Cum va transforma Silviu Prigoana Bucurestiul intr-o Capitala verde

Luni, 14 Mai 2012, ora 10:07
3004 citiri
Cum va transforma Silviu Prigoana Bucurestiul intr-o Capitala verde

Spatiile verzi s-au redus continuu din anul 1990 in Bucuresti. Aveam 37 milioane mp si acum avem aproximativ 13 milioane mp. In Capitala exista doar 9, 67 mp spatiu verde in comparatie cu cei 26 mp/locuitor ceruti de normele europene si 50 mp/locuitor ceruti de normele Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Majoritatea bucurestenilor se plang de nivelul ridicat de noxe, de praf, zgomot si de lipsa spatiilor verzi.

Candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei, Silviu Prigoana, a declarat ca are o serie de solutii pentru rezolvarea problemei spatiilor verzi din Bucuresti.

"Vreau sa fac din Bucuresti un oras mai curat, mai verde, mai european. Impreuna cu primariile de sector voi stabili un plan de actiune comun cu primariile de sector pentru punerea in valoare a spatiilor verzi aflate in administrarea acestora", a afirmat Prigoana.

Astfel, Primaria Generala va pune gratuit la dispozitia primariilor de sector arbori, arbusti, flori pentru amenajarea tuturor spatiilor din preajma ansamblurilor de locuinte.

"Aliniamentele stradale vor fi plantate cu arbori, nu mai folosim flori pentru ca arborii sunt mai utili din punct de vedere al calitatii mediului decat florile", a mai adaugat candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei.

Proiectul Centurii Verzi a orasului care si-a propus de la initiere reducerea poluarii dar si sa ofere spatii potrivite pentru petrecerea timpului liber este un alt proiect al candidatului Silviu Prigoana.

"Exista un protocol intre Primaria Capitalei si Ministerul Agriculturii inca din 2005 care prevede tocmai punerea la dispozitie a terenurilor agricole necesare realizarii Centurii verzi. Proiectul asta a cam fost lasat deoparte in ultimii ani si e pacat de el pentru ca ar schimba multe pentru Bucuresti", a mai spus Silviu Prigoana.

In Franta de exemplu, fiecare oras are o "centura verde", formata din mici ferme care alimenteaza marile piete din orase.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#planuri Prigoana spatii verzi Bucuresti, #Prigoana campanie electorala, #spatii verzi Bucuresti alegeri , #candidat Primaria Bucuresti
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Simplu! Jumatate din bani in buzunarul lui, jumatate la