Cum va gestiona Silviu Prigoana problema cladirilor de patrimoniu lasate in paragina

Marti, 05 Iunie 2012, ora 11:59
3405 citiri
Cum va gestiona Silviu Prigoana problema cladirilor de patrimoniu lasate in paragina

Observam cum cladirile de patrimoniu din Bucuresti dispar una cate una sau, in cazul in care nu au fost demolate inca, starea acestora este una de continua degradare.

Multe dintre ele au disparut pentru a face loc unor proiecte megalomanice de infrastructura, iar altele, ca urmare a dezinteresului si a lipsei de viziune din partea autoritatilor locale.

Multe dintre aceste cladiri ce fac parte din istoria si cultura noastra nu mai pot fi recuperate.

Aceasta problema a fost abordata in contextul actual al campaniei electorale. Unul dintre candidatii la Primaria Generala a Capitalei, Silviu Prigoana, vorbeste in programul sau electoral despre aceasta problema si despre modul in care isi propune sa o solutioneze.

Iata ce a declarat recent: "In Bucuresti au fost demolate circa 4.000 de case incepand cu bombardamentele, buldozerele comunismului, dezvoltatorii imobiliari. A fi un adevarat patriot inseamna a conserva patrimoniul".

Referitor la solutionarea acestei situatii, Prigoana a anuntat ca lucreaza in aceasta perioada, impreuna cu mai multi arhitecti, la elaborarea unui proiect pentru reconstructia monumentelor care au fost bombardate sau demolate. In paralel insa se impun masuri de conservare si de consolidare a ceea ce a ramas, precizeaza candidatul PDL la Primaria Capitalei.

Alegeri Bucuresti 2012

"Vom face un catalog al tuturor edificiilor distruse de bombardament, buldozerele comunismului sau dezvoltatorii imobiliari. (...)Sper ca in doua luni sa fie gata catalogul cu acele edificii, in momentul de fata exista din perioada razboiului numai niste fise ale respectivelor cladiri. Speranta mea e sa construim bucatica cu bucatica fostul Bucuresti interbelic, tot ce s-a demolat in perioada comunista", a mai spus Silviu Prigoana.

Candidatul PDL a mai adaugat ca cei interesati de conservarea cladirilor din Bucuresti de importanta istorica vor beneficia de scutiri de taxe si impozite pe terenuri si cladire. In plus, Prigoana sustine ca va propune Patriarhiei un proiect de reconstruire a bisericilor demolate in comunism.

"Inclusiv cu Patriarhia urmeaza sa avem un proiect de reconstruire a bisericilor demolate in comunism - Biserica Sf. Vineri si in urmatorii 10-20 de ani, Bucurestiul sa aiba locuri unde lumea sa vina in pelerinaj si sa vada monumente istorice conservate, chiar daca ele sunt reconstruite, facute replica", a mai spus Prigoana.

In Bucuresti exista 2821 cladiri de patrimoniu inregistrate in 2010, majoritatea in stare precara.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com