala sunt de 10 ori mai multe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Silviu Prigoana candidat Primarie, #Silviu Prigoana transport public gratuit , #alegeri Bucuresti 2012