PDL Bucuresti - "Eu sunt Silviu Prigoana si nu ma tem de niciun candidat"

Joi, 31 Mai 2012, ora 12:17
3417 citiri
PDL Bucuresti - "Eu sunt Silviu Prigoana si nu ma tem de niciun candidat"
Foto: Arhiva

"Astfel declara Silviu Prigoana in momentul depunerii candidaturii la Biroul Electoral Central. Silviu Prigoana, pricipalul pretendent la postul de primar general al Capitalei, este un concurent puternic, cu sanse reale de a castiga infruntarea electorala din 10 iunie.

Totusi, desi aveam o alternativa reala la primarul in functie, nu avem dezbaterea electorala care sa pontenteze clar diferentele dintre cei doi. Dezbaterile Silviu Prigoana vs Sorin Oprescu, natural a se fi intamplat in acest moment al campanie electorale, nu au loc.

In ciuda invitatiilor repetate adresate de Silviu Prigoana, Sorin Oprescu refuza cu obstinatie sa dialogeze cu oricare dintre contracandidatii sai. Un gest de suficienta sau poate un act de prudenta, de conservare a procentelor existente. Oricare ar fi raspunsul, un lucru este clar: Sorin Oprescu se comporta precum primarul unui oras din Africa Subsahariana.

El considera inutil a se justifica in fata bucurestenilor, a caror singura obligatie este sa dea cu stampila acolo unde trebuie si sa asculte nesfarsita tirada de promisiuni fantasmagorice si mistocareli ale mult prea ilustrului edil sef. O atitudine de maharajah, neegalata decat poate de numarul mare de promisiuni neonorate.

In fond, poate ca prezenta ezoterica a primarului general este o strategie castigatoate. Poate ca a arunca vorbe in vant, a insira promisiuni ce nici macar cel mai naiv dintre romani nu le poate da crezare aduce voturi.

In toate aparitiile TV, la posturi prietene, curtat de moderatori adulatori, Sorin Oprescu nu a vorbit deloc despre programul sau electoral, despre ceea ce a planuit sa faca si ceea ce n-a reusit sa duca la bun sfarsit.

Tot ce a catadicsit sa mormaie a fost un mesajul monoton, continuu adresat bucurestenilor: vedeti-va de treaba voastra, ca si eu imi vad de a mea. Care este treaba lui, nu prea reiese din mandatul ce urmeaza a-l incheia.

Ori de cate ori a fost nevoie de interventia Primarului General, fie ca vorbid de recentele inundatii sau de deszapezirea Capitalei, absenta lui Sorin Oprescu a fost din nou lesne de remarcat.

Probabil ca aceste bufonerii aduc voturi. Dar un lucru este sigur. Ele nu definesc activitate de Primar General, ci doar jongleriile unui individ ajuns intamplator la conducerea Capitalei.

Pe de alta parte, avem un contracandidat care are obiceiul de a sustine cu argumente cam tot ce promite. Indiferent de cat de inedite pot parea unele dintre aceste promisiuni sunt cel putin explicate si, prin argumentele aduse, fezabile.

Spre deosebire de autostrada suspendata, programul lui Prigoana pare a se adresa unor nevoie reale ale bucurestenilor, pentru care ofera solutii concrete: decongestionarea traficului prin introducerea transportului public gratuit; cosmetizarea orasul prin imbunatatirea serviciilor de salubritate - strazi aspirate, nu maturate.

Astfel, intrebarea fireasca ar fi urmatoarea: De ce ii este teama lui Oprescu? Simtul comun ne-ar spune ca de o dezbatere reala, nu de o fanfaronada marca Antena3. Cred ca o asemenea atitudine ar trebui sanctionata de bucuresteni.

Nu se poate ca ocupantul celei mai inalte functii din administratia publica locala sa nu accepte dialogul. Lipsa de transparenta il defineste pe Sorin Oprescu, iar teama de a-si justifica actiunile nu-l poate califica pentru un nou mandat".

PDL Bucuresti

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Prigoana candidat Primarie, #Prigoana contracandidat Oprescu, #Prigoana teme nimeni , #candidat Primaria Bucuresti